Home Uradi sam 5 SAVJETA KAKO RECIKLIRATI PLASTIČNE BOCE

5 SAVJETA KAKO RECIKLIRATI PLASTIČNE BOCE

by blog.zondo.hr

Čak i kada se trudimo smanjiti produkciju plastičnog otpada, ne možemo ga se tako lako riješiti. Umjesto toga da ga bacite možete ga reciklirati i iskoristiti za izradu korisnih stvari za domaćinstvo. Pripremili smo za vas 5 savjeta kako iskoristiti plastične boce koji će vas sigurno oduševiti.

  1. savjet – metla

Od plastičnih boca mogu se izraditi korisne stvari kao naprimjer metla. Pripremite barem 3 plastične boce jednake veličine, škare, nož, upaljač, pištolj za vruće ljepljenje i dršku (drvenu, plastičnu ili metalnu dršku). Izrežite grlo i dno na bocama, ali na jednoj boci ostavite grlo. Zatim ih razrežite škarama i zalijepite na bocu kojoj ste ostavili grlo. Nakon toga postavite zalijepljene boce na dršku i možete početi mesti. Točan postupak pogledajte u videu.

2. savjet – tabure

Ljudska kreativnost doista nema granica, jer i plastične boce mogu poslužiti kao namještaj. Od njih možete napraviti fotlju pa čak i ležaj, ali najjednostavnije je ipak napraviti tabure. Sve što trebate za izradu je više boca jednake veličine. Broj boca ovisi o tome koliko velik tabure želite izraditi. Osim boca pripremite i ljepljivu traku (idealna je tekstilna ljepljiva traka ili neka čvršća), škare, flomaster, ljepilo za tekstil, pjenu, polistiren ili neku drugu mekanu ispunu, te tkaninu koja će vam poslužiti kao presvlaka.

Boce postavite jednu pored druge i oblijepite ljepljivom vrpcom. Iz pjene izrežite oblik taburea i postavite ga na vrh. Zatim od komada tkanine napravite presvlaku i izradili ste novi komad namještaja. Za detaljnije upute pogledajte video.

3. savjet – pernica

Originalna pernica od plastičnih boca može služiti kao torbica za pisaći pribor, ali i kao torbica za make-up ili kistove. Možda i sami otkrijete u koje još svrhe može poslužiti. Za izradu trebate dvije plastične boce od pola litre, škare, nož, zatvarač i pištolj za vruće ljepljenje ili neko drugo ljepilo. Pernicu možete ukrasiti naljepnicama ili obojiti flomasterom.

4. savjet – držač četkice za zube

Plastične boce mogu biti doista korisne pogotovo ako uz pomoć njih izradite nešto praktično kao npr. držač četkice za zube. Trebat ćete jednu veliku bocu od 1,5 l i još tri boce različitih veličina, jer ćete koristiti samo gornji dio sa završetkom. Nadalje, trebat ćete škare, pištolj za vruće ljepljenje i flomaster. Postupak izrade je vrlo jednostavan i sigurno ćete ga sasvladati bez problema. Sam postupak možete pogledati u videu.

5. savjet – samonavodnjavajući lonac za cvijeće

Samonavodnjavajući lonac za cvijeće je idealan za male biljke koje su moraju malo pričekati na sadnju u vrt ili veći lonac. Sve što vam treba su jedna plastična boca (barem 1,5 l), špaga (koju ćete namočiti vodom), vosa, zemlja i biljka. Lonac ćete napraviti u trenu, a cijeli postupak možete pogledati u videu.

Bacate li plastične boce ili ste već nešto izradili? Koji savjet vam je zapeo za oko? Napišite nam u komentar.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😀

Komentáre

komentárov

You may also like