Home Živimo zdravo! 5+1 SAVJETA KAKO PROSLAVITI BLAGDAN SVETOG NIKOLE S DJECOM, ISTOVREMENO PAZEĆI NA NJIHOVO ZDRAVLJE

5+1 SAVJETA KAKO PROSLAVITI BLAGDAN SVETOG NIKOLE S DJECOM, ISTOVREMENO PAZEĆI NA NJIHOVO ZDRAVLJE

by blog.zondo.hr

Na svetog Nikolu se ne uči, nisu ispiti… Vaše dijete već to sigurno zna i ima u školi priredbu na taj dan, i s anđelom i krampusom. A kod kuće? Kakva iznenađenja možete pripremiti da učinite taj dan još posebnijim?

U savršeno očišćene čizmice možete sranžirati mnoštvo malih poklona. Dok vaše dijete slatko spava u svojoj sobi, sveti Nikola priprema nešto sjajno…

Vjerujemo da su vaši anđelčići ove godine bili dobri kao kruh i da nikako nisu zaslužili šibu. Donosimo vam par savjeta kako ih možete iznenaditi na ovaj blagdana, a istovremeno pazeći na njihovo zdravlje 😉

  1. Voće

Voće je vrlo zdravo. I to je evergreen. Jabuke, kruške, mandarine, naranče, kivi, banane… Bilo što, na što vaše dijete nije alergično. Osim svježeg voća možete posegnuti i za sušenim! Sušeni ananas, breskve ili smokve će sigurno razveseliti vaše dijete.

2. Domaći pečeni čaj

Ova poslastica je namijenjena starijoj djeci koja zna samostalno skuhati čaj. Pripremite malene posudice, sterilizirajte ih i postupite prema uputama iz videa:

Savjet: Ovaj poklon će razveseliti i odrasle!

3. Cjelozrne slastice

Domaći müesli štapići s medom ili javorovim sirupom, cjelozrni kolačići ili ukusni muffini od pirove krupice koje ćete sami pripremiti i lijepo upakirati za djecu. Ako u pečenju koristite čokoladu, posegnite za onom koja ima veći udio kakaa.

4. Orašasti plodovi

Orasi, lješnjaci, pistacije, bademi, kikiriki… Izbor je velik. Što kažete na orahe u medu. Recept možete pogledati u ovom članku.

5. Nejestivi pokloni

Djecu vesele sitnice. Osim nečeg slatkog, u čizmice im možete staviti i nekakvu igračku (auto, malenog plišanca), naljepnice, bojice, zanimljiv nakit. Vjerujte da će se vaše dijete razveseliti i ako ugleda karte za kino. Starije školarce će razveseliti poklon bon za knjižaru ili karte za koncert omiljene grupe.

SAVJET: Zaputite se u kuhinju i pripremite im nešto zdravo i ukusno. Naprimjer karamelizirane jabuke.

To je vrlo jednostavno. Pripremljenu karamelu razprijediti s 2 jušne žlice vode i u tu smjesu umočite jabuke i ostavite ih da se ohlade. Ukrasite ih otopljenom gorkom čokoladom, mljevenim orasima ili kokosom. Pogledajte sljedeći video:

Jesmo li vas uvjerili da za svetog Nikolu ne morate kupovati čokoladne figurice? 🙂 Napišite nam u komentar čime ćete ove godine razveseliti svoju djecu.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like