Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) PRAKTIČNE DEKORACIJE OD STAKLENKI

PRAKTIČNE DEKORACIJE OD STAKLENKI

by blog.zondo.hr

U kućanstvu se može naći puno nepotrebnih stvari koje se mogu jednostavno promijeniti u prekrasne dekoracije. U takve stvarčiće se nedvosmisleno ubrajaju i staklenke za zimnicu, džemove i ostale poslastice. Bez obzira na njihovu veličinu i oblik, od njih možete izraditi simpatične i praktične dekoracije.

Snježna kugla za svaku priliku

Najviše snježnih kugli možemo vidjeti oko Božića i to ima smisla, zar ne? U snježnim kuglama pada snijeg i to obično na neku božićnu dekoraciju. Ali ta dekoracija ne mora biti božićna. Snježna kugla je prikladna za bezbroj prilika, a imat će još veći šarm ako ju izradite sami.

Trebat ćete samo staklenku s poklopcem, figuricu, pištolj za vruće ljepljenje (ili vodootporno ljepilo), šljokice, konfete, destiliranu vodu. Kao postolje možete upotrijebiti čep plastične boce. U destiliranu vodu možete dodati glicerin koji će pomoći da “snijeg” izgleda još ljepše. Po figuricama dobro raspršite vodootporan sprej koji će produžiti njihov svjež izgled.

Postupak je jednostavan – figuricu zalijepite izravno na poklopac s unutarnje strane, u staklenku naspite šljokice i konfete, ulijte destiliranu vodu s glicerinom i zatvorite staklenku. Za svaki slučaj zalijepite krajeve poklopca vodootpornim ljepilom. Postupak i inspiraciju pronaći ćete u sljedećem videu.

Vaza po vašoj želji

Obična staklenka se može pretvoriti u prekrasnu vazu koja će se savršeno uklopiti u vaš interijer. Naravno, trebat ćete staklenku, akrilne boje za staklo i kist ili spužvu za njihovo nanošenje. Ako želite crtati pruge ili neke druge motive, pripremite ljepljivu vrpcu. Finalni proizvod možete premazati ili prelakirati poliuretanskim sprejem kako bi duže ostao postojan. Svoju novu vazu možete ukrasiti vrpcama ili drugim dekoracijama po želji, ili ju možete ostaviti takvu kakva je. Postupak kako od staklenke izraditi vintage vazu možete pogledati u videu.

Zanimljiv okvir za fotografije

Staklenka može poslužiti i kao okvir za fotografiju. Veličina staklenke ovisi o veličini fotografije koju trebate isprintati. Fotografiju zatim umetnite u staklenku i zalijte kukuruznim uljem koje ju neće oštetitit, a dodati će i retro štih. Staklenku zatvorite, a možete ju i povezati vrpcom ili konopom.

Viseći svijećnjak ili vaza

Svijećnjak ili vaza ne moraju biti na stoliću ili polici, slobodno ih možete objesiti na zid. Dovoljno je imati malo inspiracije i spretnosti. Ako želite izraditi originalan dodatak, pripremite staklenku, ljepilo za staklo, filtere, šljokice, kist, pištolj za vruće ljepljenje, konopac i cvijeće ili svijeću. Za dekoraciju možete koristiti i druge ukrase ili akrilnu boju za staklo. Postupak pogledajte u sljedećem videu.

Jesu li vas inspirirali naši savjeti ili ste već izrađivali nešto slično? Napišite nam u komentar!

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like