MIRIS DOMA: VODIČ KROZ AROME ZA STAN

Gdje dobro miriši, sigurno je ugodno i živjeti. Zahvaljujući ugodnom mirisu stvorite svoju oazu mira i čistoće. Niste sigurni koje eterično ulje izabrati? Donosimo vam malo mirisne inspiracije!

Za kućnu aromaterapiju možete koristiti i svijeće od pčelinjeg voska ili različite mirisne smjese. Aroma svjetiljka s vodom i nekoliko kapi ulja omogućit će vam miješanje različitih mirisa, ovisno o tome kakav učinak želite postići. Kod izbora ulja vodite računa da izaberete kvalitetnu BIO verziju bez štetnih tvari.

Pogledajmo malo detaljnije najpopularnije mirise za dom i njihove učinke.

Ruža

Cvijet ljubavi svojim nježnim mirisnom stvara romantičnu atmosferu. Najbolje će vam koristiti u spavaćoj sobi, jer djeluje kao afrodizijak. Osim toga, pomaže kod glavobolje i bezvoljnosti.

Lavanda

Njezin miris je umirujuć, odnosi tjeskobu i pospješuje dobar san. Zato je dobar izbor za dječju sobu. Lavanda snižava tlak i pomaže kod migrene, gripe i glavobolje.

Jasmin

Nježan i senzualan miris jasmina dočarat će ugodnu atmosferu u spavaćoj sobi. Potiče optimizam, sreću, kreativnost i strast.

Metvica

Jak miris metvice razbuđuje, stimulira živce i povećava koncentraciju. Prikladna je za kuhinju, dnevni boravak i radnu sobu. Njezin miris pomaže i kod glavobolja.

Limun

Svježi miris limuna priziva čistoću. Prikladan je za kupaonice. Ovaj jak miris razbuđuje, a vrlo dobra strana je i što učinkovito uklanja miris cigaretnog dima.

Matičnjak

Miris matičnjaka je vrlo ugodan i podsjeća na limun. Pomoći će vam ako ste neispavani, depresivni, tjeskobni ili imate glavobolje. Dobro će vam doći u spavaćoj sobi, ali preporučujemo staviti i par kapi u večernju kupku.

Eukaliptus

Ovaj miris će vam pomoći osoboditi dišne puteve kod prehlade ili gripe. Pomaže i kod glavobolje i prikupljanja energije nakon napornog dana. Miris eukaliptusa potiče koncentraciju te će vam dobro doći u uredu ili sobi za mlade.

Ylang Ylang

Ovo ulje će vam pomoći u oslobođavanju od stresa i tjeskobe i uživanja u romantičnim trenutcima s vašim partnerom. Izaziva osjećaj sreće i smatra se afrodizijakom. Aroma svjetiljka s uljem Ylang Ylang prikladna je za vašu spavaću sobu.

Božićni savjeti

Vanilija

Slatki miris vanilije jedan je od najjačih aroma koje povezujemo s domom i obiteljskim okupljanjem u dnevnom boravku. Čak i ako za Božić ne pečete vanilin kiflice, opremite se eteričnim uljem od vanilije kako biste još jače dočarali božićnu atmosferu.

Cimet

Korjenasta i nježno drvenasti miris cimeta vežemo uz Božić i božićne kolače. Osim toga, razveselit će vaše mirisne pupoljke svojom jedinstvenom aromom, postavit će vas na noge – ovaj miris djeluje protiv umora i iscrpljenosti. Cimet pobuđuje osjećaj topline koji u udobnom domu ne smije nedostajati. Djeluje i kao afrodizijak, stoga ne smije ne nedostajati niti u vašoj spavaćoj sobi.

Klinčić

Jak miris klinčića povezujemo s kuhanim vinom ili božićnim punčem – pićem koje se pije u najljepše vrijeme u godini. Aroma klinčića nam pomaže u regeneraciji, kada smo umorni od posla, i oslobađa nas osjećaja iscrpljenosti kako bismo veselo mogi uživati u blagdanskoj atmosferi s našim najmilijima.

Noge u zrak i odmorite se. Naš tim vam želi sretan i blagoslovljen Božić!

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

Related posts

KAKO ZDRAVO I PRAVILNO SJEDITI ZA RAČUNALOM.

LOŠ MADRAC LOŠE UTIČE NA VAŠE FIZIČKO I PSIHIČKO ZDRAVLJE. RJEŠITE GA SE

MINIMALIZAM I PRIRODNI MATERIJALI: OTKRIJTE JAPANSKI STIL!