Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) BLAGOVAONSKI TABURE – KAKO IZABRATI ONAJ PRAVI?

Riječ tabure dolazi iz engleskog jezika, a označava stolicu bez naslona, dakle nisku klupicu sa četiri noge. U dnevnom boravku je to obično tapecirana kocka za povremeno sjedenje i oslonac za noge koju ponekad možete koristiti i kao prostor za odlaganje stvari. Blagovaonsko tabure izgledom više podsjeća na drvenu stolicu. Možete ga koristiti kao stolicu za odmor tijekom kuhanja ili kao povremeno mjesto za sjedenje za stolom. Može poslužiti i kao površina za odlaganje stvari ili zamjena za ljestve.

Manji blagovaonski set u kombinaciji boje svijetlog drva i krem boje sjedišta. Za stolom se mogu smjestiti 4 osobe na dva manja taburea i dvije klupe.
Blagovaonski set

Prije nego što su se taburei počeli koristiti u dnevnom boravku i drugdje, mogli smo ih naći uz toaletne stoliće u spavaćim sobama. Niske i bogato ukrašene stolice uglavnom su krasile sobe bogatog plemstva i građanstva. Konačno su se zbog svoje praktičnosti proširile i među običan puk. Danas taburei dolaze u mnogo oblika i boja, a stilom su većinom jednostavni. Sjedište može biti četvrtasto, ovalno i okruglo.

Tabure KT 249 Vam može pomoći u blagovaonici kao pomoćna stolica za vaše goste
Tabure KT 249

Sadržaj:

1.1. Od čega se izrađuju

1.2. Kupiti ili izraditi

1.3. Na što se usredočiti kod kupovine

1.1. Od čega se izrađuju?

Obično od drva, metala i plastike, a neki su i potpuno tapecirani. Za kuhinju ili blagovaonicu izaberite tabure od masivnog drva, naprimjer johe ili bukve. Ako će imati tapecirano sjedište, vodite računa o održavanju. Jednostavno i lako održavanje zajamčit će periva tkanina ili ekokoža, eventualno zamjenjiva presvlaka koja se može oprati u perilici za rublje. Plastika i metal su isto jednostavni za održavanje, ali su hladni na dodir. Taj problem ćete jednostavno riješiti jastučićem.

1.2. Kupiti ili izraditi?

Za dnevni boravak možete jednostavno izraditi tabure od pneumatskih guma ili PET boca. Tko se snalazi u šivanju može na omot za tabure ušiti ili uplesti i ispuniti starom odjećom izrezanom na komadiće, pjenom ili polistirenskim kuglicama. Za blagovaonicu radije kupite tabure. Možete ih naći po povoljnim cijenama od oko 100 kn i to uključujući i jastučić.

1.3. Na što se usredotočiti kod kupovine?

Kod izbora taburea provjerite kvalitetu i stabilnost konstrukcije i to prije svega u slučaju da ga želite koristiti umjesto ljestava. Ako ga želite koristiti za sjedenje za stolom, obratite pažnju i na visinu. Trebao bi biti visok oko 42-45 cm. Za odmor od kuhanja bi visina treba biti malo viša, oko 62-65 cm. Tu se već gubi razlika između stolice i barske stolice. U male prostore će se uklopiti sklopive stolice.

Mali tabure iz linije Bond u kombinaciji hrast sonoma i krem sjedišta.
Tabure Benito BON

Koristite li u kuhinji ili blagovaonci tabure? Prema kojim kriterijima ste ga odabrali? Napišite nam u komentar ispod članka.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići.Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Ormari.Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Jastuci. Ukrasite svoj kauč ili tabure nekim prekrasnim jastukom
  • Blagovaonski setovi. Upotpunite vašu blagovaonicu prekrasnim blagovaonskim setom
  • Blagovaonske stolice. Blagovaonske, barske, dječje ali isto tako i uredske ili stolice za dnevnu sobu imamo u ponudi u modernom i klasičnom duhu kako bi se savršeno uklopile uz Vaš ambijent.
  • Blagovaonski stolovi.Da li preferirate metalne ili drvene stolove , ili pak moderne stolove u kombinaciji sa staklom, kod nas ćete sigurno pronaći taj pravi komad za Vas.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like