Home Inspiracija za dječju sobu NAPRAVITE RADNI KUTAK U MALOJ SOBI ZA SVOG ŠKOLARCA

NAPRAVITE RADNI KUTAK U MALOJ SOBI ZA SVOG ŠKOLARCA

by blog.zondo.hr

Kada djeca krenu u školu trebaju mjesto za učenje i pisanje zadaće. Naravno da prvačić ima drugačije potrebe nego srednjoškolac. Međutim oboje trebaju svoj radni kutak i odgovarajuće uvjete za učenje koji se mogu ostvariti i u maloj dječjoj sobi.

Sadržaj:

1.1. Iskoristite prostor s kutnim PC stolićem

1.2. Dječji krevet s radnim stolom

1.3. Radni kutak treba da uključuje police i regale

1.4. Radni kutak je nezamisliv bez odgovarajuće stolice

1.5. Važno je i svijetlo

1.1. Iskoristite prostor s kutnim PC stolićem

Kutni PC stolić je praktičan izbor iz nekoliko razloga. Kao prvo štedite na prostoru i možete iskoristiti prostor u kutu sobe. Osim toga, većina takvih stolića ima police ili prostor za odlaganje školskih potrepština. Ako zaista imate malo prostora, odaberite PC stolić s policama i ladicama. Vrlo lako ćete na njemu odložiit računalo, udžbenike i svu školsku opremu.

Stol za radni kutak je univerzalan, dio za pohranu moguće je imati zdesna ili slijeva.
PC stolić Toredol

1.2. Dječji krevet s radnim stolom

Drugo dobro rješenje je i dječji krevet s prostorom za odlaganje i radnim stolom. Radi se o krevetu na kat, pri čemu se u donjem dijelu nalazi stol i dosta prostora za odlaganje. Takvo rješenje je prikladno i za srednjoškolce, a ne samo za malu djecu. Kreveti imaju klasične dimenzije, dakle 200 x 80 cm. Ako je dječja soba mala ili trebate stvoriti radni prostor za više djece, tada je ovo savršeno rješenje. Pojedini modeli pružaju dovoljno prostora za odlaganje igračaka i odjeće.

Izvanredan komad namještaja za radni kutak koji će vaše dijete obožavati. Antresola će riješiti problem manjka prostora. Osnovu čini kutni ormar (4 police i šipka za vješanje odjeće). S ormarom je povezan PC stolić, a iznad njega se nalazi krevet. Umjesto podnice krevet ima ploču na koju se postavlja madrac.
Kutni krevet na kat Alina 200 x 80 cm

1.3. Radni kutak treba da uključuje police i regale

Ako prostor za odlaganje u stolu nije dovoljan, možete si pomoći policama ili zidnim sustavom polica. Iznad stola jednostavno pričvrstite police koje se mogu iskoristiti za odlaganje knjiga, ali i raznih dekoracija i sitnica. Druga mogućnost su kutije ili spremnici za odlaganje koji se mogu smjestiti ispod stola.

Radni kutak za djevojčice u koju će se vaše dijete zaljubiti na prvi pogled a također će rado provoditi vrijeme u njoj. Soba se sastoji od noćnog stolića, kreveta, ormara s policama, ormara za garderobu, polica i PC stolića
Dječja soba Lavendon 3

1.4. Radni kutak je nezamisliv bez odgovarajuće stolice

Uz radni stol jednostavno ide i kvalitetna uredska stolica. Ispravan položaj tijela i udobnost prilikom sjedenja su izuzetno važni. Idealne su tzv. rastuće stolice koje se mogu visinski podesiti. Za stariju djecu i srednjoškolce prikladne su i uredske fotelje ili stolice. Čim više vremena djeca provode učeći, tim je važnije da nauče ispravno sjediti i ne iskrivljavati kralješnicu.

Dječja stolica susana je rotirajuća koju bi trebala da poseduje svaka dječja soba. Stolica je vrlo udobna i tako će olakšavati vašoj dijeci učenje,
Dječja stolica Susana

1.5. Važno je i svijetlo

Kada govorimo o radnom prostoru, svijetlo je od izuzetne važnosti. Ako je to moguće, smjestite stol što bliže prozoru ili uz prozor. Prirodno dnevno svijetlo je uvijek bolje od umjetnog, čak i po pitanju udobnosti. Ako to ipak nije moguće, uz stol obavezno dokupite kvalitetnu stolnu svjetiljku i naravno kvalitetnu stropnu rasvjetu. Svjetiljku smjesite na stol uz manje dominantnu ruku kojom dijete piše ili crta. To znači da, ako kod kuće imate dešnjaka, svjetiljku trebate smjestiti na lijevu stranu stola i obrnuto.

Radni kutak Kimi se sastoji od sljedećih dijelova: Police, noćni stolić,krevet, ormar za garderobu, PC stolić, viseći ormarić, regal.
Dječja soba Kimi

Ima li i vaše dijete radni kutak? Sviđa li vam se više kutni stolić ili krevet sa stolom u jednom setu?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za krevet.
  • Ormari .Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice .Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe .Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • Sobe za mlade. Inspirirajte se kako opremiti sobu za vaše školarce
  • PC stolići. Za ugodno učenje
  • Tepih. Svakoj prostoriji dajem dojem ugodne atmosfere i toplinu doma.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like