Home Inspiracije za spavaću sobu ULJEPŠAJTE SVOJU STARU SPAVAĆU SOBU NOVIM NAMJEŠTAJEM

ULJEPŠAJTE SVOJU STARU SPAVAĆU SOBU NOVIM NAMJEŠTAJEM

by blog.zondo.hr

Zdrav san neophodan je temelj dobrog raspoloženja tijekom dana, a time i kvalitetnog radnog učinka. Imate prilično ugodnu spavaću sobu kod kuće već nekoliko godina, ali nešto vam i dalje ne štima? Dajte joj drugačiji izgled, kupite lijepi komad namještaja i uljepšajte sobu. Ipak, ne zaboravite da biste u idealnom slučaju trećinu života proveli u spavaćoj sobi, stoga dobro razmislite o svim zahvatima u interijeru. Ipak, spavaća soba je najbitniji dio vašeg doma.

Sadržaj:

1.1 Krevet od borovine iznenadit će vas svojom čvrstoćom i mogućnostima

1.2. Spavaća soba je nezamisliva bez prostora za odlaganje

1.3 Futon krevete možete koristiti na drugačiji način tijekom dana i tako uštedjeti prostor

Bračni krevet 160 cm Benson tip 91 - hrast monastery + crna s prostorom za odlaganje garantira Vam ugodan san i odmor. Vaša spavaća soba će izgledti ugodno i praktično uz ovaj krevet
Bračni krevet 160 cm Benson Tip 91 (hrast monastery + crna), s prostorom za odlaganje.

Ako već dugo spavate na istom krevetu i htjeli biste ga promijeniti, osvježite se nekim pravilima za kvalitetan san. Širina kreveta trebala bi biti najmanje 80 cm, a visina, čak i s madracem, između 45 i 55 centimetara. Za potrebnu duljinu kreveta dodajte oko 25 cm na visinu spavača. Za bračni krevet idealna širina je 180 centimetara, tada bi slobodan prostor oko kreveta trebao biti oko 80 centimetara s tri strane.

Tapecirani bračni krevet 180 cm Gulina s podnicom bez madraca
Bračni krevet 180 cm Gulina (s podnicom) tapecirani s prostorom za odlaganje

Internet stranice će vam pružiti široku ponudu, ovisi samo o vašem ukusu, ali i financijskim mogućnostima. Doslovno kraljice spavaćih soba su popularni kreveti od punog drva. Oduševit će Vas svojim prekrasnim prirodnim uzorkom, mirisom i širokim izborom boja. Vjerojatno ćete dobiti najskuplji, ali svakako prekrasan krevet vrijedan divljenja “u vijeke vjekova” od punog hrasta.

1.1 Krevet od borovine iznenadit će vas svojom čvrstoćom i mogućnostima

Bračni krevet Jama od masiva bez prostora za odlaganje
Bračni krevet 160 cm Jama (masiv bukva) bez prostora za odlaganje

Kreveti izrađeni od izdržljivog i fleksibilnog drva smreke su jeftiniji. Također će vam se svidjeti krevet, izrađen od punog bora s neobičnim mogućnostima bojenja. Krevet od bukve je u nešto drugačijoj kategoriji. Popularnost ovog tvrdog drva neobičnog dizajna nastavlja rasti. Krevet se ne smije naginjati ili razilaziti na spojevima, a materijal mora biti bez pukotina i neravnina.Pokušajte što temeljitije provjetravati, kako bi zrak strujio spavaćom sobom i kako ne biste nepotrebno prostor ispod kreveta punili stvarima koje treba da pohranite. Stvorit ćete dobro okruženje za spavanje i obeshrabriti grinje koje vole vlagu. Prema procjenama stručnjaka, osoba se znoji oko 1,5 litara znoja po noći i u prosjeku se okrene 45 puta. Stoga pobrinite se da vaši kreveti imaju kvalitetnu podnicu i odgovarajući madrac prema vašoj težini.

