Ažurirajte svoj preglednik
Preglednik koji koristite više nije podržan. Ažurirajte preglednik za najbolje iskustvo.
Awareness icon Dragi kupci, naša web stranica je upravo ažurirana. Dobro došli u novu verziju.
Prijava
(za registrirane kupce)
Kreirajte račun
Molimo unesite svoju e-mail adresu.
E-mail: Molimo unesite svoju e-mail adresu.
Na Vaš e-mail smo poslali poveznicu za podešavanje lozinke. Molimo slijedite upute.

Madraci od pjene 90x200 cm

Madraci od pjene prilagođavaju se krivuljama tijela, pružajući mu izvrsnu udobnost i podršku. Oni su među jeftinijim alternativama, ali to ne znači da su automatski loše kvalitete. Često su izrađeni od PUR pjene. Prilagođavaju se tijelu, ugodni su, ali životni vijek im je malo kraći. Zbog njihovog toplog učinka prikladniji su za hladnija razdoblja. Čitajte više.

Madrac od pjene dimenzija 90x200 ne koristi se isključivo za jednostruke krevete. Ako vam ne smeta jaz između madraca, slobodno ih odaberite i za bračni krevet. Prednost je u tome što partneri mogu birati između različitih vrsta madraca prema vlastitim preferencijama (visina, tvrdoća, materijal).Od pjene picture 0

Za madrace od pjene preporuča se podnica od lamela. Podnica jamči bolju ventilaciju, raspodjelu težine i duži životni vijek samog madraca.

Gustoća pjene ne određuje osjećaj tvrdoće ili mekoće. U stvari, to je povezano s izdržljivošću. Stupanj gustoće, tj. kvaliteta ove pjene, možete vidjeti na osnovu brojeva. Prva dva broja označavaju gustoću u kg/m3. Najbolje je birati između madraca s najvećom gustoćom. Idealni tip je pjena s gustoćom od 55 kg/m3 i manjom otporom protiv kompresije. Donosi veliku udobnost i zadržava svoj oblik dugi niz godina.

Pri odabiru, također je potrebno biti oprezan da li osoba pati od bolova u kralježnici ili zglobovima i u kojem položaju ima tendenciju spavanja. Ako je to slučaj, trebala bi koristiti ortopedski madrac. S zdravstvenog pogleda, takve osobe bi trebale koristiti mekši madrac. Razlog je jednostavan - sve dok se leži sa strane, sprečava se pretjerani pritisak. Tvrdi madraci prikladniji su za "zdrave" ljude. Muškarci uglavnom preferiraju tvrđe a žene mekše varijante. Osobe s većom težinom također bi trebale birati tvrđe madrace, jer svoju kralježnicu na taj način drže u prirodnom položaju.

Ako tražite madrac za dječji krevet - odaberite između srednjih i čvršćih madraca. Bebino tijelo će biti pokopano u previše mekanom madracu, koji  također nema koristi za razvoj kralježnice, kostiju i zglobova.

Posebna kategorija su gornji madraci - topperi. Topperi povećavaju udobnost osnovnog madraca i štite ga od onečišćenja. Međutim, s topperima ćemo se često susretati i u hotelima. Oni povećavaju ukupnu visinu samog kreveta, što će cijeniti viši ljudi, ali i seniori. 

Moglo bi Vas zanimati:

Loš madrac loše utiče na vaše fizičko i psihičko zdravlje. Rješite ga se

Kako očistiti madrac da izgleda kao nov

Pametno kućanstvo - pametni kreveti i madraci

Čitajte više
Zaštita vaših podataka nam je veoma bitna
Kolačići Vam pomažu da brzo pronađete ono što želite i uštedite vrijeme. Ovisno o tome kako koristite našu stranicu, prilagođavamo sadržaj i prikazujemo Vam najbolje proizvode. Klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na korištenje svih kolačića i sve ostaje kako ste navikli.
Uzmite kolačić i osjećajte se kao kod kuće :)
Potrebni kolačići
Potrebni kolačići
Kolačići su neophodni za funkcioniranje naše web stranice.
Marketinški kolačići
Marketinški kolačići
Kolačići se koriste za analizu posjetitelja naše stranice. Zahvaljujući njima, i mi i naši partneri Vam možemo ponuditi relevantne personalizirane proizvode na temelju vašeg ponašanja, preferencija i kupnje.
Statistički kolačići
Statistički kolačići
Kolačići nam pomažu razumjeti kako posjetitelji koriste našu stranicu. Ovi kolačići su anonimni i ne mogu se posebno dodijeliti posjetitelju
Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići
Kolačići nam omogućuju pamćenje vaših osnovnih izbora i poboljšavaju udobnost korisnika.