Home Inspiracije za spavaću sobu MODERNA SPAVAĆA SOBA TREBA DA IMA SAVRŠEN KREVET S PODNICOM I MADRACEM

MODERNA SPAVAĆA SOBA TREBA DA IMA SAVRŠEN KREVET S PODNICOM I MADRACEM

by blog.zondo.hr

Opće priznata osnova za kvalitetan rad i dobrobit tijekom dana je zdrav san. U idealnom slučaju, trećinu života provedespavajući, stoga razmislite o kvalitetnoj opremi spavaće sobe. Spavaća soba modernom stanu često se koristi ne samo za spavanje, već pruža i mogućnost opuštanja, možete ju koristiti i kao kućni ured, a ujedno i kao mjesto za odlaganje odjeće.

Sadržaj:

1.1. Moderna spavaća soba ima nježan dojam i puna je svježeg zraka

1.2. Namještaj od laminata ne zahtjeva gotovo nikakvo održavanje

Bračni krevet s dizajnerskim uzglavljem. U okviru skriva praktične ladice koje mogu poslužiti za odlaganje posteljine, jastuka i pokrivača. Ladice se nalaze sa strane.
Bračni krevet Benson 160 x 200 cm

Osnova neometanog sna je dobar krevet s podnicom i madracem. Iako je trend opremanja spavaće sobe s minimalnim namještajem, ne možete bez skladišnih prostora. Radi uštede prostora klasični ormar zamijenite ugradbenim ormarom s kliznim vratima. Proizvođači nude čitav niz različitih dodataka i ladica za odlaganje potrebnih stvari ili vješanje hlača ili kravata.

Prilikom odabira kreveta razmislite o preporučenim dimenzijama jer Vam je udobnost spavanja iznad svega. Za bračni krevet idealna širina je 180 centimetara, ali širina od 160 centimetara također ostaje popularna. Odaberite duljinu kreveta prema visini figure kojoj dodajte dodatnih 30 cm. Tako ćete imati dovoljno udobnosti. Slobodni prostor oko kreveta trebao bi biti oko 80 centimetara s tri strane.

Moderan bračni krevet s podnicom i prostorom za odlaganje u kombinaciji crno-bijele eko-kože. RGB LED rasvjeta pridonosi ravnoteži prostora.
Bračni krevet Milda 160 x 200 cm

Moderna spavaća soba trebala bi imati lagan dojam, na što između ostalog utječu i korištene boje. Stručnjaci preporučuju popularne svijetle nijanse bež, plavu ili ljubičastu. Volite li toplije nijanse? U tom slučaju odaberite prigušene nijanse narančaste ili žute. Žarko crvena i druge jarke boje mogu vam smetati i te boje nikako ne pripadaju spavaćoj sobi.

1.1. Moderna spavaća soba ima nježan dojam i puna je svježeg zraka

Neka vam spavaća soba uvijek bude uredna i potrudite se da vam krevet bude što više prozračen, da ovdje struji zrak i da ne zatrpavate prostor ispod kreveta spremljenim stvarima. Zagorčat ćete život sveprisutnim grinjama i stvoriti sebi zdravu okolinu za spavanje.

Nježna i puna svježeg zraka spavaća soba Daphis sastoji se od noćnog stolića, bračnog kreveta i ormara za garderobu.
Spavaća soba Daphis 1

Imate li spavaću sobu veličine male komore dvorca? Kupite si jedan od dizajnerskih kreveta. Kreveti s baldahinom izgledaju sjajno i moderno. Osjećaj luksuza i udobnosti imat ćete u okruglom krevetu koji je primjeren samo za veće prostorije. Ako odaberete tapecirani krevet, radije birajte eko kožu ili tkaninu s završnim slojem otpornim na mrlje.

Hit posljednjih godina su takozvani futon kreveti porijeklom iz Japana. Obično je to drvena konstrukcija dopunjena futonom – prirodnim madracem koji se može sklopiti i spremiti. Zahvaljujući tome, možete koristiti krevet i za druge svrhe osim za spavanje. Pogotovo u malom stanu, uštedjet ćete mnogo dragocjenog prostora.

Već dugo vremena najpopularniji materijal za izradu spavaćih soba je masivna smreka, bukva i bor. Kreveti i ormari od drva su čvrsti, stabilni i uz pravilnu njegu dugo će Vam trajati. Namještaj za spavaće sobe od paleta, koji se posljednjih godina pojavio na tržištu, vrlo je nekonvencionalan, ali zanimljiv, a možete ga izraditi i sami.

1.2. Namještaj od laminata ne zahtjeva gotovo nikakvo održavanje

Kupite namještaj od laminata koji odgovara gotovo svakom interijeru. Gotovo da nema potrebe za održavanjem i možete birati između raznih boja s različitim površinskim strukturama. Namještaj izrađen od visokokvalitetnog laminata zahvaljujući suvremenim tehnologijama vjerno podsjeća na svako drvo.

Krevet Jama u boji bukve idealno se uklapa u svaku spavaću sobu a istovremeno jamči ugodan i miran san
Bračni krevet Jama 180 x 200 cm

Ako niste jedan od ljubitelja shoppinga, a surfanje internetom nije vaš hobi, moderne spavaće sobe idealne su za Vas. Možete ih dobiti od drva ili laminata i u beskonačnom broju dizajna prema vašem ukusu. Namještaj će biti ujednačenog stila, a osim toga značajno ćete uštedjeti pri kupnji kompletne spavaće sobe.

Spavaća soba trebala bi biti najugodnija prostorija u svakom domu. Ne podcjenjujte odabir namještaja i uzmite u obzir mišljenje partnera. Jedino ćete tako moći odabrati takvu opremu u kojoj će Vam noćni odmor biti osvježavajući u svakom pogledu.

Volite li više bakinu spavaću sobu ili super modernu? Napišite nam u komentarima ispod članka gdje najbolje spavate i sanjate.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka    . Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za vaš krevet.
  • Ormari . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Madrac. Najvažniji dio kreveta.
  • Podnica. Osim madraca također bitan dio kreveta za ugodan i miran san.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like