Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu TRENDOVI ZA 2023. – KUHINJSKI NAMJEŠTAJ.

TRENDOVI ZA 2023. – KUHINJSKI NAMJEŠTAJ.

by blog.zondo.hr

Najvrući trendovi dotiču sve kutove dizajna interijera, a kuhinje nisu iznimka! Otoci u kuhinji nisu novost, ali 2023. godina stavlja veliki naglasak na obiteljski prostor. U tom duhu kuhinjski otoci jamče otvoreni prostor, zahvaljujući kojem su pojedini ukućani bliže jedni drugima a kuhinja izgleda prostrano i skladno.

Sadržaj:

1.1.Kuhinja u prirodnim bojama

1.2. Kuhinja se upotpunjuje raznim dodacima

1.3. Luksuz u blagovaonici

1.1. Kuhinja u prirodnim bojama

Očekujte povećanje ekološki prihvatljivog zelenog dizajna. Maslinasta, kadulja, kaki i gotovo sve nijanse neutralne zelene bit će više nego dobrodošle. Ako zelena izgleda vrlo ekstravagantno na samoj kuhinji, odaberite ovu boju na zidovima, pločicama i ostalim dodacima. Dobro se kombinira s drvetom, zemljanim i crnim nijansama. Kombinacija s karamelom i terakotom, u obliku stolica ili drugih dodataka, istaknut će cijeli prostor, kako u blagovaonici tako i u kuhinji.

U 2023. će također i boja vanilije biti vrlo popularna. U kombinaciji s drvenastim tonovima stvaraju mirno i ugodno prirodno okruženje. Među pozitivnim stranama je mogućnost međusobnog odbijanja svjetlosti, što pozitivno utječe na prirodnu svjetlinu kuhinje. Zaboravite na sjajne varijante. Nisu u skladu s prirodom, zbog čega se mat vrata kuhinjskih ormarića stavljaju u prvi plan.

Kuhinja Vernie u boji vanilije u kombinaciji sa drvenastim  tonovima stvara mirno i ugodno okruženje
Kuhinja Vernie 260 cm

1.2. Kuhinja se upotpunjuje raznim dodacima

Tapete su moda. Tapete su stil. U 2023. tapete dat će štih zidovima, a ništa drugačije neće biti ni u kuhinji ili blagovaonici. Ali ovdje pažljivo birajte one koji su otporne na toplinu i vlagu. Što se samog dizajna tiče, slijedite boje 2023. godine – kadulja zelena, kaki, karamela i kakao. Ako više volite pločice kao paravan, svakako odaberite geometrijske oblike koji savršeno nadopunjuju jednostavne linije kuhinjskih ormarića. Što hrabriji uzorak, to bolje!

Pažljivo birajte i kuhinjsko posuđe, slavinu za vodu, ručke i električne uređaje. Kositar, bakar i polirani mesing bit će pravi izbor. Stvaraju prekrasan nijansirani efekt koji je blizak prirodi. Asimetrične viseće svjetiljke stvorit će zanimljiv element u kuhinjama. Što veće, to bolje. Što upečatljivije, to modernije. Što se materijala tiče, također odaberite dizajn od mesinga ili klasik u obliku drva, koji sigurno neće ništa pokvariti.

1.3. Luksuz u blagovaonici

Kako postići luksuzan, ali ne preiskombiniran stil? Potrebno je usredotočiti se na jedan određeni element. Ako sljedeće godine želite biti u trendu, mramorni blagovaonski stol bit će izvrstan dodatak. Idealno sa zlatnim elementima. “Micro Luxury” stavlja u prvi plan praktične elemente prostorije, koja bi trebala biti udobnija nego inače. Sami stolovi bi trebali biti okruglog oblika, što izaziva osjećaj udobnosti. Tapete, police sa zlatnim ukrasima i police upotpunjuju cijeli ugođaj. Ovaj stil karakterizira mali dodir bogatstva i samozadovoljstva. Ipak, ne treba pretjerivati. Pravilno odabranom kombinacijom pojedinih komada namještaja i dekoracija dobit ćete ugodnu sobu zahvaljujući kojoj ćete se i u najtežem danu osjećati malo ugodnije. Možete odabrati sivu varijantu u kombinaciji s maslinastom ili vanilijom.

Kuhinja sa blagovanskim stolom sa zlatnim detaljima izgledat će moderno i elegantno
Blagovaonski stol bez razvlačenja

Ako kod kuće imate mogućnost odvojene blagovaonice, preporučujemo da je odvojite od kuhinje dizajnerskim kliznim vratima. Zahvaljujući njima, ne samo da štedite prostor, već i prozračite cijelu sobu. Odaberite mramorni ili drveni dekor. U 2023. godini veliki naglasak bit će stavljen na veći razmak između pojedinih komada namještaja i veći razmak između pojedinih zona.

Kakvu kuhinju imate kod kuće? Želite li ju zamijeniti za novi? Nadamo se da smo vas inspirirali.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kuhinja. Opremite svoju kuhinju gotovim setom kako biste imali sve elemente iz iste serije.
  • Kuhinjski ormarići. Ako su Vam potrebni samostalni kuhinjski ormarići pogledajte našu kategoriju kuhinjskih ormarića.
  • Blagovaonski stol. Kuhinja i blagovaonica je nezamisliva bez blagovaonskog stola.
  • Blagovaonska stolica. Uz ljep i praktičan stol ide ljepa i praktična blagovaonska stolica.
  • Blagovaonski setovi. Kupite stol i stolice iz iste serije.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Tepih. Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • Polica. Praktičan dodatak za pohranu stvari
  • Ormarići.Mali pomoćni ormarići uvijek su dobri pomoćnici za čuvanje stvari.
  • Regali.Ukoliko imate u kihunju dovoljno prostora a nemate gdje sa stvarima, dobra ideja je regal koja će se uklopiti u interijer vaše kuhinje.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like