Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) NAMJEŠTAJ OD SANDUKA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI

NAMJEŠTAJ OD SANDUKA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI

by blog.zondo.hr

Jeste li se već okušali u izradi vlastitog namještaja? Ne morate se bojati, nije to tako teško kao što se čini. Namještaj od sanduka je originalan, moderan i praktički besplatan. Možete izraditi stolić za kavu, policu za knjige, kozmetički stolić, a možete i pustiti mašti na volju. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vas inspirirati.

Izradite svoj namještaj od sanduka

Stolić za kavu

Sanjate o elegantnom stoliću za kavu s prostorom za odlaganje knjiga, časopisa, daljinskog upravljača ili deke? Tada pripremite 4 sanduka, drvene letvice, potporne letvice ili noge, boju za drvo, kist, metar, vijke, bušilicu, pilu, brusni papir, ljepilo za drvo. Drveni sanduci mogu biti malo neravni ili na nekim mjestima mogu provirivati iveri. Prvo biste takva mjesta trebali obrusiti brusnim papirom.

Stolić će naravno biti onakvog oblika kakvog želite. Na vama je hoćete li zadržati prirodnu boju drva i samo prelakirati namještaj ili ćete potpuno promijeniti boju namještaja. Dimenzije ovise o dimenzijama sanduka kojima raspolažete, a prije nego što se pustite u izradu provjerite hoće li dimenzije odgovarati vašem dnevnom boravku. Kako izraditi stolić od drvenih sanduka pogledajte u sljedećem videu.

Jednostavna polica za sve bestsellere

Drveni sanduci se mogu promijeniti u jednostavnu, ali originalnu policu za dnevni boravak i dječju sobu. Za izradu ćete trebati sanduke (6-8 komada), brusni papir, premaz ili lak za drvo, vijke, bušilicu, libelu, metar.

Prije nego što počnete izmjerite sanduke i prostor na kojem će biti vaša nova polica. Sanduke možete slagati u visinu ili u širinu po želji. Polica ne mora biti simetrična, može imati različitu širinu i visinu. Konačan rezultat i boja ovisi o vama i mogućnostima prostora. Inspriraciju možete pronaći u sljedećim videima.

Krevetić za vašeg domaćeg ljubimca

Imate psa ili mačku i želite da vaš mezimac ima ekskluzivan krevetić? Izradite od drvenog sanduka udobno mjesto za odmor i spavanje. Osim sanduka trebat ćete boju za drvo, kist, čekić, bušilicu, brusni papir, dekoracije (slova, natpisi, šablone za bojanje i sl.), eventualno ljepilo za drvo. Trebat ćete i deku ili jastuke kako bi vašem mezimcu bilo udobno. Ako želite vidjeti kako izraditi krevetić za psa, pogledajte sljedeći video.

Nebrojeno je mnogo mogućnosti što možete izraditi od drvenih sanduka. Inspirirajte se na internetu.

Što mislite o namještaju od drvenih sanduka? Imate li kod kuće neki originalan komad namještaja koji ste sami izradili?

Ako imate volje izrađivati druge stvari, pročitajte naš članak: Izradite dekoraciju od kutije za pizzu!

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like