RASPUST SE ZAVRŠAVA – KAKO ISKORISTITI POSLJEDNJE DANE ODMORA?

Raspust je pri kraju, a djeca imaju još nekoliko slobodnih dana. Neki od njih jedva čekaju školu, neki će u školu krenuti prvi put i pomalo su zabrinuti što ih čeka. Osmislite vrtnu zabavu za djecu za cijeli tjedan. Svaki dan iznenadite djecu razbibrigom, razveselite ih i zabavite se s njima.

Sadržaj:

1.1. Iskoristite posljednje dane raspusta i osmislite igrice za djecu

1.2. Izgradite zeleni tee-pee u svom vrtu od grana i vinove loze

1.1. Iskoristite posljednje dane raspusta i osmislite igrice za djecu

Visoke dnevne temperature i sunčano vrijeme idealni su za vrtne igre u kojima koristite vodu. Ugodno hladi, a djeca vole vodu dok se igraju.

1. Super se možete zabaviti uz običan dječji tobogan ispod kojeg razmotajte veliku plastičnu foliju. Zatim pustite vodu iz crijeva za navodnjavanje da teče preko njega. Vožnja po mokroj površini je doživljaj.

2. Pripremite još jednu “mokru” igru ​​u vrtu sa šarenim balonima na napuhavanje. Pažljivo ih napunite vodom, dobro zavežite i objesite na drveće na različitim visinama. Djeca se tada, po mogućnosti zajedno sa svojim prijateljima, mogu igrati srednjovjekovnih vitezova sa palicom i natjecati se tko će što više balona popucati. Poboljšajte igru, na primjer, povezom preko očiju i glasovnim navođenjem do cilja. Neće biti potrebe za čestim tuširanjem.

3. U ljetnim vrtovima, pored ptica, obično leti mnogo leptira. Jeste li ih ikada pokušali promatrati sa svojom djecom? Nije tako teško, samo im treba pripremiti mamac. U ravnu keramičku zdjelu većeg promjera ulijte malo čiste vode na dno i dodajte slatko voće narezano na sitne komadiće. Nadamo se da će ove godine leptiri pronaći vašu hranilicu prije sveprisutnih osa.

4. Nemirnu djecu možete dugo zabavljati klasičnom penjalicom od običnih užadi za penjanje. Između drveća u vrtu razvucite nepravilnu “paukovu mrežu” kroz koju će se vaši mališani moći penjati. Najbolje opet s prijateljima. Na mostu od užadi možete izvrsno vježbati ravnotežu i orijentaciju u prostoru. Istegnite ga jako u obliku X između dva stabla.

1.2. Izgradite zeleni tee-pee u svom vrtu od grana i vinove loze

Djeca i vrt, to znači i skrovišta na stotinu različitih načina.

5. Pokušajte sa svojom djecom izgraditi vrtni tee-pee. Napravite nosivu konstrukciju u poznatom igličastom obliku, na primjer, od grana ahata, dugo će trajati. Napravite vodoravnu pletenicu od niti ili žice. Zasadite penjačice, zimzelene i brzorastuće trajnice oko kružnog postolja vašeg tipija.

Vrtni pješčanik MO250





6. Unesite malo adrenalina za vaše mališane, naprimjer skakanjem. Kupite vrtni trampolin sa sigurnosnom mrežom promjera 365 ili 396 centimetara. Možete ga opteretiti do 100 kg, a najlonska sigurnosna mreža s robusnim zatvaračem sprječava pad. Podrazumijeva se da su opruge obložene pjenastom podlogom, kao i pjenasta obloga cijevi.

Poznajte li univerzalnu zabavu u kojoj gotovo svatko može uživati ​​

7. Francuski petanque se može igrati gotovo bilo gdje, samo na donekle ravnoj površini bez velikih kamenja ili kamenja. To je čar ove igre. Nabavite više kompleta posebnih lopti u sportskim trgovinama i organizirajte blagdanski turnir za svu djecu i prijatelje.

Budući da je prvi dan škole pred vratima, malo skromne “probe” i malo vježbanja pamćenja neće škoditi vašoj djeci.

8. Idealno povežite trenutak učenja s onim što ćete raditi. U vrtu ili šumi prošećite s atlasom ili herbarijem i pokušajte neko vrijeme upoznati ptice, životinje ili biljke. Za malu djecu neka vam papir i bojice budu pri ruci i nježno vježbajte djetetovu finu motoriku.

Kako ćete se s djecom zabaviti posljednje dane raspusta? Svakako će bolje ići uz vaš vlastiti vrt. Napišite svoje najbolje savjete u komentarima ispod članka i savjetujte druge čitatelje.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

VRT NA KROVU: KAKO OSVJEŽITI KROV KUĆE

KAKO IZRADITI KLIZNA VRATA ZA ORMAR

VRELO LJETO. KAKO SE ZAŠTITITI OD VRUĆINE?