1.2. Spavaća soba je nezamisliva bez prostora za odlaganje

Spavaća soba je nezamisliva bez ormara. Uljepšajte si sobu uz ovaj praktičan ormar

U modernom stanu spavaća soba se često koristi ne samo za spavanje i opuštanje, već i kao mjesto za odlaganje odjeće, a možete je koristiti i kao kućni ured kada nemate mjesta. U pravilu ne možete bez skladišnih prostora, iako je i dalje trend opremanja spavaće sobe minimalnim namještajem. Ovisno o lokaciji odaberite kutni, klasični ili ugradbeni ormar s kliznim vratima.

Za pohranu svih potrebnih stvari, hlača ili kravata, koristite niz različitih dodataka, ladica i polica. Najčešće korištene stvari smjestite u ladice do visine od cca 120 cm, imat ćete dobar pregled svega. Održavanje reda i sustava u spavaćoj sobi olakšat će Vam dodatne površine za odlaganje i regali.

Privlači li Vas luksuz i imate li dovoljno prostora? Možda kupite neki od dizajnerskih kreveta, dobro izgledaju oni s baldahinom. Možete uživati ​​u luksuzu i udobnosti u kružnom krevetu, koji je, međutim, prikladan samo za veće sobe. Namještaj za spavaće sobe od paleta, koji se posljednjih godina pojavio na tržištu, vrlo je nekonvencionalan, ali zanimljiv, a možete ga izraditi i sami.

Namještaj izrađen od rabljenih transportnih paleta postaje sve popularniji. Kreveti, fotelje, vrtne garniture, stolići i ostali namještaj potpuno su originalni. Materijal je cjenovno pristupačan za sve zainteresirane, u nekoliko kategorija prema starosti i stanju drva. Cijene se kreću od 6€ do 12€, ovisno o vrsti i veličini. Najlakši način je potražiti najbližeg proizvođača i otići do njega.

1.3 Futon krevete možete koristiti na drugačiji način tijekom dana i tako uštedjeti prostor

Uštedu prostora u stanu nudi interes posljednjih godina, futon kreveti podrijetlom iz Japana. To je drvena konstrukcija, upotpunjena futonom – prirodnim madracem koji savijate i spremate. Zahvaljujući tome, krevet je moguće koristiti tijekom dana na način drugačiji od spavanja.

moderna spavaća soba sa ugodnim bojama i laganim dojmom

Moderna spavaća soba ima lagan dojam, na što, između ostalog, utječu i korištene boje. Želite li se slikati i volite li toplije nijanse? Odaberite prigušene nijanse narančaste ili žute, ili često preporučene svijetle nijanse bež, plave ili ljubičaste. Izrazita crvena i jarke boje neugodno remete ono što ne pripada spavaćoj sobi. Za boju 2022. godine izabrana je smeđe-crvena, odnosno bordo.

Volite li sve probleme rješavati brzo i jednostavno bez puno traženja, kupite neke moderne spavaće sobe. Možete ju dobiti od drva ili laminata, u beskrajnom broju dizajna. Vaš namještaj ostat će ujednačenog stila, a osim toga znatno ćete uštedjeti pri kupnji kompletne spavaće sobe. Osim toga, laminat pristaje u gotovo svaki interijer i ne zahtijeva gotovo nikakvo održavanje.

Spavaća soba Hayle za sve ljubitelje modernog i nekonvecionalnog namještaja
Spavaća soba Hayle 1 (bijela + bijeli visoki sjaj)

Spavaća soba trebala bi biti najugodnija i najudobnija prostorija, stoga ne podcjenjujte ni njezinu modernizaciju. No, ako se s partnerom složite i oko svega bitnog kod uređenja interijera, pobijedili ste. Samo tako će Vaš noćni odmor biti osvježavajući u svakom pogledu. Odlučili ste renovirati svoj namještaj za spavaću sobu i dati mu novi izgled?

Recite ostalim čitateljima gdje ste crpili inspiraciju i kako najbolje uljepšati spavaću sobu.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like