Home Ideje za vrt VRELO LJETO. KAKO SE ZAŠTITITI OD VRUĆINE?

VRELO LJETO. KAKO SE ZAŠTITITI OD VRUĆINE?

by blog.zondo.hr

Ljeto je sve toplije iz godine u godinu. Moramo se prilagoditi ovoj promjeni. Postoji nekoliko rješenja za ublažavanje vrućine.

1.1. Kako se zaštititi od sunca?

1.2. Natkrivena terasa

1.3. Paviljoni

1.4. Šator za vrtnu zabavu

1.5. Vrtni iglu

1.6. Vrtne kućice za djecu

1.1 Kako se zaštititi od sunca?

Ljeto: bazen, sunčanje, plivanje, roštiljanje… Čak i ako uživate u sunčanju i ne želite propustiti vrijeme na svježem zraku, postoji nekoliko osnovnih sigurnosnih mjera koje možete poduzeti kako biste se zaštitili od neugodnih učinaka sunca. Preporučujemo da slijedite ova pravila. Koristite kvalitetnu kremu za zaštitu od sunca. Kvalitetna krema za zaštitu od sunca štiti od UVA i UVB zraka. Što je svjetlija vaša koža, to veći faktor zaštite od sunca trebate koristiti. Nanesite kremu za zaštitu od sunca najmanje 30 minuta prije izlaska iz kuće.

Ne zaboravite pokriti glavu. Šešir, marama ili kapa. Izvrsno sredstvo za sprječavanje neželjenih opeklina je nošenje majice ili košulje. Što je odjeća šira i tamnija, pružit će vam bolju zaštitu. Također nosite sunčane naočale. Važno je da imaju UV filter. Naočale smanjuju odbljesak sunčevih zraka. UV filter služi za filtriranje štetnih UV zraka.

Ljeto je sve toplije iz godine u godinu. moramo se adekvatno zaštiti do sunca

Unos karotena služi za zaštitu organizma. To su tvari poput beta-karotena i likopena. Možete ih pronaći u narančastom, žutom i crvenom povrću. Za lakšu probavu i apsorpciju likopena preporučujemo, primjerice, termičku obradu rajčice.

Izbjegavajte jako sunce, posebno u ranim poslijepodnevnim satima, odnosno od 11 do 15 sati. Ako se želite baviti sportom ili samo uživati ​​u suncu, izađite na sunce rano ujutro ili obrnuto, kasno poslijepodne.

Naravno da nas ljeto i sunce privlači, nakon hladnih, kišnih i snježnih mjeseci, jedva čekamo izaći

1.2 Natkrivena terasa za ljeto

Naravno da nas ljeto i sunce privlači. Nema ništa čudno u tome. Nakon hladnih, kišnih i snježnih mjeseci, jedva čekamo izaći u vrt i provesti tamo sate i sate. Mnogi građevinski planovi uključuju proširene terase koje stvaraju vezu između unutarnjeg i vanjskog prostora. Proširena terasa obično je usklađena s građevinom. Boje se usklađuju s općim izgledom kuće. Arhitekti se često igraju s različitim razinama terase. Posebno će cijeniti ako treba spriječiti da terasa oduzme prirodno svjetlo koje ulazi u kuću. Također obratite pažnju na odabir krovnog pokrivača. Krov treba zaštititi od kiše i sunca te izdržati težinu snijega.

Terasu treba opremiti odgovarajućim vrtnim namještajem. Prije toga, trebate odrediti koje će svrhe terasa služiti. Planirate li da terasa bude vaše mjesto za odmor ili je radije koristite kao vanjsku radionicu, ili možda želite da vam terasa bude vrsta “zabavnog prostora”?

Vrućina također iskušava vrtni namještaj. Terasa treba sadržavati kvalitetan namještaj koji će izdržati vremenske uvjete, UV zrake i vlagu.

1.3 Paviljoni za ljeto

Još jedna vrlo popularna opcija su paviljoni. Prednost paviljona je što obično nije povezan s građevinom, pa se može smjestiti na bilo kojem dijelu vrta, čak i udaljenijem. Paviljone češće biraju ljubitelji ljetnog roštiljanja. Kada pripremate hranu na roštilju ili prenosivom štednjaku, ne možete izbjeći da dim i razni mirisi ne uđu u kuću. Međutim, ako je paviljon udaljen od kuće, šanse da nepoželjni mirisi dospiju u kuću su minimalne. Paviljoni obično imaju kompaktne dimenzije. Stoga centimetri odlučuju pri odabiru odgovarajućeg vrtnog namještaja. Skica očekivanog rasporeda namještaja pomoći će vam pronaći i kupiti pravi vrtni stol, stolice ili fotelje.

1.4. Šator za vrtnu zabavu za ljeto

Party može da počne. Vrtne šatore su dobro rješenje ako trebate zasjeniti određeni događaj ili jednostavno želite zaštititi sebe od sunca tijekom ljeta. Party šatori karakterizira brzo i jednostavno postavljanje. Platno adekvatno apsorbira UV zračenje. Šatori su dostupni u različitim varijantama: sa stranicama ili bez stranica. Mogu se razlikovati i u načinu montaže. Najjednostavniji su šatori tipa škara, koje mogu i manje vješti vrtlar montirati. Međutim, vrtne šatore nisu najbolji izbor za područja s čestim jakim vjetrovima. Proizvođači ne preporučuju upotrebu šatora u nepovoljnim vremenskim uvjetima i jakoj kiši. Također trebate paziti na održavanje šatora prije dolaska zime. Intenzivne snježne padaline mogu oštetiti šator.

Šatorska sjenica Rhoda (bež + crna)

1.5. Vrtni iglu

Vrtni iglu je kupolasta struktura izrađena od laganih materijala. Dolazi s dvije zaštitne presvlake, ljetnom i zimskom verzijom. Ljeti vrtni iglu pruža dovoljno sjene za vanjske aktivnosti, štiti od UV zračenja i vrućine, dok je zimi možete koristiti kao zimski vrt, paviljon ili proširenu natkrivenu terasu. Oblik i veličina iglua nimalo ne remete vrt.

Zahvaljujući visini od 220 cm i promjeru od 360 cm, ima dovoljno prostora za stvaranje udobnih i izvrsnih sjedećih mjesta u vrtu. Uzmite sa sobom ležaljku, vreću za sjedenje, fotelje ili stolice. Opremite iglu funkcionalnim namještajem, vrtnim stolom, bočnim stolom ili servirnim kolica.

1.6 Vrtne kućice za djecu

Vrna kućica može pružiti sjenu, ali također može poslužiti kao terasa i party šator za djecu . Međutim, ovdje treba obratiti pažnju na povećanu sigurnost. Treba osigurati redovitu ventilaciju kućice. Vrtna kućica pruža nevjerojatne mogućnosti za igru i zabavu. Djeca će je zasigurno zavoljeti.

Neke kućice imaju tobogan, penjački zid, stepenice, pijesak ili proširenu terasu. Naučite svoju djecu osnovnim mjerama zaštite od sunca, a oni se mogu zabavljati od jutra do večeri.

Vrtna kućica je ideala za ljeto za vaše mališane

Ako želite stvoriti sjenu, postoji puno rješenja koje možete smisliti. Popularni su i ležaljke s ugrađenim sjenčalicama, kao i jacuzzi. Iako jacuzzi ne pruža sjenu, umjesto toga nas hladi i osvježava.

Iako je svake godine ljeto sve toplije, to ne znači da ne možemo uživati ​​u ljetnim mjesecima.

Dakle, stiže nam ljeto, idemo van na sunce, ali budimo oprezni!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like