TRENDOVI ZA 2023. – NAMJEŠTAJ ZA SPAVAĆU SOBU

Prilikom planiranja spavaće sobe važno je da cijeli prostor za spavanje bude dizajniran za opuštanje i energiju. Eko-stil, koji ima “opuštajući učinak”, bit će vrlo popularan. Cijeli interijer može biti dizajniran u tom duhu, ali u spavaćoj sobi 2023. to će biti posebno korisno. Pogledajmo što se isplati nabaviti kako bi vaša spavaća soba izgledala trendi i moderno.

Sadržaj:

1.1. Boje prirode

1.2 Sobne biljke

1.3. Zajamčeni wow efekt – spavaća soba s drvenim letvicama

1.4. Luksuzni dodaci

1.5. Dodatni komadi za odmor

1.1. Boje prirode

U interijeru ništa ne stimulira osjetila više od prave boje. Odabir boja bit će važan u 2023. godini. Prirodne verzije su dobrodošle. Sve nijanse neutralne zelene i smeđe nadopunjene su materijalima kao što su drvo, bambus i lan. Ugrađeni mint dodaci postaju ultramoderni. Ova je boja istodobno moderna i futuristička te je neraskidivo povezana s prirodom. Ako ste ljubitelj šarenih zidova, svakako preporučujemo da jedan od zidova prebojate u mint nijansu. Na prvi pogled može djelovati hladno, ali u prostoriju unosi optimizam.

1.2. Sobne biljke

Sobne biljke donose život i pozitivnu atmosferu u prostoriju. Prostoriju obogaćuju kisikom, osvježavaju i dodaju malo prirode, koja će biti vrlo tražena i sljedeće godine. Usredotočite se uglavnom na velike biljke, one će biti stvarno impresivne. Ipak, pažljivo ih birajte za spavaću sobu – nisu sve vrste prikladne za sobu u kojoj spava jedna osoba.

Bračni krevet Boxspring 180 cm Galand (smeđo-siva) (s madracem i prostorom za odlaganje)

1.3. Zajamčeni wow efekt – spavaća soba s drvenim letvicama

Drvene lamele su aktualni trend u interijeru. Atraktivan dekorativni element, svojom pravilnošću kompozicije izaziva pozitivne osjećaje kod ljudi. Ne samo da stvara red, već i udobnost u cijelom prostoru. Oni mogu vizualno naglasiti zidove, stropove i odvojene prostorije. No, sve se češće pojavljuju na samom namještaju koji tako postaje glavni soliter cijele prostorije.

Produženi redovi lamela odlikuju se ne samo svojom estetskom funkcijom, već i brojnim praktičnim prednostima. U stanju su prigušiti zvukove, što doprinosi boljoj akustičnoj udobnosti u prostoru. Budući da između pojedinih letvica postoje razmaci, one djeluju prozračno i optički ne “gutaju” cijelu prostoriju.

Ormar za garderobu 250 cm Ladonna (hrast artisan + crna mat) (s ogledalom)

Zahvaljujući drvenom dizajnu, prirodni dojam privlači pogled na prvi pogled. Ovo je dvostruko istinito s veličinom ormara. U spavaćoj sobi, ormar je drugi najvažniji dio koji ne smije nedostajati. Letvičasti ormar zajedno s letvičastom komodom može se kombinirati i s bračnim krevetom u sličnom drvenom dekoru. No, krevet ne smije biti previše istaknut jer bi se dva potporna elementa “tukla” u jednoj prostoriji. Također možete odabrati jednostavan tapecirani krevet, ali sa suptilnom shemom boja. Ponekad je manje više.

Bračni krevet Boxspring 180 cm Lemmy (beton) (s madracem i prostorom za odlaganje)

1.4. Luksuzni dodaci

Nijanse prirodnih materijala i boja poput zelene i smeđe paradoksalno se kombiniraju sa zlatnim elementima. No, zlatna boja, kao simbol obilja, ne čini se teškom u ovoj kombinaciji. Jastuci, tapete, lampe… ovdje možete iskoristiti čaroliju zlatnog odsjaja. Posegnete li za prepoznatljivim zlatnim lusterom, imat ćete unutarnji dragulj – pretvarajući ga u plemeniti prostor koji zrači pozitivnom energijom. No, zlatni akcent u svom domu možete stvoriti i uz pomoć stolnih lampi ili samostojećih lampi postavljenih na noćni ormarić.

Trendovi 2023. odnose se i na lampe. Ove godine eksperimentirajte s veličinom i proporcijama prostora. Cilj je optički prozračiti cijelu prostoriju sa željenom zemljanošću. Naravno, idealno je dovoljno prirodnog svjetla, ali to nije sasvim moguće u malim stanovima. Odvažno velike svjetiljke privlače pažnju na prvi pogled i stvaraju efekt dizajna. Dizajneri prvenstveno žele naglasiti oblik samih lampi. Njihov dizajn često podsjeća na umjetničko djelo i najveći je dragulj cijele prostorije.

Godina 2023 snažno odbija korištenje glomaznih zavjesa i zavjesa tamnih boja. Nepotrebno opterećuju prostoriju, što nije poželjno u eko stilu. Stoga birajte svijetle nijanse poput bijele, sive i bež.

Bračni krevet Boxspring 180 cm Driny (karamela) (s madracem i prostorom za odlaganje)

1.5. Dodatni komadi za odmor

Sve više i više udobnih sofa se dodaje u spavaću sobu. Fotelje, pa čak i sofe nadopunjeni su mekim jastucima koji jamče maksimalnu udobnost. Prostorija namijenjena spavanju postaje i prostorija za opuštanje i meditaciju. U ovaj kutak dodajte pomoćni stolić, idealno sa zlatnim naglaskom. Ugodnu atmosferu upotpunjuju svijeće, svijećnjaci i sobno bilje.

Fotelja Salina (žuta)

Nabavite lijep tepih ili umjetno krzno na koje ćete staviti tabure ili vreće za sjedenje. Male spavaće sobe često mogu biti najudobniji i najprivlačniji prostori. Nabavite zanimljiv namještaj za spavaću sobu.

Savjet:

Razna istraživanja pokazuju da prirodni materijali poboljšavaju dubinu sna. Moderni namještaj za spavaće sobe trebao bi biti u bogatijim bojama 2023. godine. Moderna hrastova fasada u boji kaki spavaće sobe Elvina daje željeni prirodni učinak.

Preporučamo kupnju nekih dodataka koji bi vam mogli biti korisni.

Komoda – Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
Vitrina – Prekrasna staklena vitrina uljepšava svaki dnevni boravak, pa i kuhinju.
Tepih – dodaje toplinu svakoj prostoriji u vašem domu.


Svidio vam se naš članak? Podijelite ga sa svojim prijateljima! 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

KAKO IZRADITI KLIZNA VRATA ZA ORMAR

NOĆNI ORMARIĆ UKRAS SVAKE SPAVAĆE SOBE

FOTELJA ZA LJULJANJE – RELAX ZA TIJELO I DUH