Home Inspiracije za spavaću sobu TAPECIRANI KREVET – ELEGANCIJA I LUKSUZ U VAŠOJ SPAVAĆOJ SOBI

TAPECIRANI KREVET – ELEGANCIJA I LUKSUZ U VAŠOJ SPAVAĆOJ SOBI

by blog.zondo.hr

Jeste li tijekom studija živjeli u studentskom domu ili studentskim domovima? Sjećate li se s užasom starog, ofucanog i neudobnog kreveta s kojeg ste se svakog jutra lomili? Nemojte spajati tapecirane krevete s takvim krevetom. Definitivno nisu neudobni, naprotiv.

Moderan bračni krevet s podnicom i prostorom za odlaganje u kombinaciji crno-bijele eko-kože. RGB LED rasvjeta pridonosi ravnoteži prostora.
Tapecirani bračni krevet Milda 200 x 180 cm

Danas su tapecirani kreveti s prostorom za odlaganje visoke kvalitete i savršeni za male dječje sobe. Nude puno dodatnog prostora za pohranu. Prilikom odabira odaberite onaj koji ima madrac postavljen na klasičnu podnicu koja je vidljiva kada se krevet otvori. Time se osigurava njegova dovoljna ventilacija.

Prilikom kupnje isprobajte mehanizam za otvaranje. Čak i malo dijete mora moći otvoriti krevet. A također ne smije se samostalno zatvarati. Ako se dijete odluči sakriti u krevet, dio koji se otvara ne smije mu pasti na glavu i nakon zatvaranja ga ne smije zarobiti u krevetu. Zrak treba strujati u krevet kako se u njemu ne bi ugušio. Osim toga, madrac će biti bolje prozračen.

Udoban i praktičan bračni tapeciran krevet koji Vam garantuje miran i ugodan san.
Tapecirani bračni krevet Island 2 200 x 160 cm

Sadržaj:

1.1. Tapecirani krevet – klasika i sci-fi oblici

1.2. Kako održavati tekstilne presvlake

1.3. Kako čistiti presvlake od kože i eko kože

1.1. Tapecirani krevet – klasika i sci-fi oblici

Tapecirani kreveti izrađuju se u klasičnim oblicima sa ili bez uzglavlja, modernim zaobljenim oblicima, u UFO dizajnu s modernom LED rasvjetom ili u obliku kruga. Izbor ovisi samo o vašem ukusu, prostoru u stanu i financijskim mogućnostima.

Većina tapeciranih kreveta ima uzglavlje. Dok uzglavlje uz noge ima uglavnom ukrasnu funkciju i često smeta u malim sobama, uzglavlje za glavu je potpuno funkcionalno. Njegova podstava štiti Vas od hladnog zida i propuha, sprječava povređevanje ruku ako se noću bacakate, a možete se nasloniti na njega ako ste navikli čitati prije spavanja bez stavljanja jastuka iza leđa.

Presvlake kreveta također služe kao ukrasni element. Postoji široka paleta varijanti boja i uzoraka. Međutim, ovakvi kreveti imaju i jedan nedostatak, a to je zahtjevnije održavanje. To će olakšati skidiva i periva navlaka ili navlaka od perivog platna, kože ili umjetne kože.

Bračni krevet s ugrađenom bijelom LED rasvjetom. U cijenu je uključena i podnica od lamela. Cijeli krevet je presvučen eko-kožom koja se lako održava. Krevet se isporučuje u dijelovima.
Tapecirani bračni krevet Baella 200 x 160 cm

1.2. Kako održavati tekstilne presvlake

Nastale mrlje odmah upijte čistom bijelom krpom ili papirnatim ručnikom. Nemojte čistiti tkanine grubom četkom ili benzinskim sredstvom za čišćenje. Tkanina ne smije doći u dodir s golim tijelom jer bi upijala ljudski znoj, masnoću i prljavštinu. Tekstilne vlakna oštećuju izravna sunčeva svjetla (blijede) pa koristite zavjese, rolete ili tende.

Uklonite prašinu vlažnom krpom ili valjkom za odjeću. Taj zahvaljujući ljepljivoj površini, hvata prašinu i prljavštinu. Nemojte koristiti usisivač jer biste mogli mehanički oštetiti tkaninu.

Veće mrlje uklonite krpom navlaženom toplom sapunicom ili neutralnim deterdžentom. Nemojte koristiti otapala, benzin ili aceton. Koristite odgovarajuću količinu vode kako biste spriječili da voda dublje upije u tkaninu i presvlake.

1.3. Kako čistiti presvlake od kože i eko kože

Manje lokalne mrlje na koži možete čistiti nježnim kružnim pokretima pamučnom krpom s pjenom od sapunice ili čiste vode. Sapun treba imati neutralnu pH vrijednost.

Za veće mrlje bolje je koristiti set za čišćenje koji je namijenjen izravno za kožni namještaj. Nikada nemojte koristiti prašak za pranje, omekšivač, mast, ulje za bebe, indulon ili druge masne kemikalije.

Presvlake od umjetne kože možete čistiti na isti način kao i kožu. Ali koristite proizvode koji su prikladni za plastične materijale. Vlažna krpa ili spužva s vrlo slabom otopinom sapuna ili deterdženta sve je što trebate za čišćenje eko-kože.

Tapceirani bračni krevet s podnicom od lamela garantuje Vam ugodan i miran san
Tapecirani bračni krevet Glovano 200 x 180 cm

Imate li tapecirani krevet? Je li vam donio više radosti ili brige? Podijelite u komentarima ispod članka.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka. Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za vaš krevet.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like