Home Inspiracija za dnevni boravak KVALITETAN KAUČ NA RAZVLAČENJE RAZVESELIT ĆE VAŠE GOSTE

KVALITETAN KAUČ NA RAZVLAČENJE RAZVESELIT ĆE VAŠE GOSTE

by blog.zondo.hr

Zamislite tri situacije. Prvo, u svom dnevnom boravku imate star i neudoban kauč na razvlačenje. Svatko, tko kod vas prespava, budi se sa slomljenim vratom jer je proveo besanu noć.

U drugoj situaciji, u dnevnom boravku imate dvosjed koji se ne može razvući. To je u redu ako vašim gostima ne smeta spavanje na podu i nošenje vreće za spavanje.

U trećoj situaciji također imate dvosjed, ali umjesto vreće za spavanje svojim gostima ćete pripremiti madrac na napuhavanje. On je udoban, ali dok ga napušete cijeli se preznojite. A što ako ga zaboravite pripremiti i morate ga napuhati u posljednji tren? Goste ćete dočekati zadihani, crveni i preznojeni.

Jeste li se našli u takvim situacijama? Zatim se čudite da nitko ne želi prespavati kod vas. Ako vam to ne smeta, u redu. Ali ako želite nekoga ugostiti , vrijeme je za kupovinu kvalitetnog kauča na razvlačenje.

Sadržaj

1.1. Osnovne karakteristike kauča na razvlačenje

1.2. Može li kauč na razvlaćenje zamijeniti krevet?

1.1. Osnovne karakteristike kauča na razvlačenje

Kauč na razvlačenje koja može da služi za odmor preko dana a za spavanje preko noći
Trosjed Montila na razvlačenje i s prostorom za odlaganje

Kauč na razvlačenje nemojte kupovati samo zbog izgleda. Usredotočite se na kvalitetu konstrukcije, način razvlačenja, broj mjesta za sjedenje i veličinu površine za spavanje. Izaberite onaj s najjednostavnijim načinom razvlačenja. U malom stanu cijenit ćete i prostor za odlaganje. Materijal bi trebao biti visoko otporan i lagan za održavanje.

Kauč mora biti udoban za sve članove obitelji. To omogućava naprimjer podesivost visine, naslona ili dubine sjedišta. Nakon razvlačenja kauč bi trebao pružiti dovoljno veliku površinu za spavanje.

Kauči na razvlačenje funkcioniraju pomoću različitih mehanizama. Osnova je vertikalni ili horizontalni sustav razvlačenja. U horizontalnom sustavu je konstrukcija ležaja sakrivena ispod kauča i jednostavnu ju izvučete. Madrac je ili dio kauča ili ga zamijenjuju nasloni za leđa.

Kauč na razvlačenje koja može da služi za odmor preko dana a za spavanje preko noći
Trosjed Diva na razvlačenje i s prostorom za odlaganje

Vertikalni sustav je složeniji, ali i prikladniji za spavanje. Većinom se izokrene tapeciran dio i razvuče potporna konstrukcija. S obzirom na prostor, bolje su konstrukcije koje se razvlače u prostor ispred sebe. Ne morate ih prije razvlačenja odmicati od zida.

Kauč na razvlačenje koristiti ćete u dnevnom boravku za gledanje televizija i povremeno spavanje, u dječjoj sobi za prijatelje, ili u radnoj sobi koju ćete brzo pretvoriti u sobu za goste. Okolo kauča ostavite dovoljno prostora, tako da prije razvlačenja ne morate pomicati namještaj.

1.2. Može li kauč na razvlačenje zamijeniti krevet?

Kauč na razvlačenje može u malim stanovima zamijeniti klasičan krevet, ali uvijek se radi o kompromisu. Zato se nemojte previše oslanjati na njega, već potražite prikladnije rješenje, naprimjer sklopivi krevet ili povišen krevet. Klasičan ležaj ipak nećete zamijeniti, jer možete lakše izabrati vrstu podnice i madraca koja odgovara upravo vašim potrebama. Madrac se bolje prozračuje i udobniji je za upotrebu.

Za svakodnevno spavanje su prikladni kauči s vertikalnim, preklopnim sustavom. Zahvaljujući tom sustavu ne spavate na površini na kojoj sjedite tijekom dana što doprinosi osjećaju čistoće. Sjedenjem se stvaraju uležana mjesta zbog kojih je površina za spavanje neudobna, a san nekvalitetan. Madrac je tijekom dana sakriven u donjem dijelu kauča. Za kauč na razvlačenje je za kvalitetan san nužna podnica od lamela i odgovarajući madrac.

Kauč na razvlačenje koja može da služi za odmor preko dana a za spavanje preko noći
Trosjed Lyla na razvlačenje s prostorom za odlaganje

Svima recite da ste kupili novi kauč i neka ga par ljudi isproba kako biste vidjeli hoće li se opet vratiti prespavati kod vas. Tako ćete moći dočekati goste bez stresa, na miru sjesti na kauč i popiti kavu. Navečer ćete kauč jednostavno razvući i pripremiti mjesto za spavanje.

Spavate li na kauču na razvlačenje? Podijelite s ostalima svoja iskustva. Na što trebaju pripaziti?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji mogu Vam mogu biti korisni.

  • Jastuci za vaš kauč. Funkcionalan i dizajnerski dodatak koji će Vas oduševiti na prvi pogled i stvaraju ugodnu atmosferu u svakoj sobi.
  • Svjetiljka. Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda. Svaki dodatan prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za vaš kauč.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like