Home Različiti stilovi i dizajn UREDITE SVOJ MALI STAN UČINKOVITO I MODERNO! :)

UREDITE SVOJ MALI STAN UČINKOVITO I MODERNO! :)

by blog.zondo.hr

Možda mislite da mali stan ima hrpu mana, ograničenja , a ako takav stan i imate, u njemu samo prespavate. Urediti veliki stan je jednostavno. Ali uređenje malog stana može biti pravi izazov. Uređenje naravno ovisi o vašem životnom stilu.

Garsonjera ili jednosoban stan često mogu biti posao za arhitekta ili dizajnera interijera. Ali ipak je to izvrsna prilika da pustite mašti na volju i uredite svoje malo kraljevstvo.

Učinkovito iskoristite mali prostor

Veliki blagovaonski stol ili ostava bit će za vas potpuno nebitni i bolje je da date prednost kuhinjskom pultu ili malom blagovaonskom stolu.

Blagovaonski stol WIP Expert 7 namijenjen je za dvije osobe. Stol se pričvrsti za zid, može se lako razvući i zauzima vrlo malo prostora.

Ako ćete u malom stanu nešto cijeniti, to će zasigurno biti multifunkcionalan namještaj. Stolić za kavu, tabure i krevet ili kauč s prostorom za odlaganje bit će nužni. Tabure Cassaredo ima prostor za odlaganje i neutralnih je boja, te će se lako uklopiti s ostatkom namještaja.

Stolić za kavu Dron je kao stvoren za mali stan. Ima površinu za odlaganje časopisa ili knjiga, a možete ga i sklopiti po potrebi i mogućnostima.

Mogućnost je i kauč na razvlačenje koji će vam pružiti udobno sjedenje i gledanje televizije, ali poslužit će kao udoban ležaj. Tako ćete dobiti više prostora za vitrinu ili možda komodu.

Što napraviti kako bi vaš mali stan izgledao veće?

Izaberite svijetle boje zidova i namještaja. Neutralne i svijetle boje će optički povećati prostor, a kako ne bi bio monoton, uvijek ga možete upotpuniti šarenim i zanimljivim dodatcima kao naprimjer dekoracijama za zid. A kad smo već kod zidova, strateški postavljena ogledala mogu učiniti čuda s vašim mini stanom. Savršen je izbor ogledalo koje možete premještati.

Ne smije ne nedostajati niti ormar koji je idealan za male stanove. Kod smještaja drugog ogledala morat ćete razmišljati i o svjetlosnim uvjetima i položaju prozora i rasvjete. Sigurno nećete htjeti da vam mjesec ili sunce svijetle izravno u oči. Ogledalo nije prikladno smještati nasuprot ulaznih vrata i u spavavaću sobu.

Uređivanje stana možete prepustiti i arhitektu ili se barem posavjetovati s njim. Uskusni arhitekt vam može otkriti nove mogućnosti prostora. Inspirirati se možete i japanskom feng shui metodom. I sami možete urediti stan vodeći se osnovnih feng shui principa ili možete pozvati upomoć stručnjaka.

Pročitajte još: 3 originalna načina kako iskoristiti ljestve

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like