Ažurirajte svoj preglednik
Preglednik koji koristite više nije podržan. Ažurirajte preglednik za najbolje iskustvo.
Awareness icon Dragi kupci, naša web stranica je upravo ažurirana. Dobro došli u novu verziju.
Prijava
(za registrirane kupce)
Kreirajte račun
Molimo unesite svoju e-mail adresu.
E-mail: Molimo unesite svoju e-mail adresu.
Na Vaš e-mail smo poslali poveznicu za podešavanje lozinke. Molimo slijedite upute.

Madraci t5 tvrdoće 160x200 cm

Preporučujemo
Poredati / Filtrirati

Postoji jednostavna jednadžba za odabir odgovarajuće tvrdoće madraca. Veća tjelesna težina = tvrđi madrac; manja tjelesna težina = mekši madrac. Veća težina znači veći pritisak na madrac, koji opet mora vršiti veći protu pritisak. Baš kao i težina, i naša visina utječe na pravilan odabir tvrdoće. Veća visina = mekši madrac; manja visina = tvrđi madrac. Zašto je to tako? Veća visina znači veću površinu kojom djelujemo na madrac. Stoga čak i madrac razvija niži pritisak, pa podloga mora biti mekša kako bi se bolje prilagodila nižem pritisku. Čitajte više.

Ukoliko tražite madrac za svoj bračni krevet i prema gornjoj jednadžbi ne izlazi za oba partnera isti rezultat, ništa nije izgubljeno. Za bračni krevet, umjesto jednog velikog, nabavite dva uža madraca (u slučaju bračnog kreveta 160x200 cm to su 2 madraca 80x200 cm). Zajedno s partnerom možete odabrati model za svoju stranu kreveta koji najbolje odgovara vašim željama i proporcijama tijela. Ako želite ujednačiti površinu kreveta, na vrh stavite tanki nadmadrac, tzv. topper.Tvrdi T5 picture 0

Prilikom spavanja na leđima preporučuje se tvrd madrac jer pomaže u održavanju prirodne zakrivljenosti kralježnice i bolje raspoređuje težinu cijelog tijela, pomičući točke pritiska. U položaju na boku, tvrd madrac ne dopušta ramenima i bokovima da prirodno utonu u madrac, a kralježnica nema dovoljan oslonac tijekom spavanja. Nekvalitetan san na loše odabranom madracu također može dovesti do promjena raspoloženja, razdražljivosti i nervoze.

Glavna prednost tvrdih madraca je njihova dugotrajnost, ali samo ako su izrađeni od kvalitetnih „sirovina“ i postavljeni na odgovarajućoj podnici. Kako odabrati pravu podnicu možete pročitati OVDJE.

Moglo bi Vas zanimati:

Loš madrac loše utiče na vaše fizičko i psihičko zdravlje. Rješite ga se

Kako očistiti madrac da izgleda kao nov

Madrac od pjene ili s oprugama? Kako odabrati?

Čitajte više
Zaštita vaših podataka nam je veoma bitna
Kolačići Vam pomažu da brzo pronađete ono što želite i uštedite vrijeme. Ovisno o tome kako koristite našu stranicu, prilagođavamo sadržaj i prikazujemo Vam najbolje proizvode. Klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na korištenje svih kolačića i sve ostaje kako ste navikli.
Uzmite kolačić i osjećajte se kao kod kuće :)
Potrebni kolačići
Potrebni kolačići
Kolačići su neophodni za funkcioniranje naše web stranice.
Marketinški kolačići
Marketinški kolačići
Kolačići se koriste za analizu posjetitelja naše stranice. Zahvaljujući njima, i mi i naši partneri Vam možemo ponuditi relevantne personalizirane proizvode na temelju vašeg ponašanja, preferencija i kupnje.
Statistički kolačići
Statistički kolačići
Kolačići nam pomažu razumjeti kako posjetitelji koriste našu stranicu. Ovi kolačići su anonimni i ne mogu se posebno dodijeliti posjetitelju
Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići
Kolačići nam omogućuju pamćenje vaših osnovnih izbora i poboljšavaju udobnost korisnika.