Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) IZRADITE KREATIVNE DEKORACIJE OD ŽARULJA!

IZRADITE KREATIVNE DEKORACIJE OD ŽARULJA!

by blog.zondo.hr

Pregorene žarulje vam mogu neko vrijeme služiti, jer ih možete promijeniti na elegantne i originalne dekoracije za kuću ili stan. Ako ste dobro raspoloženi, pokušajte izraditi mini terarij, akvarij ili vazu. Donosimo vam nekoliko inspirativnih ideja kako od stare žarulje izraditi modernu dekoraciju.

Mini terarij za biljke

Terarij ne prekrasna i nezahtjevna dekoracija koja će u vaš dom ili ured unijeti dašak prirode. Trebat ćete žarulju, vadičep, čavao, čekić, pijesak, kamenčiće, malu biljku.

Uklonite unutrašnjost žarulje i na dno nasipajte pijesak i sitne kamenčiće. Možte napraviti mali lijevak od papira kako ne biste okolo rasuli pijesak i kamenčiće. Na kraju postavite u žarulju malu biljku te joj dodajte par dekorativnih kamenčića, komadiće kore i slično. Mali terarij možete postaviti na police ili možete izraditi viseću dekoraciju. U tom slučaju trebat ćete i komad špage. Za detaljne upute pogledajte video.

Viseće vaze

Prazan zid u dnevnom boravku možete oživjeti fotografijama, slikama ili vazama od žarulja. Osim žarulja, iz kojih ćete ukloniti unutrašnjost, trebat ćete još žicu, kliješta i eventualno pištolj za vruće lijepljenje. Žicu možete zamijeniti špagom ili vrpcom. Vaze možete objesiti na običan čavao ili na zid možete pričvrstiti vješalice ili kukice. Na kraju napunite vaze vodom i stavite cvijeće. Za detaljnije upute pogledajte video.

Mini akvarij

Mini akvarij je sličan kao terarij, samo što u njemu možete uzgajati vodene biljke ili imati ribicu. Sve što trebate je žarulja i alat uz pomoć kojeg ćete izvaditi unutrašnjost žarulje. Možete zalijepiti na žarulju metalni navoj kako biste bili sigurni da će izdržati kada žarulju napunite vodom. Od čvrste žice možete izraditi postolje za akvarij, dovoljno ju je samo dobro presavinuti. Zatim u žarulju umetnite biljke, kamenčiće ili pijesak i ulijte vodu.

Brod u žarulji

Brod u boci je poznata stvar. Manji brodić je moguće umetnuti i u žarulju. Izrada takve dekoracije zahtijeva malo strpljenja i spretnosti, ali rezultat će vas oduševiti. Brodić možete izraditi od čačkalica, malih silikonskih gumica, balona, plastelina, sekundarnog ljepila, a nezamjenjivi pomoćnik će vam biti duga pinceta. Za dekoraciju možete koristiti kamenčiće ili pijesak u boji. Ne možete si to predočiti? Pogledajte video.

Koja ideja vam se najviše sviđa? Jeste li pokušali sami nešto slično izraditi?

Pročitajte i članak o tome što možete izraditi od starih čarapa: 5 savjeta kako iskoristiti stare čarape

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like