Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) KAKO ODABRATI PREKRIVAČ ZA KREVET?

Kada uđete u spavaću sobu sigurno je prvo što primjetite. Prekrivač za krevet nema samo estetsku funkciju, već i praktičnu. Štiti posteljinu i madrac od prašine, peludi i drugih nečistoća. Kako odabrati prekrivač koji će se savršeno uklopiti s vašim krevetom?

DROPSHIPPING

Važne su dimenzije

Čak iako se namještaj, kao i prekrivač za krevet, bira prema dizajnu, ne smijemo zaboraviti na praktične stvari poput dimenzija. Sve naravno ovisi o dimenzijama vašeg kreveta. Pri odabiru konkretnih dimenzija morate odlučiti želite li prekriti samo gornji dio kreveta ili prekrivač treba visjeti s kreveta. Ako želite prekriti samo površinu kreveta, dovoljno je znati samo širinu i dužinu.

DROPSHIPPING

Ako prekrivač treba visjeti, uz širinu trebate izmjeriti i visinu. Ako želite da prekrivač djelomično visi, dovoljno je na širinu dodati 1x visinu, a ako treba visjeti do poda, dodajte na širinu 2x visine. Naravno treba uzeti u obzir i položaj kreveta, jer ako smješten uz zid, odnosno ako je moguć pristup samo s jedne strane, dovoljna će vam biti manja širina, nego kad se krevetu može pristupiti s obje strane. Općenito vrijedi da na jendostruki krevet ide širina 170 cm, a na bračni 220 cm.

Prekrivač za krevet kao dekoracija

Već smo spomenuli da prekrivač ispunjava i estetsku funkciju i može se vrlo lijepo uklopiti s namještajem i dekoracijama u spavaćoj sobi. Mogu se kupiti i jednobojni prekrivači, kao i oni s uzorcima, elegantni i šareni. Naravno mogu se naći i dječji prekrivači koji će upotpuniti stil u dječjoj sobi. Ljubitelji elegancije i jednostavnosti više će cijeniti satenske prekrivače ili one s reljefnim uzorkom. Svježinu će u vašu spavaću sobu unijeti iprekrivači s cvjetnim uzorkom ili patchwork.

DROPSHIPPING

Prekrivači za krevet su odličan dodatak i zaštita posteljine, a sigurno ćete ih cijeniti i onda kada se želite na trenutak ispružiti. Ne morate raspremiti cijeli krevet niti se preobući zbog straha da biste umrljali posteljinu. Jednostavno legnite na prekrivač i par minuta odmarajte.

DROPSHIPPING

Prekrivate li krevet preko dana? Imate li prekrivač za krevet ili koristite deku ili nešo drugo?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like