KAKO UČINKOVITO ORGANIZIRATI ORMAR ZA GARDEROBU

Ormar je često pun odjeće i dodataka, ali i stvari kojih uopće ne bi trebalo biti. Često služe kao privremeno skladište stvari koje nemamo gdje staviti. U ormaru bi trebao biti red i definitivno ne smije biti gužva.

Ormar za garderobu Baker V

1.1. Kako orgnizirati odjeću u ormaru

1.2. Kako organizirati ormar

1.3. Vodite računa o svojoj odjeći

1.4. Ofingeri

1.5. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

1.1. Kako organizirati odjeću u ormaru

Stojite li svako jutro duge minute pred ormarom jer se ne možete odlučiti što odjenuti? Možda nije u pitanju tvoja neodlučnost, već činjenica da ne znaš što sve zapravo kriješ u sebi. Pospremite svoj ormar i više nikada nećete stajati pred njim (to jest, ako niste neodlučni). Stvari koje svakodnevno koristite postavite na visinu od oko 120 cm, ladice samo na toliko da možete udobno vidjeti unutra. Šipka za naramenice trebala bi biti u razini očiju, visina od oko 165 cm smatra se idealnom za odjeću koja se redovito nosi. Trebalo bi biti 70-90 cm ispod šipke ormara, do 140 cm za duge kapute.

Da biste na vješalice objesili glomaznu odjeću, poput kaputa, potreban Vam je ormar dubok najmanje 56 cm. Ako imate visok ormar, stavite dvije šipke za garderobu jednu na drugu. Ipak, razmislite o udaljenosti između njih kako vam se obješena odjeća ne bi zgužvala. Ako ne možete dosegnuti gornju šipku, odaberite preklopnu šipku (pantograf). Uz pomoć povlačenja tada možete udobno doći do odjeće koja vam ne treba svaki dan. Šipke za ormare na uvlačenje prikladne su za uske ormare. Šipku za garderobu treba podijeliti na odgovarajuće zone prema vrsti odjeće.

Ormar za garderobu Verwood Tip 20

1.2. Kako organizirati ormar

Donji dio ormara rezervirajte za kutije, torbice, torbe i cipele, gornja i manje dostupna mjesta za sezonske stvari. Uvijek pokušajte odvojiti unutarnje predmete od vanjskih. Domaće majice, trenirke ili pidžame možete složiti u stupce na police, jer nema veze ako se malo zgužvaju. Spremite svoje donje rublje i čarape u ladicu, po mogućnosti onu s unutarnjim rokovnikom.

Veći dio ormara rezervirajte za šipke za odjeću i vješalice jer je većinu odjeće najbolje objesiti. Imat ćete pregled odjeće koju imate i nećete se nepotrebno mrsiti. Na naramenice možete objesiti haljine, trenirke, džempere, košulje, jakne, kapute i drugu odjeću, zatim za hlače možete nabaviti posebnu vješalicu za hlače. Iako je odlaganje odjeće na vješalice idealno zbog preglednosti u ormaru, nije svaki materijal prikladan za vješanje.

1.3. Vodite računa o svojoj odjeći

Na vješalice nije prikladno vješati odjeću od vune, džempere, kape i šalove. S obzirom da se ne koriste svaki dan lako će izgubiti oblik zbog svoje težine. Bolje ćete proći ako ih složite u kutije ili vrećice. Isto vrijedi i za kapute, komade od kašmira i umjetnog krzna. Ali prvo izvadite sve stvari iz džepova, operite odjeću, zakopčajte gumbe i pažljivo je presavijte. Spremite ih u kutije kako bi svi komadi imali dovoljno mjesta i do njih mogao doći zrak.

Odjeću od prave kože objesite na suho i tamno mjesto gdje temperatura ne pada ispod 10 °C. Što više prostora i zraka ima kožna odjeća, to bolje. Haljine od tafta, haljine od čipke ili modele od svilene organze obješene na vješalice zaštitite pamučnom vrećicom ili pakiranjem i ostavite dovoljno prostora između vješalica kako se odjeća ne bi zgužvala. Ako na jednu vješalicu objesite više predmeta, očekujte da će se odjeća brzo zgužvati i da nećete imati pregled onoga što imate u ormaru.

Ormar za garderobu Baker

1.4. Ofingeri i ormar

Možda za svaku vrstu odjeće postoji odgovarajuća vješalica koja će pomoći da odjeća zadrži svoj izvorni oblik. Svaka vrsta odjeće ima različite zahtjeve za skladištenje. Idealno bi bilo da ofingeri budu izrađene od istog materijala, ali nije nužno. Glavna stvar je da su funkcionalni. Odjeća obješena na ofingere ostat će ispeglana, prozračna i lako ćete je posložiti u ormar.

Ofingeri za jakne, kapute i muška odijela imaju robusne krakove i jaču kuku jer su kaputi uglavnom od teških materijala. Čvrsta konstrukcija zadržava oblik kaputa u ramenima i time sprječava njihovu deformaciju. Ofinger za košulje također je dobro koristiti kada sušite košulje kako bi zadržale oblik. Hlače možete pričvrstiti na ofinger kopčama u struku ili ih preklopiti preko šipke klasičnog trokutastog ogingera.

Pričvrstite suknje s dvije ručke (princip je isti kao i remen za hlače) ili nabavite ofinger koji ima posebne ureze na ramenima gdje možete postaviti omče. Postoje čak i posebni ofingeri za donje rublje, ali vjerojatno je sasvim beskorisno koristiti ih. Grudnjake je korisno objesiti tek toliko da se ne unište u ladici.Ofingeri za donje rublje imaju posebne kuke, zahvaljujući kojima rublje ne klizi s njih. Osim toga, ofingeri su obično podesivi pa ih možete prilagoditi svakom komadu donjeg rublja.

Ormar za garderobu Leven

Kako organizirate svoju odjeću u ormaru? Podijelite svoje savjete u komentarima ispod članka.

1.5. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Polica. Mali ali praktičan dodatak svakoj sobi za pohranu stvari.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Stolić za kavu.Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • TV stolić.Za ugodno gledanje televizije na vašoj sofi odaberite savršen TV stolić.
  • Dnevni boravak. Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste kolekcije
  • Spavaća soba. Opremite svoju dnevnu sobu komadima namještaja iz iste kolekcije

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

Related posts

NAMJEŠTAJ U STILU PROVENCE

MINIMALIZAM I MULTIFUNKCIONALNOST: NAMJEŠTAJ ZA 2024.

STARINSKI NIZOZEMSKI NAMJEŠTAJ U KOMBINACIJI S MODERNIM PREDSTAVLJA SAVRŠEN SKLAD