Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) PUSTITE CVIJEĆE U SVOJ DOM

Nakon duge zime i hladnoće stiglo je proljeće, a s njim se probudila i priroda. Obožavate li i vi ovo čarobno razdoblje eksplozije mirisa i boja? Otvorite mu vrata svog doma uz pomoć cvjetnog uzorka koji može krasiti vaš namještaj. Ako ste kreativni i spretni, čak i sami možete ukrasiti svoj namještaj cvjetnim uzorkom.

Živo cvijeće uklopit će se u svaku prostoriju

Najjednostavnija i najprirodnija dekoracija je svakako živo cvijeće. Uklopit će se svugdje, naprimjer elegantne orhideje su zaista čarobne. Postavite ih na svijetlo mjesto, ali ne na izravno sunce. Živim cvijećem postići ćete kontrast u prostoriji. Nihovu boju možete istaknuti prikladnom vazom ili upotpuniti sitnim ukrasima.

Tkanine s cvjetnim uzorkom mogu biti odlične dekoracije. Možete ih navući na okvire za slike koje možete kupiti u svakoj hobby art trgovini. Cijena ovisi o formatu okvira, naprimjer za okvir srednje veličine izdvojit ćete oko 30 kuna. Okvire možete nepravilno objesiti na zid i tako dobiti originalnu dekoraciju. Motiv ruža je zasigurno jedan od omiljenijih i popularnijih.

Procvala romantika ne mora krasiti samo vaš vrt i vanjske prostore. Dopustite da vaš interijer doslovno procvjeta uz pomoć fotelje, stolića i svjetiljke presvučene istom tkaninom. Zanimljive uzorke na zidu tijekom večeri možete dobiti uz pomoć svjetiljke i sjenila s cvjetnim uzorcima. Cvjetni motiv se uklapa u klasični, moderni i ladanjski stil interijera, ali nemojte pretjerivati.

Budite strpljivi i posegnite za prikladnim materijalima i predmetima. Ne mora to nužno biti tekstil. Cvjetni uzorak možete naći i na perforiranom željezu na stolicama. Pravu cvjetnu atmosferu dočarat će i obojana vintage komoda. Međutim imajte na umu da u spavaćoj sobi ne biste trebali koristiti napadne uzorke zbog kvalitete sna.

Lako sami ukrasite svoj namještaj cvjetnim motivima

Ne oduševljava vas dosadan namještaj? Odabrani komad možete sami ukrasiti cvjetnim motivima, nije to tako teško. Sami smo isprobali i možemo reći da nam je išlo kao od šale. Staru komodu prvo izbrusite brusnim papirom i obojite mat bojom po svom izboru. Stilizirano cvijeće iz trgovine nepravilno nalijepite na ladice, pažljivo ih uskladite i prelakirajte bezbojnim lakom.

Dominantna dekoracija u modernom domu mogu biti tepisi ili tapete. Za klasičan i romantičan izgled radije odaberite manje uzorke ili realističan prikaz cvijeća. Ako želite imati cvjetni uzorak samo na sitnicama, usredotočite se na posuđe, dodatke i dekoracije. Ručno istkani vuneni tepih 140 x 200 cm iz inozemne proizvodnje možete kupiti za otprilike 4500 kuna.

Popularni dodatci su i posude i zdjelice ukrašene čipkom i cvjetnim uzorkom. Za staklenu posudu visine 20 cm izdvojit ćete oko 30 kuna. Za emajliran i ručno izrađen lončić izdvojit ćete oko 70 kuna, a za porculanski tanjurić oko 140 kuna. Luksuznu tkaninu s cvjetnim uzorkom širine 137 cm možete kupiti za 300 kuna po metru.

Vaša obitelj ne dijeli vašu opčinjenost cvjetnim uzorkom? Nema veze, napravite kutak samo za sebe. Naprimjer, krevet možete presvući posteljinom s cvjetnim uzorkom ili na stol postaviti vazu s cvijećem. Ne morate se bojati kombinirati uzorke. Cvjetni uzorak se slaže i s kockastim, prugastim i točkastim uzorkom. Osim jednobojnih površina, zanimaju vas i pastelne ili jarke boje. Za krep posteljinu morat ćete izdvojiti oko 260 kuna.

DROPSHIPPING

U modernoj kuhinji kombinirajte dekoracije i žive biljke. U viseće posude stavite aromatično bilje koje će vam na taj način uvijek biti nadohvat ruke. Dekoracija može biti i popularno otisnuto staklo s cvjetnim motivima koje se u kuhinje postavlja kao zidni panel. Štiti zid od mogućih oštećenja, a za njega ćete izdvojiti od 2000 do 2500 kuna za kvadratni metar.

Cvijeće cvjeta na jastucima, foteljama, ali i na podu

Dnevni boravak vam se čini pomalo tužno? Razveselite ga modernim presvlakama s cvjetnim uzorkom. U trgovinama ćete sigurno naći materijale koji izvana izgledaju prirodno.

Ne bojimo se cvjetnog uzorka niti u kupaonici. U trgovinama možete naći ponudu kupaonskih zavjesa, pločica i otirača. Cvjetni uzorak ćete naći i na kadama ili umivaonicima, a novi trend u uređenju interijera predstavljaju i pločice s cvjetnim vitrajem. Proizvođači izrađuju ploče od poliranog betona s cvjetnim uzorkom.

Imate bezbroj mogućnosti kako oživjeti svoj dom. Cvjetni motivi sjajno izgledaju na staklenim vratima i oblogama, ili na folijskim vratima. Vaša će vas mašta odmah odvesti na cvjetnu livadu i prizvati proljetnu i ljetnu atmosferu. Kući ćete se vraćati odmoriti u poznatom i ugodnom okruženju.

Odlučili ste oživjeti svoj dom namještajem s cvjetnim uzorkom? Napišite nam u komentar kako ste dobili inspiraciju i savjetujte ostale čitatelje.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like