Ažurirajte svoj preglednik
Preglednik koji koristite više nije podržan. Ažurirajte preglednik za najbolje iskustvo.
Awareness icon Dragi kupci, naša web stranica je upravo ažurirana. Dobro došli u novu verziju.
Prijava
(za registrirane kupce)
Kreirajte račun
Molimo unesite svoju e-mail adresu.
E-mail: Molimo unesite svoju e-mail adresu.
Na Vaš e-mail smo poslali poveznicu za podešavanje lozinke. Molimo slijedite upute.

Meki t1/t2 madraci 160x200 cm

Tražite li madrac dimenzija 160x200 za svoj novi bračni krevet? Karakteristična značajka mekanih madraca je njihova laka prilagodljivost obliku tijela. Često se ova krutost madraca naziva i T1/T2. Jako mekan madrac može biti udoban, ali znate li kako to utiče na vašu kralježnicu? Čitajte više.

Vaše tijelo tone u mekani madrac. Kralježnica tako nije u pravilnom položaju, a samim tim i nema dovoljno oslonca. Ne možete se okrenuti prirodno i zbog toga se često budite. Vaši mišići se noću ne odmaraju i moraju stalno raditi jer pokušavaju vratiti vaša leđa u odgovarajući položaj. Čvršći, srednje tvrdi ili tvrdi madraci pružaju bolju potporu tijelu, ali mogu i previše pritiskati pojedine točke tijela, što može dovesti do osjećaja nelagode ili čak boli.Meki T1/T2 picture 0

Meki madraci uglavnom su namijenjeni osobama tjelesne težine oko 70 kg, posebno ako im je omiljeni položaj spavanja na boku. Stariji također preferiraju viši stupanj mekoće. I tu se, međutim, može dogoditi da je madrac jako mekan, što se manifestira bolovima u srednjem dijelu kralježnice.

U našoj ponudi mekanih madraca 160x200 cm možete pronaći pjenaste, džepićaste, medicinske i ortopedske madrace. Posebna kategorija su tanki nadmadraci, tzv topperi. Dodavanjem ovog sloja zaštitit ćete svoj standardni madrac jer tijelo više neće biti u izravnom kontaktu s njim. Time ćete poboljšati prozračnost vašeg primarnog madraca, a ujedno ćete povećati i površinu za spavanje.


Kako odrediti optimalnu tvrdoću madraca? Ne morate čekati da se pojave jutarnji bolovi u leđima. Sve što trebate učiniti je leći na njega u ravnom položaju i umetnuti dlan u procjep koji nastaje između madraca i kralježnice u sakralnom području. Ako je taj razmak toliki da u njega možete stati cijeli dlan, a da u njemu ostane još malo slobodnog prostora – madrac vam je pretvrd. Ako ste toliko uronjeni u madrac da vam dlan ne može stati u procjep, onda u tom slučaju spavate na premekanom madracu.

Čitajte više
Zaštita vaših podataka nam je veoma bitna
Kolačići Vam pomažu da brzo pronađete ono što želite i uštedite vrijeme. Ovisno o tome kako koristite našu stranicu, prilagođavamo sadržaj i prikazujemo Vam najbolje proizvode. Klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na korištenje svih kolačića i sve ostaje kako ste navikli.
Uzmite kolačić i osjećajte se kao kod kuće :)
Potrebni kolačići
Potrebni kolačići
Kolačići su neophodni za funkcioniranje naše web stranice.
Marketinški kolačići
Marketinški kolačići
Kolačići se koriste za analizu posjetitelja naše stranice. Zahvaljujući njima, i mi i naši partneri Vam možemo ponuditi relevantne personalizirane proizvode na temelju vašeg ponašanja, preferencija i kupnje.
Statistički kolačići
Statistički kolačići
Kolačići nam pomažu razumjeti kako posjetitelji koriste našu stranicu. Ovi kolačići su anonimni i ne mogu se posebno dodijeliti posjetitelju
Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići
Kolačići nam omogućuju pamćenje vaših osnovnih izbora i poboljšavaju udobnost korisnika.