Home Ideje za vrt VRTNA BLAGOVAONICA – UŽIVAJTE ZA STOLOM POD VEDRIM NEBOM

VRTNA BLAGOVAONICA – UŽIVAJTE ZA STOLOM POD VEDRIM NEBOM

by blog.zondo.hr

Više ne želite ručati u zatvorenim tamnim prostorijama tijekom ljeta? Vrtna blagovaonica je pravo rješenje. Napravite vrtnu blagovaonicu na balkonu ili terasi i ručajte pod vedrim nebom. Iskoristite lijepo vrijeme i doručkujte, ručajte i večerajte na svježem zraku.

Sadržaj:

1.1. Vrtna blagovaonica sa stolom za serviranje

1.2. Namještaj zaštitite tikovim uljem, najbolje 2 x godišnje

1.3. Najčešći materijal za izradu namještaja za vrtne setove

1.4. Vrtna blagovaoncia je nezamisliva bez suncobrana

1.5. Vrtna blagovaonica, svježi ljetni zrak, sunce i obrok u vrtu

1.1. Vrtn#Vrtna-blagovaonica,-svježi-ljetni-zrak,-sunce-i-obrok-u-vrtua blagovaonica sa stolom za serviranje

U vrt blizu ulaza u kuću postavite vrtnu garnituru i stolice za ukusan doručak. To je vrlo praktično. Ako u blizini imate natkrivenu terasu ili sjenicu, uživajte u boravku u zelenilu. Nemojte zaboraviti na stolić za serviranje na kotačiće, najbolje s kočnicama.

Vrtna blagovaonica će biti savršena uz ovaj pomoćni stolić
Stolić za serviranje Lumba (prirodna)

Za kvalitetnu vrtnu blagovaonicu morate nabaviti i kvalitetan vrtni namještaj. Stoga izbjegavajte jeftinu vrtnu plastiku koja nije niti čvrsta niti udobna. U obzir dolaze drvo, staklo i otporna tikovina.

Želite se osjećati kao na egzotičnom odmoru negdje duboko u džungli? Drvo od eukaliptusa i akacije Vas uz pravilno održavanje može služiti desetljećima – takva drva su danas vrlo popularna. Sjednite, zatvorite oči i slušajte zvukove okolo Vas.

1.2. Namještaj zaštitite tikovim uljem, najbolje 2 x godišnje

Udobne fotelje i stabilan stol od tvrdog egzotičnog drva Vas može koštati od 2 500 do 10 000 kuna. Ali zato je to investicija za cijeli život. Namještaj prelakirajte tikovim uljem, i to najbolje dvaput godišnje. Laneni firnis će oživjeti izgled drvenih vrtnih garnitura koje su dugo bile izložene na kiši i vjetru. Nemojte zaboraviti niti na održavanje mekog drva poput smreke i borovine.

Lijepi vrtni namještaj izrađen od kvalitetnog masiva i vaša će vrtna blagovaonica biti potpuna. Uključuje vrtni stol, dvije klupe i dvije stolice. Može smjestiti šest osoba.
Vrtni namještaj MO101 1+2+2

Vrtni drveni namještaj većinom kupite već kvalitetno zaštićenog od strane proizvođača. Ako ipak Vi to morate učiniti, prelakirajte ga sredstvom koje će ga zaštititi od nepogodnih vremenskih prilika. Zatim upotrijebiti lazuru ili ulje. Pet vrsti pčelinjeg voska pomoći će održati baršunasto sjajni izgled Vašeg namještaja, ali u tom slučaju ga morate smjestiti pod krov.

1.3. Najčešći materijal za izradu namještaja za vrtne setove

  • Meko drvo: smreka, borovina
  • Tvrdo drvo: hrast, bukva, bagrem
  • Egzotično drvo: eukaliptus, meranti, tikovina
  • Rotimber (posebna vrsta bagrema)
  • Plastika, metal i njihova kombinacija

Alternativa za drvo je metal. Nezahtjevan je za održavanje, traži samo da s vremena na vrijeme zaštitite spojeve od korozije. Ima i druge prednosti, npr. tijekom toplih mjeseci hladi ako ga niste premazali crnom bojom.

Ipak, metal zahtijeva posebnu njegu u kombinaciji s drvom i plastikom. Metalne vrtne fotelje dopunite jastucima i imate sigurnu udobnost pri jelu.

Vrtna blagovoanica treba da sadrži i vrtni set za sjedenje i odmaranje
Vrtna garnitura Ellia




Jedan od vrlo otpornih materijala je beton. Ako imate oko vrta betonske stupove ili posude za cvijeće, iskoristite ih. Masivan i težak namještaj možete postaviti kao soliter. Dobro izgleda poluokrugla klupica s okruglim stolićem. Dopunite klupicu šarenim platnenim jastucima.

Namještajem od ratana možete lako rukovati. Možete ga kupiti u raznim bojama i uzorcima. Vrtnu ili balkonsku blagovaonicu možete upotpuniti stolićima, foteljama i tabureima. Međutim, takav namještaj ne ostavljajte na mrazu, dugo na kiši ili vani prilikom naglog mijenjanja temperatura. Tijekom zimskih mjeseci ga prekrijte zaštitnom navlakom.

1.4. Vrtna blagovaoncia je nezamisliva bez suncobrana

Objedovati vani je odlična ideja, ali što kada sjedite na direktnom jakom suncu? Ne dopustite da Vas to spriječi i kupite si dovoljno velik suncobran jarke boje. Najbolje promjera 300 cm. Odaberite suncobran čiji se kut može podešavati kako Vama odgovara.

Vrtna blagovaonica je nezamisliva bez suncobrana
Vrtni suncobran Siu (aluminij)




Osim vrtnog namještaja možete kupiti i moderni ljetni stolnjak za vrtni set. Bijelo plava ili bijelo crvena kocka odlično izgleda. Uz to možete kupiti razne zdjelice, šalice, vrčeve, posuđe, čaše, tanjure, ali i svijećnjake, pletene košare ili poklopce s mrežicom. Kako biste uljepšali svoj dan u vrtu, možete pripremiti npr. fondue Od čokolade, sira ili mesa? Koji Vam je draži?

1.5. Vrtna blagovaonica, svježi ljetni zrak, sunce i obrok u vrtu

Već kada uređujete svoj vrtni gastro kutak, zašto ne biste uredili i prostor oko sebe? Umjesto vaza i lanterni možete koristiti staklene teglice. Možete u njih staviti cvijeće, nasipati kamenčiće i uliti vodu. Omatanjem jednostavne žičane vrpce oko grla teglice dobit ćete efektan svijećnjak.

Prije kupovine namještaja za vrtnu blagovaonicu uzmite u obzir ne samo estetiku, ali i vrijeme korištenja. Imate li dovoljno prostora za pohranu tijekom zime? Manje prostora zauzet će sklopivi namještaj. Također uzmite u obzir da se trebate brinuti za namještaj i redovito ga održavati. Učinite svoju terasu ili vrt oazom odmora i ugode.

Kaže se da čovjek ne živi samo kako bih imao pun trbuh. Liječnici preporučuju odmor poslije svakog obroka, stoga nije loša ideja kupiti veliku mrežu za ljuljanje ili klupu za odmor.

Volite ručati na svježem zraku? Napišite nam u komentar ispod članka koji je Vaš omiljeni vrtni namještaj i savjetujte druge čitatelje.

Sviđa Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Komentáre

komentárov

You may also like