Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) VRTNA LJULJAČKA JE PRAVA STVAR ZA LJETO

Što je ljepše i toplije vrijeme, tim više želimo provoditi slobodno vrijeme u vrtu, na terasi ili balkonu. Vrtna ljuljačka je prikladan dodatak na kojem možete upijati sunčeve zrake s obitelji i prijateljima. Ali kako izabrati onu pravu?

Vrtna ljuljačka sa stabilnom konstrukcijom savršena za vaš vrt ili terasu. Izrada od kvalitetnog drva, bojana u nijansu johe.
Ljuljačka MO160




Sadržaj:

1.1. Osnove koje morate znati

1.2. Od čega treba biti izrađena vrtna ljuljačka?

1.3. Vrtna ljuljačka za vašu potpunu udobnost

1.4. Vrtna ljuljačka zauzima puno mjesta?

1.1. Osnove koje morate znati

Prije nego krenete u kupovinu konkretnih modela, trebali biste se informirati o osnovnim uvjetima za ljuljačku. Izbor će se time malo suziti, ali moći ćete lakše odabrati. Prvo biste trebali znati koliko ljudi će koristiti vrtnu ljuljačku. O tome ovise i dimenzije, ali i najveća dopuštena nosivost. Ako želite ljuljačku za obitelj, nosivost bi trebala biti barem 230 kg, a dužina sjedišta cca 160-170 cm. Naravno, važno je i gdje ćete ju smjestiti. U vrtu si možete priuštiti veću ljuljačku, dok to nije slučaj kod balkona. Prostor prije svega dobro izmjerite i računajte na to da će vam za ljuljanje trebati par centimetara naviše.

1.2. Od čega treba biti izrađena vrtna ljuljačka?

Najčešće ćete se susresti s drvenim ili metalnim ljuljačkama, a oba materijala imaju svoje prednosti. Metalna vrtna ljuljačka je u odnosu na drvenu puno povoljnija, ali ako je moguće, radije birajte prema tome koji materijal vam više odgovara po dizajnu. Trebali biste obratiti pažnju i na vrtni namještaj koji već imate u vrtu ili na terasi.

Ljuljačka London (metalna)
Ljuljačka London (metalna)




Ako imate lijep drveni namještaj, trebali biste izabrati drvenu ljuljačku u istom stilu. Kod metalnog namještaja ili onog od lijevanog željeza, više će vam odgovarati ljuljačka s metalnom konstrukcijom. Drvo je teže od metala, istovremeno ima i veću nosivost, te je kao prirodni materijal ugodnije na dodir, ali i pogled. Ne morate se brinuti niti oko održavanja, jer je drveni namještaj otporan na vanjske vremenske uvjete i može se jednostavno zaštititi premazom.

Vrtna ljuljačka Baharu Lux (meranti)
Ljuljačka Baharu Lux (meranti)




1.3. Vrtna ljuljačka za vašu potpunu udobnost

Ljuljačka se izrađuje s nadstrešnicom ili bez nje, eventualno s mogućnošću skidanja iste. Pokrov je najčešće od tekstila koji vas štiti od sunčevih zraka i kiše. Kratki ljetni pljusak tako neće pokvariti vaše trenutke opuštanja. Prilikom kupovine ljuljačke, trebali biste misliti i na udobnost sjedenja. Ponekad jastuci ili presvlake za sjedenje dolaze u sklopu ljuljačke, a ponekad to nije slučaj. Sjedište je od drva ili tkanine, ali na tome ne možete dugo sjediti. Stoga se opremite i udobnim, mekim jastucima.

Vrtna ljuljačka MO174
Ljuljačka MO174




1.4. Vrtna ljuljačka zauzima puno mjesta?

Imate mali balkon na koji se ne može smjestiti ljuljačka? Ne brinite! Nasreću postoje i fotelje za ljuljanje za jednu osobu ili mreže za odmaranje koje nisu prostorno zahtjevne. Fotelje za ljuljanje su obično pričvršćene za konstrukciju, stoga se na njima možete ljuljati kao na klasičnoj ljuljački.

Vrtna ljuljačka MO171
Ljuljačka MO171




Mreže za odmaranje se mogu pričvrstiti i u vrtu za drvo ili neku čvrstu točku, ali možete koristiti i stalke za mrežu. Jednako lako možete spakirati mrežu i ponijeti ju sa sobom na godišnji odmor. Mogućnosti kako iskoristiti prve sunčeve zrake u udobnosti doma su beskrajne, stoga je izbor na nama.

Izrada od tkanine: 65% pamuk, 35% poliester. Nosivost je 120 kg. Mrežu možete pričvrstiti za stabla ili ju objesiti na čvrstu konstrukciju. Nosivost i stabilnost mreže povećat će stalak OTAN TIP 1.
Mreža za ljuljanje Hismena (prugasti uzorak)

Stanujete li u obiteljskoj kući s vrtom ili stanu s terasom? Imate li vrtnu ljuljačku, mrežu za odmaranje ili tek razmišljate o kupovini?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like