Home Inspiracija za dnevni boravak KAKO OPTIČKI POVEĆATI MALI DNEVNI BORAVAK I DOBITI VIŠE PROSTORA

KAKO OPTIČKI POVEĆATI MALI DNEVNI BORAVAK I DOBITI VIŠE PROSTORA

by blog.zondo.hr

Najveća prostorija kako u velikim tako i u malim stanovima je obično dnevni boravak. Ako želite da djeluje prostrano i dobijete više prostora, trebali biste opreznije izabrati prikladan namještaj. Važnu ulogu ima izbor boja i dodataka koji mogu optički povećati prostor.

Više prostora uz pomoć zidnih ormarića

Vaš dnevni boravak će izgledati prostranije ako umjesto teških setova za dnevni boravak izaberete zidne ormariće. Dostupni su u različitim bojama i dizajnu. Ako volite moderan dizajn, odaberite ormarić ili policu s LED rasvjetom. Prostor možete optički povećati odabirom svijetlih i neutralnih boja – siva, krem ili bijela.

Elegantnije i prozračnije će djelovati police ili ormarići bez vrata ili sa staklenim vratima. Ako postavite televizor na zid, tada police različitih veličina možete staviti ispod i iznad televizora. Osim toga što ćete optički povećati svoj dnevni boravak, olakšat ćete si i čišćenje, jer nećete morati pomicati namještaj.

Obojite svoj dnevni boravak u svijetle boje

Za mali dnevni boravak najprikladnije su svijetlije neutralne boje. Tamni zidovi ili tapete s uzorcima smanjili bi prostor i djelovali teško. Naravno da tapete s uzorcima ili jarke boje imaju svoje mjesto u interijeru, ali moraju se “dozirati” i prilagoditi prostoru. Ako volite jarke ili tamne boje, koncentrirajte se na dodatke i dekracije kojih ne bi trebalo biti puno. Ako ste već oslobodili prostor uz pomoć zidnog namještaja , nemojte to narušiti gomilanjem velike količine dodataka i dekoracija.

Važan je i izbor kauča

Kauč je najvažniji element svakog dnevnog boravka, a u slučaju uskih prostora trebali biste odabrati jednostavan model s čistim linijama bez uzoraka. U mali dnevni boravak će se savršeno uklopiti minimalistički stil, a ako se okružite svijetlim bojama i jednostavnim namještajem sigurno ćete se u njemu osjećati ugodno. Ako imate jednosoban stan, a dnevni boravak vam je ujedno i spavaća soba, sigurno ćete naći elegantan i jednostavan kauč prikladan za svakodnevno spavanje.

Kako ste uredili svoj dnevni boravak? Jeste li iskoristili neki trik za optičko povećavanje prostora?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like