Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu BLAGOVAONICA U MALOM STANU

BLAGOVAONICA U MALOM STANU

by blog.zondo.hr
Blagovaonski stol Rumford (masiv) (za 4 osobe)

Živite u malom stanu i željeli biste zajedno ručati u ugodnoj blagovaonici? Možete urediti blagovaonicu čak i ako nemate viška mjesta. Sve što trebate je nekoliko dobrih savjeta i prstohvat kreativnosti i eto Vam ugodna i praktična blagovaonica.

Sadržaj:

1.1. Zaboravite preproučene dimenzije

1.2. Koji blagovaonski stol je najprikladniji

1.3. Stolice ili klupa?

1.1. Zaboravite preproučene dimenzije

Pri uređenju blagovaonice dobro je pridržavati se provjerenih savjeta, preporučenih dimenzija i ergonomskih pravila kako bi sjedenje bilo udobno i kako bi svi imali dovoljno mjesta za stolom. Ali ako nemate dovoljno prostora, morat ćete se ograničiti na malu i udobnu blagovaonicu. Sve ovisi o rasporedu stana ili sobe i prostoru koji možete koristiti. Ali imajte na umu da jedna osoba treba prostor za stolom od najmanje 0,4-0,5 m. Blagovaonski stol za dvije osobe trebao bi biti najmanje 60 x 90 cm ili 60 x 60 cm. Ove dimenzije će vam pružiti prihvatljivu udobnost prilikom zajedničkog objedovanja.

Savršena blagovaonica uz bijeli blagovaonski stol za 4 osobe bez razvlačenja.
Blagovaonski stol za 4 osobe bez razvlačenja

Blagovaonica se može spojiti s kuhinjom ili s dnevnim boravkom. Ali ako imate sreće i posjedujete prostraniju kuhinju, spojite je s blagovaonicom. Sve što Vam treba imat ćete pri ruci, nećete morati nositi hranu i posuđe u drugu sobu.

Ako živite u malom stanu, kuhinja kao zasebna prostorija vjerojatno Vam neće pružiti dovoljno mjesta za blagovaonski stol. U ovom slučaju, kombinirajte blagovaonicu s dnevnim boravkom. Uostalom, dnevna soba je središte zbivanja u svakom kućanstvu i tu se sastaje cijela obitelj. Osim toga, ako blagovaonski stol ne služi za objedovanje, može se koristiti kao radni stol.

1.2. Koji blagovaonski stol je najprikladniji

Pravokutni ili kvadratni blagovaonski stol najbolji je izbor za mali stan. Naravno, dimenzije ovise o broju ljudi koji će sjediti za stolom u isto vrijeme. Ako razmišljate o okruglom stolu, trebali biste pažljivo razmotriti svoj izbor. Takav stol zauzima puno prostora i ne daje vam toliko prostora za blagovanje. Odaberite okrugli stol ako će biti postavljen u središte prostorije ili tako da mu se može pristupiti sa svih strana.

Vaša blagovaonica će izgledati elegantno i luksuuzno uz Blagovaonski stol Rumford (masiv) (za 4 osobe).
Blagovaonski stol Rumford (masiv) (za 4 osobe)

Ipak, najbolji izbor su stolovi na razvlačenje. Stol na razvlačenje odličan je ako povremeno trebate ugostiti ostale članove obitelji ili posjetitelje. Ako je potrebno, možete ga jednostavno rasklopiti i dobiti drugo mjesto za sjedenje, inače ga možete ostaviti sklopljenog kako ne bi zauzimao nepotreban prostor.

Prekrasan stol na razvlačenje Tanah od furnira bukve u boji oraha. Prije razvlačenja stol ima 120 x 90 cm i prikladan je za 4 osobe. Nakon razvlačenja ima 240 x 90 cm i prikladan je za 8-10 osoba.
Vaša će blagovaonica uz njega dobiti elegantan i luksuzan štih
Blagovaonski stol Tanah (orah) (za 4 do 10 osoba)




Stolovi na razvlačenje koriste se u jako skučenim prostorima. Ovi stolovi se pričvršćuju na zid i nakon što pojedete sklopite ih i ne zauzimaju prostor. Idealno je rješenje za jednosobni stan, garsonjeru ili vikendicu. Stol za blagovanje u kuhinji možete dobiti i tako da produžite kuhinjski pult i napravite nešto poput pulta. Trebate samo dodati nekoliko stolica i možete zajedno uživati ​​u ručku ili kavi.

1.3. Blagovaonica sa stolicama ili klupom?

Svatko za stolom treba imati svoje mjesto i svoju stolicu. No, ako se borite s nedostatkom prostora, neće vam ići tako lako. Minimalne dimenzije sjedišta stolice su 40 x 40 cm. Između dvije stolice trebao bi biti razmak od oko 20 cm. Ako trebate mjesto za 2-3 osobe, to se može učiniti čak iu malom stanu. Moderne sklopive stolice, koje ujedno štede dragocjeni prostor, sigurno ne smiju nedostajati u modernom kućanstvu.

Tapecirana blagovaonska stolica od eko-kože sa sivim metalnim okvirom.
Blagovaonska stolica Collort nova (svjetlosiva ekokoža)




Ali ako želite više mjesta za sjedenje, prikladnija je klupa ili kutna klupa. Ponekad klupa može biti udobnija od male stolice, a može biti i zanimljiv dizajnerski komad za vaš stan.

Prekrasna blagovaonska stolica sa zaobljenim naslonom i kromiranim nogicama. Visina sjedišta je 45,5 cm.
Blagovaonska stolica Odile new (plava)




Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kuhinje  – Razni modeli kuhinja najviše kvalitete samo kod nas
  • Kuhinjski ormarići  – Sastavite kuhinju po svojim potrebama
  • Blagovaonski setovi. Upotpunite vašu blagovaonicu prekrasnim blagovaonskim setom
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Blagovaonske stolice. Blagovaonske, barske, dječje ali isto tako i uredske ili stolice za dnevnu sobu imamo u ponudi u modernom i klasičnom duhu kako bi se savršeno uklopile uz Vaš ambijent.
  • Blagovaonski stolovi   .Da li preferirate metalne ili drvene stolove , ili pak moderne stolove u kombinaciji sa staklom, kod nas ćete sigurno pronaći taj pravi komad za Vas.
  • Tepih  – Daje toplinu svakoj prostoriji

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like