Home Ideje za vrt IZRADITE TRENDI NAMJEŠTAJ OD PALETA!

Krevet, kauč, stolić za kavu ili vrtni namještaj. Sve to možete sami izraditi od običnih drvenih paleta.

Sigurno ste primjetili da je ovakav namještaj u zadnje vrijeme vrlo popularan. Nije to ništa čudno – takav namještaj je jeftin, nosi osobni stil, a velik plus je što veliki dio kreativnosti ostaje na vama.

Što su zapravo plalete…?

Postoji nekoliko vrsti paleta, a u ovu svrhu se najviše koriste euro-palete. Izrađuju se od drva u dimenzijama 120 x 80 x 14,4 cm i većinom teže otprilike 20-24 kg. Nosivost jedne euro-palete je 1 500 kg, a njihova primarna namjena zasigurno nije izrada namještaja iz kućne radinosti.

Euro-palete se koriste za lakše i efikasnije rukovanje i prijevoz robe u cestovnom, željezničkom i zračnom prometu. Roba postavljena na palete se jednostavno premješta pomoću viličara ili dizalice.

Kada želimo izraditi namještaj od paleta…

Ne znate gdje biste mogli kupiti palete? Na internetu ćete sigurno naći barem jednu tvrtku u vašoj blizini koja se bavi prodajom ili otkupom paleta. Možete pitati imaju li što na skladištu ili u trgovini, ili pogledajte oglase za prodaju paleta. Ne morate se bojati cijene – jednu paletu ćete platiti stotinjak kuna.

Možete koristiti cijele palete ili ih možete prilagoditi na željene dimenzije. Možete ih obojiti u boju drva ili prelakirati. Njima se vrlo lako rukuje!

Palete u vrtu

Palete su zaista popularne kod izrade vrtnog namještaja. Krasnu ljuljačku ili garnituru za sjedenje možete izraditi od cijelih paleta. Ne zaboravite kupiti jastuke kako bi sjedenje bilo još ugodnije.

Dizajnerski krevet ili barem uzglavlje 🙂

O krevetu od paleta smo već dosta pisali. Stoga se nećemo ponavljati, a uostalom nači ćete bezbroj ideja na internetu. Ako ne želite cijeli krevet od paleta, dajte šansu barem uzglavlju kreveta.

Pogledajte nekoliko inspiracija uz koje ćete moći bolje predočiti konačan izgled.

P.S. Preporučujemo kupiti i LED rasvjetu koju možete postaviti u razmake na paleti. Navečer će stvoriti ugodnu atmosferu, a može i zamijeniti noćnu svjetiljku.

Inspiracije od paleta za dnevne boravke

Od par komada paleta možete izraditi praktički bilo što. Naprimjer korpus kauča koji ćete dopuniti madracem, jastucima i drugim dodacima.

Prikazan stolić za kavu ima pričvršćene metalne noge. Skriva i prostor za odlaganje časopisa ili knjiga.

Možete koristiti cijelu paletu za izradu stolića za kavu. Stavite dvije-tri palete jednu na drugu ili pričvrstite na paletu kotačiće ili noge. Na vrh stavite staklu ili lijepu ravnu ploču. Čas posla!

Moji marljivi pomoćnici

Od paleta možete izraditi i ovakve praktične komade namještaja.

Za kraj imamo još nekoliko neizostavnih komada i inspracija. Onda, sviđaju li vam se? 🙂

Pročitajte još i: Otkrijte skandinavski stil stanovanja!

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like