Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) KAKO PREŽIVJETI BOŽIĆNE BLAGDANE BEZ STRESA I ŽURBE?

KAKO PREŽIVJETI BOŽIĆNE BLAGDANE BEZ STRESA I ŽURBE?

by blog.zondo.hr

Božićni blagdani bi trebali biti vrijeme mira i veselja, ali posljednjih godina za mnoge od nas predstavlja stresno razdoblje. Čišćenje, spremanje, pečenje, kupovanje poklona i priprema božićne trpeze može se savladati i s osmjehom na licu.

Ne mora sve biti savršeno

Božićni ukrasi, poklon paketi i božićna drvca proganjaju nas po trgovinama, u letcima i reklamama već od listopada, a u trgovačkim centrima odzvanjaju kolede. Kada pomislite na to koliko ćete energije potrošiti na božićnu kupovinu, a uz to imate i svoje svakodnevne obaveze, preplavi vas stres. Ne zaboravite da bit Božića nije u savršenim poklonima ili savršeno uređenom domu, već u obitelji, zajedništvu i odmoru. Nakon Božića zaboravit ćete na blistavo sjajne prozore, 10 vrsta kolača i na božićni menu od 5 slijedova jela, a u sjećanju će vam ostati ugodni trenutci provedeni u krugu obitelji i susreti s rodbinom koju niste dugo vidjeli.

Uključite cijelu obitelj u pripreme

Pripreme za Božić mogu postati omiljena božićna aktivnost tijekom koje ćete puno vremena provoditi zajedno. Iščekivanje Božića ne može proći bez adventskog vijenca koji možete izraditi kod kuće, a u pomoć vam mogu priskočiti djeca. U zimskoj šetnji možete skupiti šišarke, bobice i druge prirodne dekoracije uz pomoć kojih ćete izraditi advenstki vijenac i nakratko zaboraviti na stres. Naravno, možete iskoristiti i kupljene ukrase. Osnovu za vijenac možete kupiti u hobby shopu, ali i u nekim samoposlugama. Možete se inspirirati sljedećim videom.

Cijela obitelj se može uključiti u čišćenje, spremanje, ukrašavanje medenjaka, ali i u božićno ukrašavanje doma. Prije nego što krenete s pripremama, utvrdite koji su vaši prioriteti. Ne možete zamisliti Božić bez savršeno uređenog doma ili bez slatkog mirisa medenjaka i vanilin kiflica? Posvetite se onome što je za vas važno i nemojte se nervirati oko stvari koje nisu toliko bitne. Prozori se mogu oprati i nakon blagdana.

Poklone možete kupiti i online

Prepunjena parkirališta i još punije trgovine nitko ne voli. Pokloni se mogu kupiti unaprijed ili naručiti iz e-shopova. Online kupovina ima svoje prednosti, a jedna od najvećih je ta što ne morate nikamo ići po poklone, već vam se isporučuju na vašu kućnu adresu ili na posao. Uz to, sve možete na miru pregledati, razmisliti i usporediti cijene. Na taj način možete kupiti sve od kozmetike, igračaka, odjeće do jedinstvenih poklona, namještaja i dodataka za dom. Ali nemojte zaboraviti da tijekom blagdana i e-shopovi imaju pojačan promet, stoga dobro provjerite dostupnost robe i rokove za isporuku. Isto tako, provjerite možete li zamijeniti ili vratiti robu koja vam ne odgovara. Pojedini e-shopovi produžuju rokove za vraćanje robe.

Pripremite se za Badnjak

Božićnu kupovinu ne možete izbjeći, barem kada se radi o svježim namirnicama. Kupujte razumno, jer trgovine neće biti zatvorene mjesec dana, već samo 2-3 dana, stoga nemojte pretjerivati sa zalihama. Par dana prije Badnjaka upakirajte poklone kako biste sve imali spremno. Badnja večer se povezuje i sa svečano ukrašenom stolu koji biste također trebali imati unaprijed pripremljen.

DROPSHIPPING

Možete iskoristiti božićni stolnjak ili upotrijebiti različite božićne dekoracije. Hoćete li ukrasiti stol u klasičnom ili modernom stilu – to ostavljamo vama. Omiljene su i prirodne dekoracije – šišarke, cimet, sušeni kolutići naranće, bobice i slično. Kada se radi o bojama, bezvremenska klasika je bijela, zelena, crvena, ali i zlatna i srebrna. Naravno, nemojte zaboraviti ni na svijeću.

Smeta li vam božićna žurba ili sav taj stres mirno podnosite? Volite li više materijalne poklone ili vas više vesele jedinstveni pokloni?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like