Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu STOLICE ZA KUHINJU ILI ODMOR ZA VRIJEME KUHANJA?

STOLICE ZA KUHINJU ILI ODMOR ZA VRIJEME KUHANJA?

by blog.zondo.hr

Kad pomislite na kuhinjske stolice, obično pomislite na klasičnu blagovaonsku stolicu, no mogućnostima tu nije kraj. Za kuhinju možete kupiti i uredsku, barsku, sklopivu ili složivu stolicu. Pa da vidimo koje su razlike među njima.

Sadržaj:

1.1. Blagovaonske stolice

1.2. Radne stolice za kuhinju

1.3. Barske stolice

1.4. Sklopive i podesive stolice

1.1. Blagovaonska stolica

Kako biste savršeno uživali u hrani koju priprema vaša draga osoba, potrebno je imati kvalitetnu stolicu. Stoga se pobrinite da stolice pružaju dovoljnu udobnost. Ipak, ne zaboravite načela zdravog sjedenja.

Visina sjedišta trebala bi biti približno 45 cm. Možete lako znati odgovarajuću visinu stolica bez mjerenja tako da sjednete na nju i isprobate ju. Vaše noge moraju činiti približno pravi kut u koljenima, a tabani trebaju dodirivati ​​tlo.

Širina stolice trebala bi biti oko 45 cm. Stolica s naslonima za ruke trebala bi biti malo šira. Dubina sjedišta mora biti tolika da između ruba sjedišta i udubljenja za koljena bude dovoljno prostora te da sjedište ne pritiska noge.

Udobnije sjedište ponudit će tapecirana stolica. Kožni omot se lako čisti, dok je tekstilni jeftiniji. Čišćenje će također olakšati navlaka koja se može skinuti ili je izrađena od tkanine s završnim slojem otpornim na mrlje.

Visoki naslon je udobniji i bolje podupire leđa, ali se može činiti preteškim u malim prostorima. Za takve prostorije bolje je odabrati niži i prozračniji naslon. Nasloni za ruke olakšavaju ustajanje, a stolica također izgleda veličanstvenije.

Tapecirana stolice sa sjedištem ispunjenim poliuretanskom pjenom. Zaštićena je s nekoliko slojeva laka.
Blagovaonska stolica Avian

Odaberite materijal prema onom koji vam je blizak. Na kvalitetu više utječe dizajn same konstrukcije. Stolice se izrađuju od plastike, metala i punog drva.

1.2. Radna stolica za kuhinju

Radni stolice za kuhinju nisu baš česte kod nas, a opet, ne biste li s vremena na vrijeme sjeli i strugali krumpire? Možete sjediti za stolom za blagovanje, ali što ako ga imate u drugoj prostoriji? Tada je radna stolica dobar izbor. No, u starijoj kuhinji s nižim elementima nećete je puno koristiti jer ne biste imali gdje staviti noge.

Za radnu stolicu za kuhinju potrebno je imati kuhinju po mjeri. Morate odabrati jedan od donjih ormarića, stvarajući prostor za noge ispod radne ploče, ili se mogu koristiti različite površine na izvlačenje ili preklapanje. Umjesto nižeg ormarića, prostor možete popuniti mobilnom posudom na kotačićima koju možete koristiti i kao radni stol.

Kako bi takva stolica zapravo trebala izgledati? Iznad svega, stolica mora imati točne ergonomske dimenzije i mora vas držati u uspravnom položaju. Dok sjedite, leđa se ne smiju savijati a kukovi moraju biti oslonjeni. Stolica stoga mora imati naslon sličan lumbalnoj potpori. Stolica bi trebala biti malo viša od stolice za blagovanje. Visina bi trebala biti podesiva kako bi se prilagodila različitim visinama radne površine i različitim korisnicima.

Drvena blagovaonska stolice iz bukovog masiva u dizajnu trešnja sa sjedištem u krem nijansi
Blagovaonska stolica- Artium 2482 TR3




1.3. Barska stolica

Tko ne bi želio imati bar kod kuće u kojem može razgovarati s prijateljima uz dobro piće? Želite li maksimalno uživati ​​u ovim trenucima? Odaberite visokokvalitetnu barsku stolicu s koje se nećete htjeti popeti.

Pri odabiru barske stolice presudna je njegova visina i učestalost korištenja. Sjednete li na barsku stolicu tek povremeno? Onda se ne bojte nabaviti neki dizajnerski komad koji će oživjeti interijer vašeg stana. Takva stolica lako može imati tvrđe i manje udobno sjedište.

Sjedište stolice je presvučeno sivo smeđom tkaninom, dok je konstrukcija metalna. Visina se može podešavati.
Barska stolica Luver (smeđa)




Za tapecirano sjedalo odaberite kožnu presvlaku ili tkaninu s završnim slojem otpornim na mrlje kako je ne biste morali čistiti. Boju stolice, materijal, oblik sjedišta i broj nogu odaberite prema ostalom namještaju u stanu.

Većina kućnih šankova ima visinu od 95-110 cm, a stolice moraju biti oko 20-25 cm niže. Njihova visina stoga mora biti približno 75 cm. Barska stolica s podešavanjem visine je idealna.

1.4. Sklopive i podesive stolice

Volite organizirati velike zabave, a stan Vam je dosta mali? A ipak ne želite odustati od slavlja? Dakle, definitivno morate kupiti stol na razvlačenje koji ne zauzima puno prostora. Ali gdje smjestiti goste i ne izbjeći gomilu dodatnih stolica, kada samo želite uživati ​​u trenutku mira i samoće?

Rješenje su stolice koje se mogu složiti koje jednostavno slažete jednu na drugu i skrivate u ormaru ili neiskorištenom kutu. Ako želite uštedjeti još više prostora, kupite sklopive stolice. U oba slučaja moraju biti ispunjeni svi zahtjevi koji se postavljaju pred klasičnu blagovaonsku stolicu. Ipak, manji nedostaci se mogu oprostiti s obzirom na to da se stolica neće često koristiti. Ipak, svakako nemojte zanemariti kvalitetu dizajna, ako se ne želite što prije riješiti posjeta.

Koristite li radnu stolicu u kuhinji? Podijelite sa nama svoje iskustvo.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kauč ​​​​​​. Najbitniji komad namještaja u dnevnom boravku
  • Setovi za dnevni boravak  . Set za dnevni boravak u modernom i klasičnom stilu, raznih boja i veličina pronađite kod nas.
  • Stolić za kavu . Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • Dnevni boravci  . Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste linije namještaja.
  • TV stolići. Za ugodno večernje gledanje televizije postavite TV na pravo mjesto.
  • Vreće za sjedenje   . Dodatan prostor za sjedenje za Vas ili Vaše goste.
  • Tepih . Daje osjećaj topline svakoj prostoriji u vašem domu.
  • Komoda . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Regali . Odličan komad namještaja za odlaganje knjiga i sličnih stvari.
  • Ormari . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Ormarići . Mali veliki pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Vitrina . Lijepa staklena vitrina uljepšat će svaki dnevni boravak ili čak i kuhinju.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like