STOLICE I FOTELJE – UDOBNOST U DOMU NA PRVOM MJESTU

Stolice i fotelje imaju svoje mjesto u dnevnom boravku, blagovaonici, kuhinji, radnoj i dječjoj sobi. Njihov izbor je vrlo bitan jer osim velike funkcije (udobno smjestiti vas i vaše goste), upotpunjuju cjelokupni izgled vašeg stana ili kuće. Kada kupujete nove stolice, fotelje, taburee ili klupe, morate voditi računa o njihovom obliku, stilu, boji, materijalu, čvrstoći i ergonomiji. Ipak, najvažniji čimbenik je svrha za koju ćete ih koristiti.

Fotelja s tabureom Aevo (rose 18)




Sadržaj:

1.1. Blagovaonske stolice

1.2. Uredske fotelje

1.3. Dječje stolice

1.4. Fotelje za opuštanje

1.5. Taburei i vreće za sjedenje

1.1. Blagovaonske stolice

Iznad svega, blagovaonske stolice trebaju odgovarati blagovaonskom stolu i cjelokupnom dizajnu namještaja u prostoriji. Ako niste sigurni možete li odabrati stolice koje vam odgovaraju, savršeno usklađen blagovaonski set stolica i stola bit će jednostavno rješenje za Vas. Blagovaonske stolice za malu kuhinju također možete zamijeniti kuhinjskom kutnom klupom.

Blagovaonski set- Elias (za 6 osoba)

1.2. Uredske fotelje

Ako ne znate trebate li odabrati stolicu za svoj ured ili kupiti novu uredsku fotelju, razmislite kako inače radite. Ako puno radite za računalom i pišete, više će Vam odgovarati kvalitetna uredska stolica s naslonima za ruke i lumbalnom potporom. Uredska fotelja s visokim naslonom i kotačićima više će odgovarati onima čiji posao zahtijeva puno komunikacije s drugim ljudima ili telefoniranja. Što više funkcija vaša stolica ima za svakodnevno sjedenje, to bolje za Vas i vašu kralježnicu.Ako odaberete konferencijske fotelje za povremeno sjedenje u uredu, ne zaboravite da i vaši gosti zaslužuju udobno sjediti.Odlučite se za moderne tapecirane fotelje. Također možete koristiti jeftine konferencijske stolice koji se mogu složiti za povremeno sjedenje tijekom većih sastanaka.

Uredska fotelja s osloncem za noge Drann (smeđa)




1.3. Dječje stolice

Dječje stolice treba prilagoditi dobi i visini djeteta čija je kralježnica još u razvoju. Naslon dječje stolice trebao bi završavati na mjestu gdje dijete ima donji rub lopatica – to će omogućiti opušteni položaj gornjeg dijela tijela i ojačati dinamičnost sjedenja. Dovoljno široki nasloni za ruke pružaju dodatnu potporu. Budući da djeca brzo rastu, za njih će izvrsno rješenje biti jeftina dječja stolica s podesivim naslonom i visinom sjedišta koja će rasti s njima.

Dječja stolica Kausi (žuta + smeđa)




1.4. Fotelje za opuštanje

Fotelje za opuštanje u dnevnoj sobi prije svega trebaju biti dovoljno udobne. Kada sjednete u takvu fotelju, reći ćete sami sebi da biste u njoj mogli i zaspati. Meke fotelje s presvlakama od tkanine i stolice za ljuljanje posebno su prikladne za tu svrhu. Udoban otoman s visokim naslonom i tabureom za noge pomoći će Vam da dočarate udoban kutak u dnevnoj sobi za čitanje i ispijanje čaja. Prilikom odabira fotelje ne zaboravite da ona treba imati nosivost primjerenu vašoj težini.

Fotelja za opuštanje Arabela 2 TC3 038 bež




1.5. Taburei i vreće za sjedenje

Imate li dnevnu sobu uređenu u netradicionalnom modernom stilu i želite je učiniti posebnom nečim što nije tako obično, nabavite velike taburee koji se ističu kao dodatak garnituri, ali i kao dodatna garnitura za sjedenje. Ako više volite neformalno sjedenje, vreća za sedenje od eko kože bit će prava stvar za vas.

Dnevni boravak Venice 3 M4




Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kauč​​​​. Najbitniji komad namještaja u dnevnom boravku
  • Setovi za dnevni boravak . Set za dnevni boravak u modernom i klasičnom stilu, raznih boja i veličina pronađite kod nas.
  • Stolić za kavu. Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • Dnevni boravci . Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste linije namještaja.
  • TV stolići. Za ugodno večernje gledanje televizije postavite TV na pravo mjesto.
  • Vreće za sjedenje  . Dodatan prostor za sjedenje za Vas ili Vaše goste.
  • Tepih. Daje osjećaj topline svakoj prostoriji u vašem domu.
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Regali. Odličan komad namještaja za odlaganje knjiga i sličnih stvari.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Ormarići. Mali veliki pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Vitrina. Lijepa staklena vitrina uljepšat će svaki dnevni boravak ili čak i kuhinju.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

KREVET NA KAT S RADNIM STOLOM

KAKO IZABRATI PRAVI KAUČ?

ODRŽIVOST U KUHINJI: EKOLOŠKI TRENDOVI ZA 2024