Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu INSPIRACIJA: KAKO ODABRATI PRAVU BOJU KUHINJSKE RADNE PLOČE?

INSPIRACIJA: KAKO ODABRATI PRAVU BOJU KUHINJSKE RADNE PLOČE?

by blog.zondo.hr
Kuhinja Estell 260 cm

Radnu ploču za kuhinju biramo na temelju naših estetskih preferencija i financijskih mogućnosti. Danas na tržištu možemo pronaći mnogo materijala koji su prikladni za kuhinjske radne ploče, različitih kvaliteta i cjenovnih razina: radna ploča od laminata, preko punog drva, MDF ploča, aluminija do prirodnog ili umjetnog kamena ili čak stakla.

Radne ploče se prodaju u bezbroj boja i nijansi. Ali kako pravilno odabrati njihovu boju? Mislite praktično i pregledajte više kuhinja i dizajna.

Ako se još niste odlučili, inspirirajte se našim ponudama…

Prostrana i lijepa kuhinja koja se sastoji od 7 ormarića. Ukupna širina kuhinje je 260 cm. U gornjem lijevom dijelu je dvodijelna vitrina široka 80 cm, pored nje je uski ormarić širok 40 cm, a desno se nalazi niski ormar širok 60 cm. U desnom kutu se nalazi ormarić s jednim punim vratima širine 80 cm. U donjem lijevom dijelu nalazi se dvodijelni ormarić za sudoper. Pored se nalazi ormarić s ladicom. Desno od njega nalazi se slobodan prostor širine 60 cm namijenjen za kombiniranu pećnicu. Desno od njega nalazi se ormarić s ladicama. Radna ploča je debljine 28 mm.
Kuhinja Estell 260 cm


Sadržaj:

1.1. Radna ploča sa bijelu sjajnu kuhinju

1.2. Dvije nijanse drva

1.3. Radna ploča za svijetle kuhinje

1.4. Nježno bež kuhinje

1.5. Kuhinja od tamnog drva

1.6. Što je sa zidom..?

1.1. Radna ploča za bijelu sjajnu kuhinju

Kuhinjska ploča za bijelu sjajnu kuhinju ili za kuhinju u kombinaciji s bijelom i smeđom (ili crnom) bojom ne smije biti potpuno bijela ili crna. Kladite se na jednu od nijansi sive. Prikladna je i ploča od nehrđajućeg čelika ili radna ploča od umjetnog sivog kamena (npr. imitacija granita).

Korpus je bijele boje, vrata gornjih ormarića imaju bijeli sjaj, vrata donjih ormarića su sive boje (s prugom bijelog sjaja), radna ploča u boji - Incanto
Kuhinja Junona line 240 cm sjaj bijeli + sivi volfram

1.2. Dvije nijanse drva

Kuhinjska ploča u istom dizajnu, s uzorkom svijetlog drva koji dominira gornjim elementima, ili mat ploča u bež tonovima prikladna je za modernu dvobojnu kuhinju drvenog izgleda (npr. hrast sonoma).

Moderna kuhinja sastoji se od pet ormarića. U gornjem dijelu je dvodijelni stakleni ormarić širine 80 cm, niži ormarić iznad kuhinjske nape širine 60 cm i uži ormarić širine 40 cm. U donjem dijelu se nalazi dvodijelni ormarić ispod sudopera i uži ormarić. Boja gornjih ormarića: hrast sonoma. Boja donjih ormarića: hrast sonoma tamni + elementi hrast sonoma svijetli
Kuhinja Lenna 180 cm hrast sonoma tamna + hrast sonoma svijetla




1.3. Radna ploča za svijetle kuhinje

Mat bijela, krem, krem ​​ili svijetlo siva kuhinja dobro se ističe u kombinaciji s bež pločom, ili s daskom u boji sudopera (siva), s pojačanim sjajem. Ni u ovom slučaju ne možete pogriješiti s aluminijskom radnom pločom.

Bež kuhinja za manje prostorije. Radna ploča nije uključena u cijenu.
Kuhinja Sylrona 2 180 cm (bijela + hrast sonoma)

1.4. Nježno bež kuhinje

Bež kuhinja traži skladno slaganje u sličnim nijansama boja. Bež radna ploča za nju je najprirodnije rješenje.

Bež kuhinja Vernie 260 cm nježna i elegantna.
Kuhinja Vernie 260 cm




1.5. Kuhinja od tamnog drva

Kuhinjski element u izgledu tamnog drva dobro izgleda u kombinaciji sa svjetlijom pločom. Uz nju se dobro slažu bež, krem ​​i svijetlo siva boja. Za moderniji dizajn nemojte se bojati ni metalik nijansi. Radna ploča za tamnu kuhinju također može biti izrađena od nehrđajućeg čelika. Njegova prednost je jednostavno održavanje.

Pojedini dijelovi su namijenjeni za slobodno razmještanje. To omogućuje da rasporedite kuhinju po svojim željama. Izrada od laminirane iverice. Korpus: wenge boja. Radna ploča nije uključena u cijenu.
Kuhinja Igo New I 260 cm




1.6. Što je sa zidom..?

Prilikom odabira kuhinjske ploče ne zaboravite da je zid također dio vaše kuhinje. Stoga vodite računa o boji i površini zida ili pločica. Opće pravilo je: što je zid istaknutiji, ploča je diskretnija. Ako je vaš zid svijetle boje ili složenog uzorka, izbjegavajte upečatljive kuhinjske ploče (mramor, granit, previše sjajna površina). Sivi ili bež klasik (ili čak tamna ploča u boji kuhinjskih ormarića) bit će pravi za Vas. Kuhinja će biti uravnotežena i neće izgledati preiskombinirano.

Kuhinja od kvalitetne iverice debljine 15 mm. Korpus je u boji hrast wenge, a vrata gornjih ormarića su u boji rijeka svijetla. Donji ormarići su u boji hrast wenge u kombinaciji sa svijetlom bojom nijanse rijeka svijetla. Radna ploča debljine 28 mm.
Kuhinja Estell 240 cm




Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kuhinja . Opremite svoju kuhinju gotovim setom kako biste imali sve elemente iz iste serije.
  • Kuhinjski ormarići . Ako su Vam potrebni samostalni kuhinjski ormarići pogledajte našu kategoriju kuhinjskih ormarića.
  • Blagovaonski stol . Kuhinja i blagovaonica je nezamisliva bez blagovaonskog stola.
  • Blagovaonska stolica . Uz ljep i praktičan stol ide ljepa i praktična blagovaonska stolica.
  • Blagovaonski setovi . Kupite stol i stolice iz iste serije.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Tepih . Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • Polica . Praktičan dodatak za pohranu stvari
  • Ormarići  .Mali pomoćni ormarići uvijek su dobri pomoćnici za čuvanje stvari.
  • Regali  .Ukoliko imate u kihunju dovoljno prostora a nemate gdje sa stvarima, dobra ideja je regal koja će se uklopiti u interijer vaše kuhinje.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like