Home Inspiracije za spavaću sobu KVALITETAN KREVET DOPRINOSI ZDRAVOM SNU

KVALITETAN KREVET DOPRINOSI ZDRAVOM SNU

by blog.zondo.hr

Miran san možete dobiti samo u krevetu u kojem se zaista možete opustiti. A teško da će to biti onaj u kojem se morate penjati preko partnera, koji će također primiti udarac svaki put kad se okrenete na drugu stranu, jer je jednostavno malen. Stoga odabiru kreveta posvetite dovoljno vremena i pažnje. Vidjet ćete i sami da se isplati jer samo kvalitetan krevet doprinosi zdravom snu.

Sadržaj:

1.1. Ako se radi o krevetu, dimenzije su vrlo bitne

1.2. Bračni krevet ili više volite odvojene krevete

1.3. Dizajnerski i netradicionalni krevet

1.1. Ako se radi o krevetu, dimenzije su vrlo bitne

Optimalna visina kreveta je oko 42 cm. Za osobe visine oko 160 cm trebala bi biti dovoljna visina od 32 cm, za osobe visine 190 cm visinu kreveta treba povećati na 47 cm. Za starije i bolesne osobe krevet se može podići do 60 cm radi lakšeg ustajanja. Međutim, ovo su tablični brojevi, pa stoga svatko odabire visinu kreveta prema vlastitim željama. Prilikom odabira kreveta pripazite na njegove dimenzije i uvijek birajte prema figuri višeg od partnera.

Odaberite duljinu kreveta prema svojoj figuri. Pomoć za određivanje optimuma je da visini figure dodate 30 cm i dobit ćete potrebnu dužinu kreveta. U slučaju bračnog kreveta, birajte prema višem od partnera. Možda ćete se iznenaditi, ali klasična dužina od 2 metra često nije dovoljna.

Luksuzan krevet Santola s elementima modernog dizajna. Siva tkanina je ugodna na dodir. Krevet stoji na stabilnim nogama u boji wenge. Visoko uzglavlje je presvučeno sivom tkaninom. Krevet se isporučuje s podnicom.
Bračni krevet Shemika 200 x 160 cm

Širina bračnog kreveta birajte uglavnom prema prostoru koji imate na raspolaganju u spavaćoj sobi. Imajte na umu da bi trebao postojati udoban pristup bračnom krevetu s obje strane. Jednoipol kreveti širine 140 cm mogu biti dovoljni za dvije osobe, no ako želite udobno spavati, bolje je odabrati bračne krevete širine 160, 180 ili 200 cm.

Optimalne dimenzije bračnog kreveta:

  • Visina 32-60 cm (prema osobnim preferencijama)
  • Duljina 185-225 cm (visina + 30 cm)
  • Širina 150-180 cm (ponekad i do 200 cm)

1.2. Bračni krevet ili više volite odvojene krevete?

Odvojeni kreveti, posebno spavaće sobe, mogu se činiti kao dobra ideja u nekim slučajevima. Na primjer, kada se partneri ne slažu oko temperature u sobi, kada idu spavati u različito vrijeme ili kada jedno od njih hrče. S druge strane, spavanje u istom krevetu naučit će toleranciji, a nastala intimnost ojačat će vezu. Osim toga, vrijeme prije spavanja možete ispuniti zajedničkim razgovorima i time još više učvrstiti vezu. Odvojene spavaće sobe stoga bi trebale biti samo privremeno rješenje, primjerice kad se rodi dijete ili kad je netko od partnera zaražen virusom, a vi imate slabiji imunitet.

Bračni krevet Marcos jednostavnog i modernog dizajna u kojem dominiraju svijetle boje. Krevet je s podnicom bez madraca
Bračni krevet Marlon 200 x 160 cm

1.3. Dizajnerski i netradicionalni kreveti

Ako vam je dosadilo spavati na klasičnom bračnom krevetu, bilo s uzglavljem ili bez njega, potražite dizajnerski komad. Tapecirani kreveti mogu biti zanimljiva opcija, ali pazite da budu presvučeni materijalom koji se lako čisti, na primjer eko kožom ili tkaninom s završnim slojem otpornim na mrlje. LED rasvjeta u mnogo različitih boja također oživljava izgled kreveta. Za spavaću sobu s visokim stropom možda kupite krevete s baldahinom.

Moderan bračni krevet s podnicom i prostorom za odlaganje u kombinaciji crno-bijele eko-kože. RGB LED rasvjeta pridonosi ravnoteži prostora.
Bračni krevet Milda 200 x 180 cm

Iako se dizajnerski kreveti posebno ističu u većim prostorima, to ne znači da se u maloj spavaćoj sobi morate držati uobičajene klasike. Ukoliko imate dovoljno prostora u svom stanu, možete nabaviti kružni krevet, koji budi osjećaj luksuza i udobnosti, ili krevete netradicionalnih oblika, koji Vas svojom konstrukcijom direktno potiče da ga smjestite u prostor. Najodvažniji mogu dobiti krevet koji visi na stropu. Vjerojatno neće biti zabavno, ali moći ćete zaspati lagano se njišući. Krevet možete pokušati napraviti i sami, primjerice od paleta o kojima se u posljednje vrijeme puno govori. Ili otiđite u šumu skupljati grane od kojih možete napraviti preslatki i udoban krevet koji vas nakon svakog ležanja prenosi u prirodu.

Što mislite o odvojenom spavanju? Jeste li probali? Podijelite svoje mišljenje i iskustvo s drugim čitateljima.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari.Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih. Daje toplinu vašem domu ili stanu

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like