Home Inspiracija za dnevni boravak KOMODA VS. ORMAR – ŠTO VIŠE KORISTITE?

KOMODA VS. ORMAR – ŠTO VIŠE KORISTITE?

by blog.zondo.hr

Trebate prostor za odlaganje koji će se uklopiti u vašu spavaću sobu, predsoblje ili dječju sobu i ne možete se odlučiti je li bolji izbor komoda ili ormar? Obje mogućnosti su iznimno popularne, ali na kraju sve ovisi o vašim potrebama i očekivanjima.

Elegantna spavaća soba Verwood se sastoji od ormara za garderobu, bračnog kreveta i komode
Spavaća soba Verwood M6

Sadržaj:

1.1. Komoda je univerzalan komad namještaja

1.2. Kako odabrati komodu

1.3. Prostran garderobni ormar

1.4. Kako odabrati ormar za garderobu

1.1. Komoda je univerzalan komad namještaja

Komode imaju svoje mjesto u praktički svakom prostoru te mogu poslužiti kao odličan prostor za odlaganje u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, hodniku i kupaonici. Danas često možemo naći i komode s ladicama, ali i modele koji imaju police ili ormariće. Dostupne su široke, uske, visoke i niske komode koje se mogu uskladiti s ostalim namještajem. Izrađuju se i od različitih materijala te u raznim dizajnima i stolovima.

Linija namještaja Kaspian spaja eleganciju, moderan dizajn i praktičnost. Možete izabrati između više boja, dakle linija namještaja Kaspian je prikladna za tamnije i svijetlije interijere.
Komoda Kaspian KOM4S

Komoda je prikladna za odlaganje odjeće koju morate slagati i pospremati u ladice ili ormariće s policama. Isto tako, u nju možete odložiti posteljinu, kuhinjske krpe i ručnike, igračke, ali i sezonske dodatke poput kapa, rukavica i drugih stvari koje imate u kućanstvu. Ako imate komodu, npr. u spavaćoj sobi, a kasnije se odlučite zamijeniti ju drugim komadom namještaja, sigurno ćete joj naći mjesto u drugoj prostoriji.

Elegantna komoda podijeljena na 3 dijela može poslužiti za pohranu odjeće, krpa, posteljine i slično.
Komoda Dawa

1.2. Kako odabrati komodu?

Trebali biste odlučiti na temelju toga gdje želite smjestiti komodu i u koju svrhu ju želite koristiti. Za odlaganje odjeće bit će vam dovoljna komoda s ladicama, a za dnevni boravak možete odabrati kombiniranu komodu s ormarićima ili staklenim dijelovima koja će poslužiti i kao vitrina. Stil i materijal trebali biste uskladiti s namještajem koji već imate. Trebate biti pažljivi ako želite imati komodu u kupaonici, jer takva komoda treba biti otporna na vlagu.

Komoda Jachim-Julos je izrađena od laminirane iverice u kombinaciji boje hrast sonoma + bijela boja. Ima 2 vrata i 4 ladice. Vrata komode su u mat boji. Preporučujemo kombinirati sa setom za dnevni boravak Jachim - Julos.
Komoda Jachim Julos

1.3. Prostran garderobni ormar

Ormari za garderobu mogu biti različitih veličina, dimenzija i dizajna. Ormari su obično visoki oko 2 m, dok širina varira. Dostupni su ormari s jednim, dvojim i više vrata, ali i sa klasičnim i kliznim vratima. Dobro će Vam poslužiti u garderobi, spavaćoj sobi i hodniku. Prednost ormara je ta što možete vješati odjeću, jer obično svaki ormar ima barem jednu šipku za vješanje odjeće.

Elegantan i praktičan ormar za garderobu. S jedne strane sa policama a s druge strane s vješalicom, u koji možete učinkovito organizirati i spremiti vašu odjeću
Ormar za garderobu Brandon 7

Prostrani ormari za garderobu mogu imati police, ali i ladice. Proizvođači često nude mogućnost dokupiti dodatne police, prostora za odlaganje, spremnika ili organizatora kako biste imali bolje organiziran i pregledniji ormar. Prostran ormar naravno zahtijeva i više prostora, a praktično rješenje je i kutni ormar.

Kvalitetan kutni ormar Inneas prikladan za dnevne boravke, spavaće sobe ili blagovaonice. Ima police i šipku za vješanje odjeće. Dolazi u boji jasen bijeli.
Kutni ormar za garderobu Inneas 14L

1.4. Kako odabrati ormar za garderobu

Želite ormar za odlaganje kaputa u hodniku, prostor za odlaganje sezonske odjeće ili ormar za odjeću koju nosite svaki dan? Za vješanje kaputa u hodniku bit će vam dovoljan ormar s jednim vratima i šipkom za vješanje odjeće. Ako želite svu odjeću imati u jednom ormaru, tada je dobar izbor kombinirani ormar sa šipkom, policama i ladicama. U prostranoj prostoriji možete si priuštiti klasično otvaranje vrata, pri čemu ispred ormara morate imati barem 100 cm slobodnog prostora. Druga mogućnost su klizna vrata koja su idealna za manje sobe.

Ormar Breanna 2 je izrađen od kvalitetne laminirane iverice u boji hrast sonoma. Ormar ima 2 vrata, vješalicu, police. Iza vrata nalazi se šipka za vješanje odjeće i jedna polica. U desnom dijelu nalazi se pet polica.
Ormar za garderobu BE02

Odlažete li odjeću u ormar ili komodu? Biste li koristili komodu u dnevnom boravku ili u hodniku?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Polica. Mali ali praktičan dodatak svakoj sobi za pohranu stvari.
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Stolić za kavu. Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • TV stolić. Za ugodno gledanje televizije na vašoj sofi odaberite savršen TV stolić.
  • Dnevni boravak . Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste kolekcije
  • pavaća soba. Opremite svoju dnevnu sobu komadima namještaja iz iste kolekcije

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like