Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu ORGANIZIRAJTE KUHINJU KAO GLAVNI KUHAR

ORGANIZIRAJTE KUHINJU KAO GLAVNI KUHAR

by blog.zondo.hr

Kuhinja je prostor u kojem možemo biti kreativni i sami sa sobom. Sigurno to poznajete – i običan gulaš svatko radi na svoj način.

Kako bismo imali dobre uvjete za rad i kreativnost, trebamo u kuhinji imati određeni sistem i red. Možda je dovoljno napraviti samo nekoliko sitnih prilagodbi, zahvaljujući kojima će se kuhinjski kaos pretvoriti u savršeno organiziranu kulinarsku radionicu.

Praktična  i jednostavna kuhinja u kojoj će svaka domaćica sa zadovoljstvom kuhati
Kuhinja Oran 240 cm

Sadržaj:

1.1. Kuhinja je vizitkarta svake domaćice

1.2. Odlični kuhinjski pomoćnici koje ćete cijeniti

1.1. Kuhinja je vizitkarta svake domaćice

Kuhinjska radna ploča je vizitkarta cijele kuhinje, ali i domaćice koja za nju brine. Imate ju uredno pospremanu ili se na njoj nalaze nepotrebni aparati, stari papiri, ljuske od luka i mrvice?

Radna ploča široka 200 cm, duboka 60 cm i visoka 3,8 cm s ABS krajevima. Dizajn travertin.
Radna doska 200 cm Modesta BLAT 200

Naravno, prvo je potrebno očistiti radnu ploču. Pokušajte maknuti sve stvari koje se na njoj nalaze. Potom ih razvrstajte i ostavite samo one koje uvijek želite imati pri ruci. Iako je torser praktičan kuhinjski aparat, želite li ga stalno imati pred očima, čak i kad ga ne trebate? Oslobodite mjesto u nekom od ormarića ili u ostavi i ondje odložite aparate koje ne koristite često.

Ne zaboravite da je kuhinjska ploča u prvom redu namijenjena za kuhanje. Stoga bi uvijek trebala pružiti dovoljno prostora za dasku za rezanje, namirnice, tanjure, zdjelice i slično. Puno stvari i nedostatak prostora znače da ćete se osjećati neugodno i tijesno prilikom kuhanja, ili da ćete morati češće spremati svoju kuhinjsku ploču. Ako se u obavljanju kulinarskih poslova osjećate ugodno, posao će Vam ići kao od šale.

Radna ploča koja će Vam pružiti dovoljno prostora za dasku za rezanje. namirnice, tanjure, zdjelice i slično
Radna ploča 120 cm (hrast lancelot)

Sezame, otvori se…

Što se dogodi kada otvorite neki od ormarića ili ladica u kuhinji? Dočekuje li vas uredno pospremano posuđe ili jedan veliki kaos?

Kod pripreme jela često trebamo špatulu ili vilicu, ali moramo točno znati gdje ih naći. Nasreću, dizajneri interijera i proizvođači namještaja su izmislili i napravili praktične ladice. Rasporedite što ćete staviti u koju ladicu. Uvijek biste trebali znati što će vas dočekati u ladici koju upravo otvarate.

Praktična  i jednostavna kuhinja u kojoj će svaka domaćica sa zadovoljstvom kuhati
Kuhinja širine 240 cm

Ako Vam kuhinja ne pruža dovoljno prostora za odlaganje svih aparata i pribora, posegnite za različitim vješalicama i stalcima.

1.2. Odlični kuhinjski pomoćnici koje ćete cijeniti:

  • Zidni set

Zidni set smješten iznad radne ploče sigurno ćete cijeniti. Pribor koji često koristite možete organizirati i uredno postaviti, a istovremeno će izgledati vrlo lijepo.

  • Cjedilo za posuđe

Kako ne biste imali problema sa cjedilom, izaberite onaj izrađen od malo materijala – voda će bolje otjecati. Nakon svakog pospremanja posuđa sa cjedila uklonite nakupljenu vodu. Tako ćete izbjeći neželjene mrlje i stvaranje kamenca.

  • Organizator za pribor

Vilice, noževi i žlice trebali bi imato svoje mjesto. Najbolji smještaj u ladice omogućuju praktični organizatori. Možete ih naći u različitim veličinama i s raznim motivima, dovoljno je samo odabrati.

  • Stalak za noževe

Doista nužan kuhinjski dodatak! Noževi ne smiju biti razbacani okolo jer bi se mogli oštetiti. Elegantan stalak za noževe morao bi imati mjesto na svakoj kuhinjsoj radnoj ploči.

  • Sakriveni koš za smeće

Tko kaže da koš za smeće mora biti na vidljivom mjestu? Sakrijte ga u kuhinjski ormarić! Izaberite praktičan koš namijenjen baš tome, a koji će se otvarati automatski prilikom otvaranja vrata ormarića.

  • Podmetači

Praktični podmetači za vruće lonce, ali i lijepo aranžiranje stola su nešto što morate imati. Izaberite one koji će istaknuti stil i dizajn vaše kuhinje.

  • Staklenke

Drugi praktičan pomoćnik su staklenke za različite namirnice. Upravo zbog svoje praktičnosti moraju biti neizostavni dodatak u svakoj kuhinji.

  • Bočice za začine

Kuhajte sa stilom. Začini u papirnatim ili plastičnim vrećicama su vrlo nepraktični, ali ako imaju svoj stalak zasigurno će povisit razinu kuhanja. Ne zaboravite ni na to da začini imaju svoje počasno mjesto. Idealan je stalak u kojem će biti uredno razvrstani.

Moderna kuhinja Moderna 220 cm u zanimljivoj kombinaciji boja za prihvatljivu cijenu. Visina gornjih ormarića je 72 cm, a dubina 30 cm. Širina ovisi o vrsti ormarića. Visina donjih ormarića je 82 cm, a dubina 50 cm.
Kuhinja Modesta 1. 240 cm

1.3. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kuhinja. Opremite vašu kuhinju gotovim setom kako biste imali sve elemente iz iste serije.
  • Kuhinjski ormarići. Ukoliko su Vam potrebni samostalni kuhinjski ormarići pogledajte našui kategoriju kuhinjski ormarići.
  • Blagovaonski stol. Kuhinja i blagovaonica je nezamisliva bez blagovaonskog stola.
  • Blagovaonska stolica. Uz ljep i praktičan stol ide ljepa i praktična blagovaonska stolica.
  • Blagovaonski setovi. Kupite stol i stolice iz iste serije.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Tepih. Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • Polica. Praktičan dodatak za pohranu stvari
  • Ormarići .Mali pomoćni ormarići uvijek su dobri pomoćnici za čuvanje stvari.
  • Regali .Ukoliko imate u kihunju dovoljno prostora a nemate gdje sa stvarima, dobra ideja je regal koja će se uklopiti u interijer vaše kuhinje.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like