Home Praktične radne sobe KAKO NAJPRAKTIČNIJE OPREMITI URED U SVOM DOMU

KAKO NAJPRAKTIČNIJE OPREMITI URED U SVOM DOMU

by blog.zondo.hr

Imate mogućnost raditi od kuće? Onda Vam je potreban namjenski ured u kojem možete raditi udobno i sa zadovoljstvom. No, gdje ga smjestiti i što u njemu nikako ne smije nedostajati? Jasno je da će kućni ured u malom stanu izgledati drugačije nego u velikoj kući, jer prostor je glavni kriterij koji diktira kako će kućni ured izgledati. U maloj garsonijeri mogućnosti su vrlo ograničene, kuća s pet prostranih soba daje mnogo više prostora za improvizaciju.

Naravno, idealno je razmišljati o uredu već pri izgradnji nekretnine. Kada kupujete kuću ili stan, dobro je imati dodatnu prostoriju za ured. Samo u uredu, gdje se možete zatvoriti i tako ograničiti sve elemente koji Vam odvlače pažnju, možete se maksimalno koncentrirati i raditi najbolje što možete. Međutim, ne žive svi u velikoj kući. Pa kakve su mogućnosti u tim manjim stanovima?

Radna soba se sastoji od ormara s policama, regala, manjeg ormara s policama, TV stolića, PC stolića i dvije komode.
Radna soba Roverdon 1

Sadržaj:

1.1. Ured u malom stanu

1.2. Ured u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku

1.3. Ured u obiteljskoj kući

1.4. Stil ureda

1.5. Boje i materijali

1.6. Gdje s računalom?

1.1. Ured u malom stanu

Iznad svega, potrebno je shvatiti kakve će zahtjeve imati vaše radno mjesto. Odnosno koja će se djelatnost u njoj obavljati. Ukoliko je sadržaj rada “tipkanje” na računalu, ured se može napraviti iu obloženoj komori 2×2 metra u koju stane radni stol s računalom i police za potrebne dokumente. Pored toga postoje i brojni drugi poslovi koje možemo obavljati kod kuće. Također i krojačice, stolari i fotografi mogu raditi od kuće. No, njihovi zahtjevi za prostorom već su veći.

Osim komore, za radnu sobu možemo odabrati predsoblje ili spavaću sobu, što možemo postići, primjerice, uklanjanjem starog ormara. Dubina veća od pola metra dovoljna je da se bez problema smjesti radni stol. Iznad radne površine postavite police ili daske za police. Ako Vam je potrebna privatnost tijekom rada, prikladno je razmisliti o kliznim vratima ili drugom obliku paravana (zavjese, japanske klizne stijene, paravan). Dobro izgleda i knjižnica bez poleđine, ali puna knjiga, dokumenata, cvijeća, uredskog materijala i ukrasa.

1.2. Ured u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku

Jeste li spremni izgraditi radnu sobu direktno u svoj stan ili kuću? Ili jednu od postojećih soba podijeliti na radni i opuštajući dio? Idealno rješenje je, primjerice, izgraditi potpuno novu pregradu ili barem dio nje u spavaćoj sobi. Najnoviji trend su klizne stijene koje zadovoljavaju trenutni trend mobilnosti i varijabilnosti. Prostorija tako može promijeniti oblik kad god je to potrebno.

Dobro osvjetljenje vrlo je važan aspekt radnog mjesta. Stoga su prikladna mjesta koja nisu previše zasjenjena, idealan je maksimalan pristup dnevnoj svjetlosti. No, nemate li mogućnosti smjestiti radni kutak u blizini prozora, razmislite o rasvjeti bijelim svjetlom i podesivom lampom. Radni kutak koji ne namjeravate koristiti svaki dan također možete uklopiti u set za dnevni boraval, primjerice sakriti ga iza vrata ormarića.

Jednostavan i praktičan uredski set za vaš ured koji će se uklopiti i svaki interijer a Vama će pružiti zadovoljstvo i ugodnost prilikom obavljanja svog posla
Uredski set

1.3. Ured u obiteljskoj kući

Općenito, što je kuća veća, veće su mogućnosti za opremanje ureda. Idealne su za prostrano predsoblje, mjesto ispod stepenica ili možda u prostoroji gdje pohranjuemo našu odjeću. Inače, idealno je rezervirati jednu određenu prostoriju samo za ured. Gostinjske sobe s radnom sobom česta su varijanta.

1.4. Stil ureda

Ako već znate gdje ćete urediti svoj ured, vrijeme je da razmislite o njegovom stilu. Može biti čisto funkcionalan, stiliziran ili, naprotiv, vrlo moderan. Ovdje se sve vrti oko ukusa. Svakako ne zaboravite dizajnersku stranu stvari. Provest ćete puno vremena u svom uredu, stoga neka Vam bude udobno! Ako ste ljubitelj engleskog stila, zašto ne biste za svoj ured kupili klasični namještaj s kožnim sjedištem? Volite li jednostavne čiste linije, dajte prednost funkcionalnosti i skromnom namještaju bez ukrasa.

1.5. Boje i materijali

Važan je i izbor dodataka, materijala i boja. Već je nadaleko poznato da određene boje u čovjeku izazivaju specifične emocije. I terapija bojama ima svoje mjesto u terapijama liječenja. Prema osnovnoj terapiji bojama, određene boje ublažavaju stres i stvaraju ugodnu radnu atmosferu. Ove boje uključuju boje prirode. Prema psiholozima, primjerice, čokoladna boja u kombinaciji s krem ​​bojom ima vrlo pozitivan učinak u radnom okruženju. Stoga se nemojte bojati slikati svijetli zid smeđim uzorcima. Prema mišljenju stručnjaka, najidealnije radno mjesto trebalo bi imati drvo. Prema psiholozima, ne treba koristiti hladne metalik nijanse jer te boje zamaraju oči, što smanjuje radni učinak.

1.6. Gdje s računalom?

Ne zanemarivo često glavno mjesto na radnom mjestu zauzima računalo bez kojeg danas ne može proći gotovo nijedna profesija. Čak i takva krojačica mora biti u kontaktu sa svojim klijentima. Najvažnija stvar za računalo je položaj monitora. Kako biste izbjegli mnoge zdravstvene probleme, ona ne smije biti ni previsoka ni preniska. Udaljenost monitora s ekranom od petnaest inča trebala bi biti najmanje 40 cm od očiju. Također, svjetlo s prozora ili lampe ne smije se odbijati od ekrana monitora, što dobro znaju oni koji se bave fotografijom. Gornji dio zaslona trebao bi biti u razini očiju. Ako nam je monitor postavljen previsoko, riskiramo napetost mišića vrata s posljedičnom glavoboljom.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • PC stolić. Komad namještaja bez kojeg se nemože zamisliti ured.
  • Uredski setovi. Ukoliko imate prostora opremiti cijelu svoj ured komadima namještaja iz iste serije.
  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka  .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za krevet.
  • Ormari  .Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih . Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • Krevet . Najbitniji komad namještaja u našem domu

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like