Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) STIGLO JE PROLJEĆE! KOJE BOJE SU U TRENDU?

STIGLO JE PROLJEĆE! KOJE BOJE SU U TRENDU?

by blog.zondo.hr

Recite zbogom sivoj, dugoj i dosadnoj zimi i prepustite se veselim proljetnim bojama. Pustite ih u svoj dom. Ne samo da će vam popraviti raspoloženje, već ćete biti i u trendu. Jedna od boja 2021. godine je prema Pantone “Svjetleća” (Pantone 13-0647). Taj blještavi i jarki odsjaj žute boje izražava pozitivan duh, energiju i nadu koju u ovim vremenima neosporivo trebamo.

Koje boje možete koristiti u interijeru, osim svježe zelene? Sve koje nađete u proljećem probuđenoj prirodi, prije svega u bojama proljetnog cvijeća. Ako istovremeno želite biti IN, posegnite za ovim nijansama (prema Pantone to su boje proljeća 2021.):

  • Raspberry sorbet (sorbet od maline) – Pantone 18-2043
  • Burnt coral (spaljeni koralj) – Pantone 16-1529
  • Rust (hrđa) – Pantone 18-248
  • Marigold (boja kože) – Pantone 14-1050
  • Green ash (zeleni pepeo) – Pantone 13-0117
  • Mint (menta) – Pantone 16-5938
  • Cerulean – Pantone 15-4020

Kako unijeti u dom proljetne boje?

Uzalud je bojati zidove ili mijenjati cijeli namještaj. Bezbolnije je posegnuti za tkaninama, sitnicama i dekoracijama. Promijenite zavjese, stolnjake, posteljinu ili presvlaku za kauč, ili presvucite jastuke u proljetne boje. Ispred kauča možete postaviti zeleni tepih visokog flora, a pred kadu zanimljiv otirač. U kupaonicu možete objesiti vesele zelene ručnike. Teglice za cvijeće “obucite” u presvlake proljetnih boja, a na komodu postavite vazu s proljetnim cvijećem ili grančicama s pupoljcima.

Ako ne volite svježe rezano cvijeće, nemojte se suzdržavati i posegnite za plastičnim. Ako ne odaberete ono najjeftinije, niti vi niti vaši gosti neće primijetiti da nije živo. Jedno što neće mirisati. Interijer možete ukrasiti različitim proljetnim dekoracijama. Dodatci poput zečića i drugih životinjica podsjećaju na proljeće. Ipak, nemojte pretjerivati s takvim dekoracijama kako vaš interijer ne bi izgledao kičasto. Dovoljno je uklopiti jedan ili dva veća komada od bijele keramike, mjedi, bronce ili nekog drugog trendi materijala. Spretniji pojedinci mogu izraditi i vlastite dekoracije poput proljetnog vijenca od pruća.

Unosite li u svoj dom dašak proljeća ili vam je to besmisleno? Napišite nam u komentar ispod članka.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like