Home Inspiracije za spavaću sobu ŽELITE LI NOVI KREVET? IDEALNA ŠIRINA JE 100 CM

ŽELITE LI NOVI KREVET? IDEALNA ŠIRINA JE 100 CM

by blog.zondo.hr

Krevet je mjesto gdje svako od nas provede otprilike jednu trećinu svog života, kaže dobro poznati aksiom. Spavaća soba stoga treba biti mjesto odmora i mira, gdje možete usporiti nakon dnevne strke i savršeno se regenerirati preko noći. Kako to postići? Iznad svega, ne podcjenjujte izbor pravog kreveta i povezanih elemenata. Odnosno, okvira kreveta, madraca i posteljine.

Sadržaj:

  1. Krevet od laminata može podsjećati na bilo koje drvo
  2. Kome je krevet namijenjen?
  3. Minimalna visina površine kreveta od poda je 30 cm
  4. Svaki partner treba imati svoj madrac

1.1. Krevet od laminata može podsjećati na bilo koje drvo

Već duže vrijeme najpopularniji materijal za njihovu izradu je masivno drvo smreke, bukve i bora. Drveni kreveti su čvrsti, stabilni i uz pravilnu njegu dugo će trajati. Netko preferira namještaj od laminata koji se uklapa u gotovo svaki interijer. Ne zahtijeva puno održavanja, a možete jednostavno birati između bezbrojnih inačica boja s različitim površinskim strukturama.

Zahvaljujući suvremenim tehnologijama, namještaj izrađen od visokokvalitetnog laminata može vjerno podsjećati na drvo. Krevet može biti i metalni. Jeftine vrste nemaju veliku stabilnost i škripu. Svaki metal može biti izvor ometajućih zona i tako utjecati na kvalitetu sna. Metalni kreveti imaju zanimljiv dizajn, ali za pravi kovački posao morate dodatno platiti. No, određeni nedostatak je hladna površina metala, koja možda nije ugodna na dodir.

Metalni krevet ta romantične duše u bijeloj boji san je svake žene
Bračni krevet 140 cm Shawn (S podnicom)



1.2. Kome je krevet namijenjen?

Prilikom odabira kreveta razmislite o pravilima za kvalitetan san, usredotočite se na materijale i vrstu. Jedni su prikladni za djecu, tinejdžere, odrasle, a drugi za starije osobe. Ne igra ulogu samo visina, već i težina osobe kojoj je namijenjen krevet.

Pri kupnji obratite pozornost na to što je uključeno u cijenu kreveta. Kod mnogih modela u cijenu je uključen samo okvir. Morate kupiti okvir kreveta i madrac, pa će vam se troškovi nabave povećati. Za potpuno tapecirane krevete cijena je konačna jer je madrac dio strukture. Prilikom odabira, osim boje i dizajna, usredotočite se na korištene materijale, dimenzije i vrstu kreveta. Minimalna duljina kreveta jednaka je visini osobe plus najmanje 25 do 30 cm. Stoga, ako mjerite više od 175 cm, odaberite krevet s produženom duljinom. Širina kreveta za jednu osobu mora biti minimalno 80 cm, no udobnije ćete spavati na krevetu širine 90 ili 100 cm. Na klasičnom bračnom krevetu širine 160, 180, po mogućnosti 200 cm udobno spavaju dvije osobe.

Dječja soba Gemo 2 uključuje krevet, polica, noćnog stolića, regala, PC stolića, ormarića i ormara za garderobu.
Soba za mlade Gemo 2

1.3. Minimalna visina površine kreveta od poda je 30 cm

Optimalne dimenzije bračnog kreveta su dakle 180 x 200 ili bolje 200 x 200 cm. Idealna visina podloge za ležanje je 45 do 65 cm, ovisno o visini vaše figure. Visina površine za spavanje ne smije pasti ispod 30 cm. Higijenski minimum je 25 cm, ne samo zbog lakšeg ustajanja, već i zbog prašine i strujanja zraka. Također će vam biti lakše čistiti ispod višeg kreveta bez mjesta za odlaganje. Odaberite krevet koji omogućuje ventilaciju odozdo. To će ograničiti razmnožavanje grinja i stvaranje plijesni. Idealan je okvir kreveta na nogama ili krevet s produženim uzglavljem koje preuzima funkciju nogu. Ispod kreveta se ne smiju stavljati stvari kako bi zrak mogao slobodno strujati ispod njega. Ako blokirate hladan zrak blizu tla, on će teći preko vas, a ne ispod vas.

Boxspring krevet Pius je moderan i elegantan krevet s LED rasvjetom. Visina madraca je 15 cm a ispuna je bonell opruga.
Bračni krevet Boxspring 180 cm Pius (bijela) (s madracima)

1.4. Svaki partner treba imati svoj madrac

Kontinentalni kreveti ili boxspring obećavaju najveću udobnost. Imaju velikodušnu površinu za spavanje, ali i nekonvencionalnu visinu i upečatljivo uzglavlje. To pridonosi boljem osjećaju i stvara dojam da je vaša glava zaštićena. Ako sjedite na krevetu, primjerice, s knjigom u ruci, uzglavlje će vam pomoći da se oslonite na njega i nećete biti pritisnuti zidom. Ako dijelite krevet s partnerom, svatko bi trebao imati svoj madrac. Znate li da se svake noći znojite u prosjeku jednu litru vode? Stoga u trgovinama potražite moderan madrac od dovoljno prozračnih materijala. Najprozračnija će biti kombinacija madraca s oprugama i letvičaste podnice. Zaštitite madrac kvalitetnom navlakom koja će ujedno služiti i kao barijera protiv ostale prljavštine koja služi kao hrana grinjama.

Donji madrac ima jezgru ispunjenu PUR pjenom i bonel oprugama. Gornji madrac, tzv. toper je od poliuretanske pjene visine 5 cm. Krevet ima i prostor za odlaganje.
Bračni krevet Boxspring 160 cm Orit (s madracima)

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka  .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za krevet.
  • Ormari .Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih . Daje toplinu vašem domu ili stanu lijepim i kvalitetnim tepihom

Sviđa vam se članak? Podijelite ga sa prijateljima. 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like