Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) 4 SAVJETA KAKO ISKORISTITI STARE KNJIGE

4 SAVJETA KAKO ISKORISTITI STARE KNJIGE

by blog.zondo.hr

Imate knjige koje za vas više nemaju nikakvu umjetničku niti emocionalnu vrijednost? Stare knjige ne morate bacati ili poklanjati. Trebate odvojiti samo malo vremena i volje, te možete izraditi praktične i moderne dodatke koji će krasiti vaš dnevni boravak. Ne radi se o znanstvenoj fantastici, a vjerujte isplati se isprobati neki od savjeta koje vam donosimo.

Omot za tablet i e-čitač

Od klasične knjige možete jednostavno izraditi omot za e-čitač u kojem već zasigurno imate sve svoje omiljene knjige. Dimenzije knjige moraju biti malo veće od tableta ili e-čitača. Osim stare knjige, trebat ćete ljepilo, karton, nož, kožu ili tkaninu i gumicu. Iz knjige prvo istrgajte sve stranice i pripremite tkaninu koju ćete nalijepiti na unutrašnju stranu. Prije nego što ju nalijepite, izbušite na zadnjoj strani 2 rupe u koje ćete provući gumicu. Gumica spriječava otvaranje omota. Nakon toga nalijepite tkaninu na cijelu unutrašnju stranu.Na kraju od kartona izrežite držače koji će držati tablet u omotu. Cijeli postupak pogledajte u videu.

Originalan lonac za cvijeće

Želite li od knjige izraditi jedinstveni lonac za cvijeće? Pripremite knjigu, sukulent, zemlju za cvijeće, nož, plastičnu vrećicu, ljepilo, kist, ravnalo, ukrasne kamenčiće ili pijesak, svijeću, školjku ili neke druge dekoracije. Listove zatvorene knjige premažite ljepilom sa sve tri strane, zatim ju otvorite i zalijepite ostale listove. Nožem izrežite otvor po cijeloj dubini listova. U otvor zatim umetnite plastičnu vrećicu, zasadite sukulent, te na kraju dodajte kamenčiće ili pijesak. Sakrijte vrećicu kako se ne bi vidjela i posipajte kamenčićima. Cijeli otvor možete ukrasiti školjkama, svijećom ili drugim dekoracijama.

Okvir za fotografiju

Ako želite originalni okvir za fotografiju, izradite ga od knjige. Sve što trebate je knjiga, nož, ravnalo, ljepilo i naravno fotografija. Listove zalijepite i izrežite otvor iste veličine kao fotografija. Otvor trebate izrezati i u omotu. Zatim je dovoljno samo zalijepiti fotografiju u knjigu i zatvoriti ju. Okvir možete položiti na stol ili policu.

Kutijica za dragocjenosti

Želite nenapadno, ali sigurno sakriti svoje dragocjenosti? Knjiga je idalno mjesto za to. Trebat ćete ljepilo, tkaninu, kist, ravnalo i nož. Prvih cca 20 stranica zalijepite, knjihu zatvorite, a ostale stranice zalijepite tako da ljepilom zalijepite sva tri ruba knjige i opteretite sve dok se ljepilo ne stvrdne. Unutrašnjost možete oblijepiti tkaninom kako bi čuvane dragocjenosti bile na sigurnom.

Što kažete na naše savjete? Hoćete li isprobati neki od njih ili ćete na drugačiji način iskoristiti stare knjige?

Ako se i dalje budete osjećali kreativno, inspirirajte se našim člankom: 4 savjeta kako izraditi originalan okvir za fotografiju

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like