Home Kako održavati namještaj KAKO ODRŽAVATI TAPECIRANI KREVET

KAKO ODRŽAVATI TAPECIRANI KREVET

by blog.zondo.hr

Tapecirani kreveti izgledaju nevjerojatno i dragulj su svake spavaće sobe. Osim toga, udobni su, ugodni i pružit će vam kvalitetan odmor ne samo tijekom noći.

Budući da se krevet koristi svakodnevno, ne možete izbjeći uništavanje presvlaka. Međutim, vijek trajanja se može produžiti uz redovito održavanje i pravilnu njegu.

Tapecirani bračni krevet od tkanine i drva s podnicom od lamela Vam garantuje miran i ugodan san
Tapecirani bračni krevet Silas 200 x 160 cm

Sadržaj:

1.1. Različiti materijali se održavaju na različite načine

1.2. Redovito održavanje presvlake

1.3. Preventivna njega

1.1. Različiti materijali se održavaju na različite načine

Presvlake mogu biti tekstilne, kožne ili od eko kože. Međutim, svaki materijal zahtijeva malo drugačiju njegu, jer svaki ima drugačija svojstva.

Mrlje s tekstilnih presvlaka uklanjajte samo vlažnom krpom i sapunicom ili posebnim sredstvom. Kod tekstilnih presvlaka treba paziti da tkanina ne dođe u dodir s golim tijelom jer će znoj i masnoća ostaviti tragove na tkanini. Ako prolijete presvlaku, uklonite tekućinu što je prije moguće papirnatim ručnikom ili krpom kako biste spriječili da se mrlja osuši.

Jednostavan ležaj za dječje sobe i sobe za mlade. Isporučuje se s pjenastim ili opružnim madracem.
Jednostruki tapecirani krevet Janae 200 x 90 cm

Mrlje s kože i eko kože također možete ukloniti mekom krpom i sapunicom. Nikada nemojte koristiti četku ili kemijske proizvode koji nisu posebno dizajnirani za materijal. Izbjegavajte čišćenje praškom za pranje, acetonom, uljima itd. Mogli biste nepovratno oštetiti presvlaku. Ako ne uspijevate ukloniti mrlju ili se ne usuđujete to učiniti, obratite se stručnjacima.

1.2. Redovito održavanje presvlake

Tapecirani krevet treba redovito čistiti i uklanjati prašinu. Ne radi se samo o estetici, već naravno i o zdravlju. Prašina i grinje mogu uzrokovati alergije i druge zdravstvene probleme. Prašinu s tekstilnih presvlaka najbolje je ukloniti vlažnom krpom ili valjkom, kojim se uklanjaju prašina ili dlake s odjeće. Također je poželjno s vremena na vrijeme usisati tapecirani krevet. Jednom ili dva puta godišnje možete naručiti temeljito čišćenje kod profesionalaca koji će vaš krevet zaista savršeno očistiti.

Tapecirani bračni krevet za bračni par s pjenastim madracom vam garantira ugodan i miran san
Tapecirani bračni krevet Emil 200 x 180 cm

Čak i kod kožnih presvlaka ili presvlaka od eko kože potrebno je redovito uklanjati prašinu, najbolje vlažnom krpom. Koža i eko koža su, naravno, nešto skuplje od tekstilnih presvlaka, a kako bi vam služile što dulje potrebna im je i impregnacija. Zahvaljujući impregnaciji, navlaka od kože ili eko kože odbijat će tekućine i prljavštinu te tako produljiti svoj vijek trajanja.

Koža također zahtijeva temeljito čišćenje najmanje 2 puta godišnje i naknadno konzerviranje. Najbolje je da vam u tome pomognu stručnjaci. Koji god materijal odabrali, koristite samo za to namijenjene preparate.

1.3. Preventivna njega

Trajnost i atraktivan izgled nisu samo stvar održavanja i njege. Krevet s presvlakama od tkanine ne smije se izlagati izravnoj sunčevoj svjetlosti jer će tkanina izblijediti i više joj nećete vratiti prvobitnu boju. Tijekom dana je stoga poželjno navući rolete ili zavjese u spavaćoj sobi. Isto vrijedi i za presvlake od kože i eko kože, budući da izravna sunčeva svjetlost ne pogoduje niti ovim materijalima.

Ako želite da presvlaka ostane lijepa i neispucana, ne izlažite tapecirani krevet temperaturama iznad 25°C. Stoga krevet nije dobro postaviti u blizini radijatora.

Tapecirani bračni krevet 200 x 180 cm s pjenastim madracem Vam garantira ugodan i miran san
Tapecirani bračni krevet Gerda 200 x 180 cm

Volite li tapecirane krevete? Ako imate tapecirani krevet, kako ga održavate Vi?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka. Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za vaš krevet.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like