Home Praktične radne sobe KAKO TREBA IZGLEDATI PRAVI KUĆNI URED?

KAKO TREBA IZGLEDATI PRAVI KUĆNI URED?

by blog.zondo.hr

Ako radite od kuće, odgovarajući ured je neophodan za vas. Živite u kući ili velikom stanu i imate sobu koju ne koristite? Neka bude vaše utočište! Ured može biti mjesto i za vaše hobije i za posao.

Radna soba Roverdon 1 se sastoji od 2x ormar s policama, regala, TV stolića, PC stolića i 2x komoda za vaš ured
Radna soba Roverdon 1



Sadržaj:

1.1. Home office

1.2. Prirodno svjetlo je najbolje

1.3. Ured i prostor za opuštanje u jednom

1.4. Kako odabrati pravi namještaj?

1.1. Home office

Priliku za rad iz udobnosti doma osim samozaposlenih osoba i poduzetnika, imaju i neki zaposlenici. Ako radite kod kuće, potrebna Vam je prostorija koja će biti prilagođena vašim potrebama, a da Vas ništa ne ometa u poslu. U uredu, kao i u svakoj prostoriji u kući, trebali biste se osjećati udobno i ugodno. Naravno, dimenzije i opremljenost sobe ovise o vašoj profesiji. Dok će nekome trebati radni stol s računalom, udobna uredska stolica i nekoliko polica, drugima će trebati veliki stol i puno prostora za pohranu.

Uredski set  za vaš ured se sastoji od radnog stola, stola s izvlačnim dijelom za tipkovnicu, kutnog stola, kontejnera na kotačima, niskog regala, visokog regala i ormara s policama. Sektor je izrađen od visokokvalitete laminirane iverice u kombinaciji boja kraft tamni + bijela.
Uredski set

Bloger, programer ili grafičar može stati čak i u malu prostoriju, jer im je za rad prije svega potrebno računalo i kvalitetna uredska stolica. Ali to ne znači da radno mjesto mora biti strogo i dosadno. Na zid možete objesiti ukusnu sliku koja će oživjeti prostoriju, na policu staviti cvijet ili dodatke po želji. Tu bi trebala biti i knjižnica, ili barem regal za knjige.

Višenamjenski regal Aboyne za vaš ured izrađen je od kvalitetne laminirane iverice. Materijal ima debljinu 36 mm.
Regal Aboyne FP 6D (crna)

Iako je online svijet pun članaka i dobrih savjeta, profesionalac ne može zaobići klasične knjige i materijale za učenje. Ako se bavite nekom vrstom zanata, izrađujete nakit, modne dodatke ili šijete odjeću po mjeri, svakako će Vam trebati više prostora. Trebat će Vam i veći radni stol, ormari, komode i police na koje možete spremiti potreban materijal.

1.2. Prirodno svjetlo je najbolje za vaš ured

Što god radili, trebali biste imati prozor u svom uredu. Prirodnu rasvjetu jednostavno ne možete zamijeniti nijednom lampom. Radni stol treba postaviti tako da imate dovoljno prirodnog svjetla, koje je najugodnije.

Stol za ured je univerzalan, dio za pohranu moguće je imati zdesna ili slijeva.
Stolić za PC Toredol (bijela)



Stol ne smije biti okrenut prema prozoru kako se na ekranu računala ne bi pojavio odsjaj. Nakon što padne mrak, morat ćete se naravno osloniti na umjetnu rasvjetu i kvalitetnu lampu. Radni stol treba sadržavati i radnu lampu, idealno s bijelim svjetlom koje neće ograničavati proizvodnju melatonina. Upamtite i da pri radu na računalu monitor ne smije biti jedini izvor svjetlosti kako ne biste nepotrebno oštetili vid.

1.3. Ured i prostor za opuštanje u jednom

Ako je vaš ured dovoljno prostran, u njemu možete napraviti i kutak za opuštanje. Nemojte odoljeti udobnoj fotelji, sofi ili vreći za sjedenje, na kojima se možete opustiti i crpiti novu snagu. Kauču možete dodati i policu za knjige i lampu za čitanje ili stolić za kavu. Sofa sa stolom posebno je korisna kada u svom uredu primate klijente ili druge poslovne posjetitelje. Ako nabavite kauč na razvlačenje, povremeno možete koristiti ured kao sobu za goste.

Stolić za kavu modernog dizajna bit će praktičan dodatak za vaš interijer ili ured. Dolazi u boji hrast sonoma.
Stolić za kavu Dordalus (hrast sonoma)



1.4. Kako odabrati pravi namještaj za ured?

Kao što je već spomenuto, sve ovisi o poslu koji obavljate. Osnova ureda svakako je radni stol. Ako radite s klasičnim računalom, tj. nemate laptop, preporučena širina odn dubina stola je 120-150 cm. Visina stola obično je oko 70 cm, no posebno je važna uredska stolica podesiva po visini.

Uredska fotelja Darra praktična i udobna za vaš ured
Uredski naslonjač Darra



Ovo nas dovodi do drugog važnog dijela radne sobe. Odabir uredske stolice ili fotelje ne treba podcjenjivati, pogotovo ako imate sjedilački posao. Ergonomska i kvalitetna stolica igra važnu ulogu u pravilnom sjedenju i držanju, čime sprječava bolove u leđima i druge zdravstvene probleme s kojima se susreću osobe koje imaju sjedilački posao.

Kada već imate stol i stolicu, možete krenuti s odabirom polica i ormara. Printer, screener, toneri, papir, pribor ili važni dokumenti moraju imati svoje mjesto. Za veću preglednost ured je dobro opremiti ormarima za dokumente i rokovnicima, a ne smijete zaboraviti ni ukrase i dodatke koji prostoriju čine ugodnijom. Možete kupiti i cijele uredske garniture, što će Vam olakšati odabir namještaja, a pojedini komadi savršeno će se slagati.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • PC stolić. Komad namještaja bez kojeg se ne može zamisliti ured.
  • Uredski setovi. Ukoliko imate prostor opremite cijeli svoj ured komadima namještaja iz iste serije.
  • Uredske foteljeUredske stoliceKonferencijske stolice. Podesiva uredska stolica ili fotelja trebala bi biti nešto što se podrazumijeva u Vašoj radnoj sobi.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Ormari.Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih. Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • Polica. Praktičan pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Regali. Regali prije svega s policama najbolje su rješenje za ured za odlaganje stvari i knjiga.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like