Home Inspiracije za spavaću sobu 5 STVARI KOJE MORATE ZNATI KADA BIRATE NOVI KREVET

5 STVARI KOJE MORATE ZNATI KADA BIRATE NOVI KREVET

by blog.zondo.hr

Kupujete novi krevet jer vam stari više ne pruža dovoljno udobnosti? Ili samo tražite promjenu? U svakom slučaju, izbor treba pažljivo razmotriti. Dobar krevet znači i dobar san i dovoljno energije tijekom dana.

Sadržaj:

1.1. Kakvih dimenzija treba da bude krevet

1.2. Krevet sa ili bez uzglavlja?

1.3. Vrsta kreveta

1.4. Da li krevet treba da ima jedan ili dva madraca?

1.5. Kombinacija madraca i podncie

1.1. Kakvih dimenzija treba da bude krevet

Ne radi se samo o širini i duljini kreveta, već i o njegovoj visini i visini uzglavlja. Standardna dužina kreveta je 200 cm, a mogu se naručiti i produženi. Minimalna širina bračnog kreveta trebala bi biti 160 cm, udobnije je 180 cm ili do 200 cm. Optimalna visina kreveta je 45-55 cm, ali je lakše ustati s višeg kreveta. Ako u potkrovlju imate spavaću sobu s kosim zidom, pripazite na visinu uzglavlja, odn smještaj kreveta.

Praktičan  drveni krevet jednostavnog dizajna. Omogućite sebi i svojoj obitelji ugodan san.
Verwood 200 x 160 cm

1.2. Krevet sa ili bez uzglavlja?

Uzglavlje svakako ima svoje značenje. Osim što krevetu daje karakterističan dizajn, pruža i određenu udobnost. Možete se osloniti na njega dok čitate knjigu, gledate film itd. Također vas štiti od mogućeg propuha i padanja jastuka ako ga nemate uza zid.

Praktičan kontinentalni krevet jednostavnog dizajna. Omogućite sebi i svojoj obitelji ugodan san.
Abbie 160 x 200 cm, s uzglavljem i prostorom za odlaganje

1.3. Vrsta kreveta

Kontinental kreveti, koji se nazivaju i boxspring, pružit će vam maksimalnu udobnost. Kreveti se koriste s dva madraca, imaju tapecirano uzglavlje i relativno su visoki što je također povezano s visinom madraca koji se koriste. Tapecirani kreveti među omiljenima su, ponajviše zahvaljujući širokoj ponudi dizajna i udobnom uzglavlju. Kreveti od masivnog drva su klasika, izdržljivi su, čvrsti i jedinstveni jer se radi o prirodnom materijalu. Jeftinija varijanta punog drva je iverica, ali ima kraći vijek trajanja. Kreveti s metalnim okvirom imaju visoku čvrstoću i izdržljivost, a mogu imati i više nego zanimljiv prednji i stražnji dizajn.

Bračni krevet boxspring Alberto 160 x 200 cm s prostorom za odlaganje

1.4. Da li krevet treba da ima jedan ili dva madraca?

Za bračne krevete možete birati želite li jedan veliki madrac ili dva manja. Ako partneri preferiraju različitu tvrdoću madraca, dva odvojena bit će bolja odluka. Tvrdoća madraca također je povezana s položajem u kojem spavate. Dva madraca različite tvrdoće mogu vas koštati više od jednog velikog, no u ovom slučaju ne isplati se previše štedjeti. Na jednom velikom madracu također se jače osjećaju pokreti jedno drugog, što može smetati. Osim toga, velikim madracem također je teže rukovati.

Bračni krevet Timlu 160 x 200 cm s podnicom bez prostora za odlaganje

1.5. Kombinacija madraca i podnice

Pri kupnji kreveta, najčešće je to samo okvir. To znači da se podnica i madrac kupuju zasebno. Naravno, postoje iznimke, na primjer tapecirani kreveti ili kontinentalni kreveti. Ponekad je podnica također dio kreveta. Najčešće imate izbor između fleksibilne podnica od lamla ili čvrste podnice od platna. U principu, čvrstu podnicu treba kombinirati s madracem s oprugama, a fleksibilnu podnicu od letvica s madracem od pjene. Na podnicu od platna možete postaviti i pjenasti madrac, ali neka bude dovoljno visok da vas podnica ne pritišće.

Praktičan krevet jednostavnog dizajna. Omogućite sebi i svojoj obitelji ugodan san.
Bračni krevet Latrice 200 x 180 cm

Kakav krevet imate? Jeste li razmišljali o kontinentalnom krevetu?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka   . Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za vaš krevet.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like