Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu KUHINJA U STANU – KAKO JE FUNKCIONALNO OPREMITI

KUHINJA U STANU – KAKO JE FUNKCIONALNO OPREMITI

by blog.zondo.hr
Kuhinja Arryn 260 cm (hrast artisan + krem)

Kuhinja je važan dio našeg stana. Opremanje kuhinje je poput puzzle igre, a kao nagrada je potpuno funkcionalna prostorija u kojoj će kuhanje biti užitak. Glavni problem u stambenoj zgradi je nedostatak prostora, stoga dobro razmislite što vam je potrebno u kuhinji i koliko ćete vremena provoditi u njoj.

Kuhinja Virion 270 xm bez radne ploče izrađena je od iverice i MDF.
Kuhinja Virion 270 cm (hrast lancelot + mat)

Sadržaj:

1.1. Kakvog oblika treba da je kuhinja i organizacija rada

1.2. Dodatci i kuhinja

1.3. Kuhinjski aparati za mali prostor

1.1. Kakvog oblika treba da je kuhinja i organizacija rada

Dvoredna kuhinja idealna je za uske prostorije jer će u njoj biti dovoljno prostora za ormariće i uređaje. Međutim, drvored mora biti širok najmanje 120 cm. Zahvaljujući tome, više ljudi može ući u kuhinju, imat ćete sve pri ruci i možete udobno otvoriti sve ormariće i ladice. Ako imate samo jedan zid, kupite jednorednu kuhinju. No takva kuhinja ne pruža veliku udobnost i pogodniji je za one koji malo kuhaju. Nemoguće je pratiti preporučeni trokut štednjak-hladnjak-sudoper i sve se čini daleko. Dužina radne površine ne smije biti ispod 70 cm, kako biste imali dovoljno prostora za pripremu hrane.

Kuhinja Renar u extra visokom sjaju daće svakom interijeru dašak elegancije i luksuza
Kuhinja 240 cm

Kuhinja bi trebala biti uređena logično. Staza počinje kod hladnjaka i vitrine, nastavlja se kroz radnu plohu za odlaganje hrane, sudoper, veću radnu plohu za pripremu hrane, štednjak i završava plohom za odlaganje toplih posuda. Za male kuhinje pogodan je i kuhinjski element u obliku slova L. U ptrostoriji će biti slobodan kutak za stol za blagovanje. Štednjak, hladnjak i sudoper trebaju činiti trokut čije stranice trebaju biti dugačke 90-275 cm. Zbroj duljina ne smije biti manji od 366 cm niti veći od 793 cm. Staze trokuta ne smiju biti ometane nikakvim predmetima ili hodnicima. Također je potrebno dobro riješiti kutni ormar kako bi stvari koje se u njemu pohranjuju bile lako dostupne. U tome će vam pomoći rotirajući okretni zid.

Kutna kuhinja crna + bijela bez radne ploče. širine 250 + 170 cm.
Kutna kuhinja Oran 250 + 170 cm (bijela + crna)

1.2. Dodatci i kuhinja

Količina slobodnog prostora utječe na oblik kuhinje, korištene boje i način otvaranja ormarića. Svijetle nijanse pripadaju malom prostoru, tamne ga smanjuju. Sjajnim površinama možete optički povećati prostor. Za gornje ormariće bolja su klizna vrata o koja nećete lupati glavom. Ako u kuhinju može stati blagovaonski stol, za nju je prikladna kutna klupa koja će osigurati dodatni prostor za pohranu.

Sylrona bez radne ploče širine 20 cm izrađena od laminirane iverice
Kuhinja Sylrona 260 cm (bijela + hrast lefkas)

Kako pripremanjem doručka ne biste probudili ukućane ili susjede, potrebno je spriječiti pojavu neželjenih zvukova. Za ormariće kupite tihe klizače ladica i prigušivače vrata s automatskim zatvaranjem. Važan je i dobar raspored svih kuhinjskih posuđa. Na primjer, žičani program i razni interni organizatori pomoći će u tome.

Kuhinja izrađena od laminirane iverice bijele boje. Širina gornjih ormarića je 240 cm, a donjih 180 cm. Debljina radne ploče je 28 mm.
Kuhinja Flor 240 cm (bijela)




1.3. Kuhinjski aparati za mali prostor

Pametno odabrani i prikladno postavljeni uređaji štede prostor. Birajte one ugradbene. Štednjak zamijenite pločom za kuhanje. Ako ne kuhate puno, bit će Vam dovoljna peć na tri ili dva plamenika. Kuhinja bi trebala imati napu iznad ploče za kuhanje. Ako nemate centralni odsisni sustav, odaberite recirkulirajući bez odvoda u dimnjak. Time se samo usisavaju mirisi, a para u prostoriji ostaje pa je potrebno provjetravati kako se ne bi počela stvarati plijesan. Također, ne zaboravite redovito mijenjati filtere. Odaberite napu ugrađenu u gornji ormarić ili onu na izvlačenje. Odabirom dimnjaka izgubili biste jedan gornji ormarić.

Kuhinja Arryn 260 cm u boji hrast artisan + krem izrađena je od iverice i MDF bez radne ploče
Kuhinja Arryn 260 cm (hrast artisan + krem)

Stavite pećnicu i mikrovalnu pećnicu jednu na drugu. Dno pećnice treba biti najviše 70 cm iznad tla kako bi i mikrovalna pećnica bila na razumnoj visini. Zahvaljujući perilici posuđa nećete trebati veliki dupli sudoper i mjesto za odlaganje opranog posuđa. Za ispiranje voća i povrća potreban Vam je samo manji sudoper. Osim toga, uštedjet ćete puno vremena koje biste inače morali posvetiti pranju posuđa. Ako u hodniku ili kupaonici nemate mjesta za perilicu, mislite i na nju. Kako ne bi smetala kuhinji svojim izgledom, kupite ugradbenu perilicu rublja.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kuhinja  . Opremite svoju kuhinju gotovim setom kako biste imali sve elemente iz iste serije.
  • Kuhinjski ormarići  . Ako su Vam potrebni samostalni kuhinjski ormarići pogledajte našu kategoriju kuhinjskih ormarića.
  • Blagovaonski stol  . Kuhinja i blagovaonica je nezamisliva bez blagovaonskog stola.
  • Blagovaonska stolica  . Uz ljep i praktičan stol ide ljepa i praktična blagovaonska stolica.
  • Blagovaonski setovi  . Kupite stol i stolice iz iste serije.
  • Komoda  .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Tepih  . Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • Polica  . Praktičan dodatak za pohranu stvari
  • Ormarići   .Mali pomoćni ormarići uvijek su dobri pomoćnici za čuvanje stvari.
  • Regali   .Ukoliko imate u kihunju dovoljno prostora a nemate gdje sa stvarima, dobra ideja je regal koja će se uklopiti u interijer vaše kuhinje.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like