Home Inspiracije za spavaću sobu ZNATE LI KOJA PODNICA JE NAJBOLJA ZA MADRAC? MI ĆEMO VAS POSAVJETOVATI

ZNATE LI KOJA PODNICA JE NAJBOLJA ZA MADRAC? MI ĆEMO VAS POSAVJETOVATI

by blog.zondo.hr

Podnica osigurava kvalitetnu ventilaciju madraca i time sprječava nastanak plijesni i razmnožavanje grinja. Posebno za madrace manje od 7 cm, preuzima opterećenje i ravnomjerno ga raspoređuje. Kod viših madraca njegova uloga nije toliko potrebna, jer oni sami mogu rasporediti većinu težine.

Sadržaj:

1.1. Letvičaste podnice – jeftino, ali učinkovito rješenje

1.2. Podnice od lamela pripomažu madracima s oprugama

1.3. Preklopne podnice – idealno rješenje za krevete s prostorom za odlaganje

Što treba uzeti u obzir pri odabiru podnice:

  • Vaša težina – podnice imaju različitu nosivost
  • Novac koji ste spremni uložiti
  • Vrsta madraca – svaki madrac zahtijeva određenu vrstu letvice
  • Zdravstveno stanje – posebno za starije osobe i osobe nakon operacija, boravak u krevetu olakšat će električna podnica za pozicioniranj

Odabir podnice ovisi prvenstveno o vrsti kupljenog madraca. Letvičaste podnice prikladna je za madrace s oprugama i madrace od tvrđe pjene s višom jezgrom. Podnica od letvica tada se uklapaju ispod madraca od pjene.

1.1. Letvičaste podnice – jeftino, ali učinkovito rješenje

Letvičaste podnice najčešće se izrađuju od drva smreke ili breze. Lamele su najčešće spojene trakom, ali se mogu naći i podnice s čvrstim okvirom. Razmaci između letvica ne smiju biti veći od četiri centimetra, inače bi madrac kroz njih mogao propasti i deformirati se. Letvičaste podnice izrađuju se kao podesive podnice, ručne i električne. Letvičaste podnice za postavljanje prikladne su samo za određene madrace od pjene. Madraci s oprugama se ne preporučuju za ove madrace.

Letvičasta modnica je idealna za madrace od pjene. Može biti podesiva, nepodesiva, unutar čvrstog okvira ili električna.
Letvičasta podnica Cordia 200 x 90 cm

1.2. Podnica od lamela pripomaže madracima s oprugama

Podnice mogu biti fiksne, podesive i električne. Kvalitetna podnica treba imati najmanje 28 letvica, jeftinija 14-18 letvica. Izrađuju se od drva smreke ili bukve ili od umjetnih materijala. Pričvršćuju se na fiksne ili pokretne plastične ili gumene kutije, zahvaljujući čemu bolje reagiraju na opterećenje. Uravnotežuju madrac i produžuju mu vijek trajanja. Osim toga, lakše se prilagođavaju obliku tijela. Podnice s okretnim kućištima su skuplje, ali se investicija isplati.

Udobna podnica od lamela, nepodesiva, s pojačavajućim remenom u sredini. 5 lamela za podešavanje tvrdoće.
Podnica od lamela 200 x 90 cm

Na najopterećenijim mjestima, primjerice u području lumbalnog dijela kralježnice se preporučuju dvostruke lamele. Opremljeni su kliznim klizačima koji mijenjaju njihovu krutost. Neke podnice od lamela kombiniraju se s plastičnim pločama različitih oblika, zahvaljujući čemu se bolje prilagođavaju obliku tijela. Cijena takvih podnica kreće se od nekoliko stotina eura.

Pozicioniranje podnica od lamela koje se kontroliraju ručno i uz pomoć elektromotora olakšat će ležanje starijim osobama, osobama s problemima s leđima i različitim deformacijama kralježnice te pacijentima koji su dugo vezani za krevet. Ako ste zdravi, vjerojatno nećete koristiti podesivu podnicu a i ne isplati se kupiti.

Podesiva podnica od lamela 200 x 90 cm

Najbolji električne podnice osiguraju slučaju nestanka struje vraćanje podnice u standardni položaj. Na podesivu podnicu stavite madrac od lateksa bez ploče od kokosovih vlakana ili madrac od hladne ili lazy pjene koji je dovoljno fleksibilan i dobro se prilagođava obliku ljudskog tijela.

Električna podnica od lamela 195 x 100 cm

1.3. Preklopna podnica – idealno rješenje za krevete s prostorom za odlaganje

Za krevete s prostorom za odlaganje izrađuju se preklopne podnice. Ako imate pristup krevetu s obje strane, odaberite podnicu s bočnom šarkom. Rasklapanje i spremanje stvari je lakše i praktičnije. Ako nemate bočni pristup, kupite podnicu s prednjom šarkom. Međutim, očekujte lošiji pristup skladišnom prostoru. Neki kreveti imaju ugrađenu preklopnu podnicu, tako da imate jednu brigu manje.

Podnica je izrađena od kvalitetnog drva breze. Sadrži 16 savitljivih letvica koje su pričvršćene u plastičnim kućištima na okviru podnice.
Preklopna podnica od lamela 200 x 160 cm

Ne brinite o dimenzijama, podnica će se uklopi uz svaki krevet.
Podnice se proizvode u standardiziranim dimenzijama kao i madraci. Zato se ne morate brinuti da neće ući u krevet. Osim toga, obično su malo manji od njegovog unutarnjeg prostora, tako da ga možete umetnuti lako i bez upotrebe sile. Neke tvrtke nude izradu podnica u netipičnim dimenzijama pa ih možete nabaviti i za krevet po mjeri.

Koji okvir kreveta koristite? Podijelite svoja iskustva s drugim čitateljima.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Krevet. Najbitniji komad namjšetaja u našem domu
  • Madrac. Najbitniji dio kreveta koji nam osigurava udoban i miran san
  • Noćni stolić. Neizostavni komad namještaja u spavaćoj sobi.
  • Tepih. Daje toplinu i ugodnu atmosferu svakoj prostoriji

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like