Home Različiti stilovi i dizajn DONOSIMO VAM SAVJETE KAKO PRENAMIJENITI STARE KOMADE NAMJEŠTAJA

DONOSIMO VAM SAVJETE KAKO PRENAMIJENITI STARE KOMADE NAMJEŠTAJA

by blog.zondo.hr

Riješiti se starih stvari u današnje vrijeme ne predstavlja ništa komplicirano. Razmišljate o tome da konačno razbijete i odvezete staru komodu koja vam već dosta dugo smeta u podrumu? Stanite i razmislite bi li vam takav komad namještaja nakon male intervencije mogao upotuniti interijer.

Renovacijske radove svatko može savladati uz malo spretnosti. Odlično je kad imate dovoljno prostora i ne morate improvizirati naprimjer u predsoblju. Opremljena vlastita radionica sigurno će od vas učiniti zaljubljenika u renovirani namještaj. U najgorem slučaju možete zamoliti prijatelja da vas pusti u svoju radionicu.

Napravite ljuljačku od stare stolice

Odlična ideja za renoviranje namještaja je izrada ljuljačke od stare stolice. Sigurno ćete naći jednu takvu kod kuće. Pažljivo joj odrežite noge, cijelu stolicu izbrusite i premažite veselom bojom. Još ćete na donju stranu stolice trebati pričvrstiti dva podloška koja se preklapaju na drugu stranu. U njima ćete izbušiti otvore za provlačenje konopa i možete odmah skočiit do vrta na ljuljanje.

Možete izraditi vrlo zanimljiv ukras za vaš vrt, terasu ili balkon od stare ladice koju sigurno više nećete koristiti. Lijepo izgledaju i starije ručke ili okovi. Nakon obveznog brušenja, obojite ladicu željenom bojom, obložite ju nepropusnom folijom i napunite zemljom. Zasadite cvijeće i unikatna posuda je gotova.

Od vratašaca kuhinjskih orimarića napravite originalne vješalice

Niti stara vrata od kuhinjskih ormarića ne moraju nužno završiti na smetlištu. Možete ih izbrusiti brusnim papirom i prebojiti matnom ili sjajnom bojom. Na drvo pričvrstite kukice za vješanje koje možete kupiti u različitim trgovinama. Vaša nova vješalica je spremna za upotrebu!

Od starog stolića za kavu izradite pseći krevetić

Imate li kućnog ljubimca? Napravite mu krevetić na kojem će mu njegovi četveronožni prijatelji zavidjeti. U tu svrhu možete iskoristiti stolić za kavu s okruglom pločom koji ćete presvući tkaninom, a u trgovini za kućne ljubimce kupite jastuk koji će odgovarati novom krevetiću.

Stare prozore možete lako pretvoriti u zanimljiv okvir za fotografije. I u tom slučaju biti će važna površinska obrada. Razmislite želite li ostaviti vintage izgled ili želite da okvir izgleda potpuno novo. Možete se voditi po tome koliko su stare fotografije ili kakva je vrsta fotografskog papira.

Izvrstan prostor za odlaganje stvari dobit ćete uz pomoć stare kutije za krumpire i povrće. Na vama je hoćete li ostaviti blijedo drvo ili ćete ga izbrusiti i prelakirati. U svakom slučaju, na kutiju pričvrstite kotačiće i prijenosna kutija za odlaganje je vaša.

Izradite prekrasan kozmetički stolić od starog šivaćeg stroja

Naslijedili ste stari šivaći stroj, a ne znate ga koristiti? Pokušajte ga pretvoriti u kozmetićki stolić s ogledalom. Bočne ladice na staroj singerici poslužit će za odlaganje kozmetike. Pokrijte prostor na šivaćem stroju odozgo poklopcem s ogledalom s donje strane. Ali kupite prikladne šarke i smislite prikladan način zatvaranja kako ne biste morali često mijenjati ogledalo.

Stare ljestve vam nakon dobre obrade mogu poslužiti kao vrlo zanimljiv sustav polica. Na vama je želite li ih površinski obraditi ili ostaviti boju takvu kakva je. Po visini ljestvi odrežite tri do pet polica koje ćete umetnuti jednu u drugu. Radije pričvrstite police na pregrade kako ne biste morali misliti na ravnotežu prilikom odlaganja stvari.

Prozračan ormar u ostavi ima mrežu umjesto čvrstih vrata

Imate stari ormar koji nema ispravna ili funcionalna vratašca? U ostavi ili radionici može poslužiti kao prozračan ormar za odlaganje stvari. Uklonite vratašca i postavite mreže s velikim otvorima. U takvom ormaru vam neće ustajati stvari koje moraju biti na svježem zraku.

Vjerovali ili ne, kauč možete izraditi od stare kade

Nakon renovacije kupaonice, uvijek se postavlja pitanje što sa starom kadom. Nemorate ju otpisati, izradite od nje udoban kauč. Trebat ćete puno rezati i čistiti, ali isplatit će vam se. Kadu izvana možete prebojati, zajedno s nogicama, dok ćete unutra smjestiti jastuk za sjedenje.

Starije stoliće s izrezbarenim nogama možete iskoristiti kao zanimljive police za knjige i različite dekoracije. Trebate ih razrezati po dužini i pričvrstiti na zid. Izaberite boju koja vam se sviđa i imate originalan komad namještaja na kojem će vam svi zavidjeti.

Volite izrađivati ili prenamjenjivati namještaj vlastitim rukama? Napišite nam u komentar ispod članka kako vam je to uspjelo za rukom.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like