Ažurirajte svoj preglednik
Preglednik koji koristite više nije podržan. Ažurirajte preglednik za najbolje iskustvo.
Awareness icon Dragi kupci, naša web stranica je upravo ažurirana. Dobro došli u novu verziju.
Prijava
(za registrirane kupce)
Kreirajte račun
Molimo unesite svoju e-mail adresu.
E-mail: Molimo unesite svoju e-mail adresu.
Na Vaš e-mail smo poslali poveznicu za podešavanje lozinke. Molimo slijedite upute.

Medicinski ortopedski madraci

Najprodavanije
1.
Pjenasti madrac Taranis Optimal 200x160 cm (T5)
386,90 €
2.
Pjenasti madrac Morfeus 200x90 cm *AKCIJA 1+1 (T4/T3)
-9%
355 €
388,90 €
6.
Pjenasti madrac Jupiter 200x160 (T3/T4)
297,90 €
7.
Pjenasti madrac Jupiter 200x180 (T3/T4)
297,90 €
8.
Pjenasti madrac 200x160 cm Monda
Pjenasti madrac 200x160 cm Monda
Na eksternom skladištu
297,90 €
9.
Pjenasti madrac Barry 200x90 cm (T3/T4) *AKCIJA 1+1
453,90 €
10.
Pjenasti madrac Hypnos flexi 200x80 cm (T4/T5)
-26%
185,90 €
251 €
Ostalo najprodavanije

Muče vas česti bolovi u leđima, imate problema s mišićno-koštanim sustavom ili zbog mogućih problema u krevetu morate ležati veći dio dana? Medicinski madrac bit će najbolji izbor za Vas ukoliko se odlučite za kupnju novog madraca. Medicinski madrac je cjenovno jedan od skupljih, ali zasigurno nećete požaliti uloženo. Ovi madraci imaju brojne prednosti, kvalitetni su i izdržljivi, zbog čega će Vam trajati nekoliko godina. Važno je napomenuti da li madrac ima certifikat. Tako ćete lako razlikovati nekvalitetan madrac od kvalitetnog. Čitajte više.

Medicinski madraci su napravljeni tako da imaju najbolja moguća ortopedska svojstva i da Vam pruže najudobniji i najkvalitetniji san. Prije nego što odaberete iz široke ponude medicinskih ortopedskih madraca, uzmite u obzir i druge parametre osim materijala. Osnova su dimenzije madraca, odnosno visina, širina i dužina. Za jednostruke krevete birajte između dimenzija 80x90 cm ili 90x200 cm, za bračne krevete možete odabrati jedan uobičajeni madrac dimenzija 140x200 cm, 160x200 cm ili 180x200 cm. Visina medicinskog madraca trebala bi biti veća od 15 cm. Još jedna važna točka pri kupnji madraca je njegova tvrdoća. Ako Vas boli torakalna ili vratna kralježnica, a volite spavati na leđima, odaberite madrac T5 koji je najtvrđi. Madrac sa zonama ili srednje čvrst T3/T4 idealan je za bočne spavače. Ako Vas muče bolovi u lumbalnom dijelu, birajte iz ponude srednje tvrdih do mekanih T1/T2 madraca jer će oni imitirati i poduprijeti vaše tijelo u ležećem položaju. 

Medicinski (ortopedski) picture 0

Za medicinske madrace najprikladnije su podnice od lamela koje povećavaju njihova ortopedska svojstva. Podnice pomažu u prozračivanju cijelog kreveta te na taj način sprječavaju razmnožavanje mikroba i plijesni. 

Vrste medicinskih madraca:

Ortopedski madraci ne samo da ublažavaju bolove u leđima, već osiguravaju zdrav i nesmetan san. Svi ortopedski madraci izrađeni su od tvrđih i izdržljivijih pjena. Čvrstoća madraca također je osigurana dodavanjem slojeva kokosovih vlakana ili lateksa. Ovi madraci se ne preporučuju osobama s bolnim zglobovima, jer stvaraju neugodan točkasti povratni pritisak.

Anatomski madraci prilagođavaju se konturama tijela. U usporedbi s ortopedskim madracima, ovi madraci su mekši, ali ipak tijelu pružaju vrlo dobru potporu. Anatomske madrace karakteriziraju zone u kojima je materijal ili ojačan ili dupliran. Tipičan primjer su džepićasti madraci sa zonama za vratnu, lumbalnu i prsnu kralježnicu ili madraci od pjene s pjenama različite krutosti.

Medicinski (ortopedski) picture 0

Antibakterijski madraci posebno su pogodni za astmatičare i alergičare. Spavanje na takvim madracima oslobađa ih neugodnih simptoma kao što su začepljenost nosa, kašalj ili otežano disanje. Madraci su izrađeni od prirodnih materijala koji doprinose što boljem prozračivanju madraca. Najčešće se koriste kokosova vlakna ili lateks.

Antidekubitalni madraci sprječavaju nastanak dekubitalnih rana kod osoba dugo vezanih za krevet, u postoperativnim stanjima ili ozljedama, kada značajan dio dana provedu u krevetu. Antidekubitalni madraci savršeno kopiraju vaše tijelo, pružaju dobru potporu mišićima i sprječavaju nastanak dekubitalnih rana na mjestima kao što su kukovi, laktovi, pete ili donji dio leđa. Ovi madraci potiču cirkulaciju krvi, a mnogi od njih imaju i funkciju masaže.

Moglo bi Vas još zanimati:

Antidekubitalni madraci - što ih čini posebnim i kome se preporučuju?

Kako odabrati krevet za starije osobe

Kako očistiti madrac da izgleda kao nov?

Čitajte više
Zaštita vaših podataka nam je veoma bitna
Kolačići Vam pomažu da brzo pronađete ono što želite i uštedite vrijeme. Ovisno o tome kako koristite našu stranicu, prilagođavamo sadržaj i prikazujemo Vam najbolje proizvode. Klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na korištenje svih kolačića i sve ostaje kako ste navikli.
Uzmite kolačić i osjećajte se kao kod kuće :)
Potrebni kolačići
Potrebni kolačići
Kolačići su neophodni za funkcioniranje naše web stranice.
Marketinški kolačići
Marketinški kolačići
Kolačići se koriste za analizu posjetitelja naše stranice. Zahvaljujući njima, i mi i naši partneri Vam možemo ponuditi relevantne personalizirane proizvode na temelju vašeg ponašanja, preferencija i kupnje.
Statistički kolačići
Statistički kolačići
Kolačići nam pomažu razumjeti kako posjetitelji koriste našu stranicu. Ovi kolačići su anonimni i ne mogu se posebno dodijeliti posjetitelju
Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići
Kolačići nam omogućuju pamćenje vaših osnovnih izbora i poboljšavaju udobnost korisnika.