14 SAVJETA KAKO IZVUĆI MAXIMUM IZ POTKROVLJA

1 . Potkrovlje ne morate puniti namještajem. Više će odgovarati ako bude lijepo prozračno. Ispod skošenog dijela postavite donje ormare ili komode.

2 . Želite da imate krevet pod kosim krovom ili krovnim prozorom? Pazite da iznad kreveta ostane najmanje 120 cm slobodnog prostora kako se ne biste osjećali skučeno. Na taj ćete način moći udobno čitati knjigu sjedeći, bez osjećaja da strop pada na Vas.

3 . Ako zidove, namještaj i tkanine u prostoriji uskladite sa svjetlijim bojama, Vaše će potkrovlje vizualno izgledati prostranije.

4 . Nemojte se plašiti netradicionalnih nijansi ili jakih uzoraka. Elegantan luster lijepo nadopunjuje tavanski dnevni boravak, usklađen s pastelnim bojama.

5 . Prostor ispod kosog tavanskog krova savršen je za postavljanje radnog stola. Kad osoba sjedi ne mora imati puno slobodnog prostora iznad sebe. Imajte to na umu pri opremanju studentske sobe ili radne sobe.

6 . Prilikom projektiranja potkrovlja posavjetujte se s arhitektom i dizajnerom interijera. Možda će smisliti originalno rješenje koje ne biste samo smislili, poput uključivanja „podija“ u veliki otvoreni prostor koji optički odvaja pojedine zone. Može sadržati i ladice koje će prikladno zamijeniti ormare i komode.

7 . Ako je pak Vaša soba u potkrovlju preuska, iskoristite to, i objesite u njoj viseću mrežu za ljuljanje. Čak i zimi moći ćete uživati i ljetnom miru kao na plaži između dvije palme.

8 . Nemate dovoljno prostora za klasični ormar? Isprobajte polovičan. Uostalom, većina Vaše odjeće ne doseže do poda.

9 . Ne bojte se neobičnih rješenja u skučenim prostorima. Atipične prilagođene police stvorit će jedinstvenu knjižnicu na tavanu koju nitko drugi neće imati.

10 . Ako potkrovlje koristite prvenstveno kao skladište sezonskih artikala, održavajte ga u redu. Jednostavnu zidnu konstrukciju možete postaviti i sami. Materijal i plastične posude možete nabaviti na najbližem gradilištu.

11 . Čak se i iz vrlo visokog prostora pod kosim krovom može stvoriti ugodan kutak za čitanje i razmišljanje. Sve što treba učiniti je izgraditi tapecirani krevet ili klupu i nekoliko jastuka usklađenih boja, a savršeno mjesto za vodoravno ležanje je tu.

12 . Ako opremate dječju sobu u potkrovlju, nemojte se plašiti koristiti cijeli prostor do stropa. Cijenit ćete to kad shvatite koliko igračaka Vaša djeca moraju spremiti.

13 . Je li Vaš potkrovni prostor vrlo mali i previše atipičan? Jedan madrac i nekoliko tepiha će se sigurno smjestiti. Dočarajte romantičan kutak na tavanu za lijepe trenutke sa svojim partnerom.

14 . Za još veću romantiku u potkrovlju nabavite praktičan kamin ili peć koja će brzo zagrijati mali prostor. Ako Vaša kuća nije prilagođena za to, ušutkajte svoju sobu uz rasvjetno raspoloženje i mirisne svijeće.

Trebati li savjet o opremanju potkrovlja? Kontaktirajte nas!

Sviđa li Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Komentáre

komentárov

Related posts

KAKO APLICIRATI BETONSKI ESTRIH NA ZID

DIZAJN INTERIJERA KOJI PREPORUČUJU STRANI STRUČNJACI: OTKRILI SU 15 NAJVAŽNIJIH TAJNI

KREATIVNE IDEJE ZA ZIDNE VJEŠALICE U PREDSOBLJU