KAKO IZABRATI PRAVU STOLICU I STOL ZA PREDŠKOLSKO DIJETE

Polazak u školu važna je prekretnica za vaše dijete i na to se trebate pripremiti. Osnova je urediti dječju sobu na način da se školarac u njoj osjeća ugodno i da ima dovoljno prostora za učenje, pisanje zadaće, ali i za odmor i zabavu. U sljedećim paragrafima savjetovat ćemo Vas kako odabrati visokokvalitetnu stolicu i radni stol za svoje dijete.

Dječja soba Daron

Sadržaj:

1.1. Ergonomija na prvom mjestu

1.2. Namještaj može rasti s dijetetom

1.3. Kako sjedeti pravilno i udobno

Velika većina djece jako se veseli svom prvom velikom danu. Malo je gore roditeljima, kojima ne preostaje ništa drugo nego osigurati sve što je potrebno kako bi se njihov budući inženjer ili liječnik mogao nesmetano školovati. Prema mišljenju stručnjaka, najvažniji element u dječjoj sobi je mjesto gdje će školarac pisati zadatke, slikati i stvarati. A to se prije svega sastoji od kvalitetne stolice koja mu neće uništiti leđa za nekoliko mjeseci te odgovarajućeg radnog stola.

1.1. Ergonomija na prvom mjestu

Dječja stolica Solva

Ne samo dobra stolica, već i dobar radni stol igra važnu ulogu u dječjem radnom prostoru. Ne smije biti ni preniska ni previsoka, bitna je dovoljno velika radna ploča (idealno podesiva), nekoliko ladica i niz pretinaca iznad glave kojih malom školarcu nikad dosta.

PC stol WIP

1.2. Namještaj može rasti s djetetom

Zanimljiva novost na tržištu je takozvani rastući namještaj. Dizajniran je i proizveden na takav način da se može prilagoditi promjenjivim potrebama djece tijekom vremena. Stolica se može mijenjati ovisno o visini djeteta, može se mijenjati visina i dubina sjedala i naslona, ​​kao i krutost sjedala te podešavanje naslona za glavu, podlaktice i leđa.

Kod rastećeg stola moguće je po potrebi povećavati i smanjivati ​​visinu daske i njen položaj. Također možemo odabrati ergonomski oblikovane radne ploče koje omogućuju ugodniji odmor ruku pri radu s računalom. Ne treba zaboraviti ni na praktične dodatke kao što su kukice za školske torbe, ladice na izvlačenje za pribor ili ravnalo ugrađeno u stol. Imajte na umu da će vaše dijete puno vremena provoditi za radnim stolom, pa mu stvorite uvjete da ga nakon posla ne boli glava, leđa ili noge!

1.3. Kako sjediti pravilno i udobno?

  • tabani moraju slobodno počivati ​​na podu
  • listovi i bedra moraju činiti kut od približno 90°
  • na isti način, ruke trebaju biti pod kutom od 90° u odnosu na ruke koje slobodno leže na stolu
  • leđa su stalno poduprta
  • povremeno kretanje u stolcu koristi tijelu koje sjedi

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka.Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari.Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice .Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe.Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • Sobe za mlade.Inspirirajte se kako opremiti sobu za vaše malo starije dijete

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

ORMAR ZA DJEČJU SOBU – KAKO ODABRATI

MALA DJEČJA SOBA? POMAŽU I SKLADIŠNI PROSTORI!

KAKO OPREMITI SOBU ZA DJEVOČICE