Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) 4 SAVJETA KAKO IZRADITI ORIGINALAN OKVIR ZA FOTOGRAFIJU

4 SAVJETA KAKO IZRADITI ORIGINALAN OKVIR ZA FOTOGRAFIJU

by blog.zondo.hr

Imate hrpu lijepih uspomena na fotografijama i želite se pohvaliti? U tom slučaju trebate dvije stvari – originalan okvir za fotografiju i uočljivo mjesto gdje ćete ga smjestiti. Donosimo vam savjete kako izraditi vlastiti okvir za fotografiju, a gdje ćete ga postaviti ostavljamo vama na izbor.

Budite kreativni i zabavite se

Originalnost okvira za fotografije je u tome što sami određujete kako će izgledati. Svatko ima drugačiju ideju i predodžbu, ali par savjeta neće biti na odmet. Čak iako su granice mašte neograničene, trebali biste polaziti od toga kakve su dimenzije fotografije za koju izrađujete okvir. Možete izraditi okvir za veliku fotografiju na platnu ili okvir za više fotografija.

Vlastoručno izrađen okvir za fotografiju može biti i simpatičan poklon. Umjesto suvenira s godišnjeg odmora poput magneta ili razglednice, izaberite one najbolje fotografije i izradite okvir koji ćete ukrasiti školjkama, pijeskom ili crtežima koji će vas podsjećati na vašu ljetnu destinaciju. Budite uvjereni da će takav originalan poklon razveseliti vaše najmilije više nego klasičan suvenir.

Origami okvir za fotografije

Sjećate li se origamija i izrade papirnatih ždralova i cvijetova? Uz pomoć iste tehnike možete izraditi i okvir za fotografije, a izrada je puno jednostavnija. Trebat ćete samo škare i 2 lista ukrasnog papira dimenzija 30 x 15 cm (okvir će imati dimenzije 15 x 15 cm). Naravno, možete isprobati i druge dimenzije. Prednost ovakvog okvira je što možete izabrati uzorak i motiv po želji, ovisno o tome što nađete u trgovini. Tako možete izraditi i božićni okvir za fotografije ili nešto neutralno i prikladno za cijelu godinu. Kako izraditi takav okvir, pogledajte u videu.

Kartonski okvir za 5 fotografija

Od običnog kartona možete izraditi doista nevjerojatne stvari – npr. jedinstvene okvire za fotografije koje će krasiti vaš dnevni boravak ili ured. Trebat ćete karton, ravnalo, nož ili škare, tekuće ljepilo za papir, kist, zdjelicu, papirnatu traku i boju za papir. Postolje za okvir se sastoji od 7 dijelova, stoga karton razrežite na:

  • 2 dijela dimenzija 7 x 45 cm
  • 2 dijela dimenzija 10 x 25 cm
  • 1 dio 4 x 45 cm
  • 1 dio 4 x 35 cm
  • 1 dio 4 x 22 cm

Nadalje, od kartona izrežite same okvire. Dimenzije i oblik možete prilagoditi, ali ako se želite pridržavati videa, pripremite 2 kartona s dimenzijama:

  • 15 x 12 cm
  • 17 x 15 cm
  • 12 x 15 cm
  • 12 x 12 cm
  • srce promjera cca 14 cm

Točan postupak kako izraditi postolje s okvirima za fotografije pogledajte u videu.

Iskoristite stari CD

Imate kod kuće nepotreban CD i želite ga nekako iskoristiti? Izradite jedinstven okvir za fotografiju. Prije nego što se upustite u izradu, pripremite 7 CD-ova, papirnatu traku, ravnalo, škare, čašu, flomaster, ljepilo, čavlić za vješanje.

Okvir od štapića za sladoled

Ako volite sladoled na štapiću i originalne dodatke, nemojte zaboraviti sačuvati štapiće. Naravno, za izradu okvira možete koristiti i kupljene štapiće. Osim štapića trebat ćete i boju za drvo, ljepilo ili pištolj za vruće ljepljenje, olovku i škare. Možete napraviti kvadratan ili pravokutan okvir, ili se možete inspirirati videom.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like