Home Inspiracije za spavaću sobu 7 SAVJETA KAKO OPREMITI MALU SPAVAĆU SOBU

7 SAVJETA KAKO OPREMITI MALU SPAVAĆU SOBU

by blog.zondo.hr

Spavaća soba trebala bi biti oaza mira i blagostanja, stoga ne bi trebala služiti kao radna soba ili ostava za nepotrebne stvari. Spavaća soba treba da uključuje samo krevet i noćne ormariće i ormar ako za njega nemate mjesta nigdje drugdje. Pokušajte sve ostalo pohraniti negdje drugdje. Prema riječima stručnjaka za ergonomiju, postoji mnogo smjernica koliko prostora gdje treba ostaviti, no u maloj spavaćoj sobi često ga morate saviti prema svojim potrebama i mogućnostima. Koje savjete i trikove možete isprobati pri uređenju mini spavaće sobe?

Spavaća soba se sastoji od komode, ormara, noćnih stolića i kreveta
Spavaća soba Bog Fran

Sadržaj:

1.1.Spavaća soba mora biti uredna i čista

1.2. Iskoristite prostor sve do stropa

1.3.Spavaća soba treba biti opremnljena u svijetlijim bojama

1.4. Spavaća soba s noćnim ormarićima na zidu

1.5. Odaberite pravu veličinu kreveta

1.6. Iskoristite prostor ispod kreveta

1.7. Stvorite prostor za pohranu u blizini stropa

1.1. Spavaća soba mora biti uredna i čista

Kao i u svakoj drugoj maloj sobi, čak iu maloj spavaćoj sobi postoji potreba za održavanjem reda i rješavanjem svih nepotrebnih stvari koje samo beskorisno zauzimaju prostor. Što manje stvari u spavaćoj sobi, to bolje. A ako nešto uspijete prodati umjesto da bacite u kontejner, zaradit ćete i koji euro.

1.2. Iskoristite prostor sve do stropa

Ako morate imati ormar u spavaćoj sobi, a nemate puno prostora za odlaganje u ostatku stana, odaberite ormar visine do stropa kako biste iskoristili svaki mogući centimetar. Za to će vam bolje poslužiti ormarić izrađen po mjeri. Ormar bi trebao imati klizna vrata, a kako se radi o velikoj masi materijala, trebao bi biti u svijetloj boji kako optički ne bi apsorbirao cijeli prostor. Bolje sakrij ogledalo u ormar.

1.3. Spavaća soba treba biti opremnlja u svijetlijim bojama

Za malu spavaću sobu preporučuje se ogledalo za optičko povećanje. No, sa stajališta feng shuija i tokova energije, nikako se ne bi smjelo dogoditi da se krevet i vi ogledate u njemu, što je teško pratiti u maloj spavaćoj sobi. Male prostorije oživljavaju svijetle, svježe i svijetle nijanse, sjajni materijali i površine te jednostavne i čiste linije. Na primjer, kombinacija svijetlog drvenog poda, bijelog stropa i nježno maslinastozelenih ili svijetložutih zidova prikladna je za spavaću sobu. Također je potrebno odabrati pravu boju listova.

Set za spavaću sobu koji se sastoji od ormara, bračnog kreveta i 2 noćna stolića. U bijeloj craft boji.
Spavaća soba Adamus

1.4. Spavaća soba s noćnim ormarićima na zidu

Kada nemate mjesta za klasične noćne ormariće, umjesto njih možete koristiti police montirane na zid ili produženo uzglavlje. No, ne bi Vam smjele visjeti nad glavom jer se pod njima možda nećete osjećati najbolje. Stol ne mora biti velik, ovisi što želite staviti na njega. U maloj spavaćoj sobi, međutim, bolje je da budete malo skromni. Umjesto lampi tada možete odabrati reflektorske visilice i tako uštedjeti prostor na stolovima.

1.5. Odaberite pravu veličinu kreveta

Dobro razmislite koliki vam je krevet potreban. U idealnom slučaju, svatko bi trebao imati udoban pristup krevetu sa svoje strane. Ako vam je važan udoban pristup i možete se snaći s manjim prostorom za spavanje, možete odabrati manju širinu kreveta. Ostanete li pri većoj širini kreveta, koji će doslovno biti od zida do zida, morate se pripremiti na brojne akrobatske vratolomije i često penjanje preko partnera, što možete ometati i probuditi ga noću.

1.6. Iskoristite prostor ispod kreveta

Prostor ispod kreveta trebao bi ostati slobodan, ali ako imate mali stan i manjak prostora za odlaganje, vjerojatno ćete neke sezonske stvari morati spremiti ispod kreveta. Možete ih složite u različite kutije ili koristite ladice za pohranu koje kupite zajedno s krevetom u istom dizajnu. Ne pokušavajte ispuniti sav mogući okomiti prostor, jer između podnice i kutija mora biti dovoljno prostora za strujanje zraka. Tek tada će madrac moći “disati”. Ako je spavaća soba jako mala i ne biste mogli udobno dohvatiti ladicu, odaberite krevet s prostorom za odlaganje koji je dostupan nakon sklapanja okvira kreveta s madracem. Kada ne trebate koristiti prostor ispod kreveta, odaberite krevet jednostavne strukture koji djeluje lagano i prozračno.

Elegantna spavaća soba koja se sastoji od bračnog kreveta, 2 noćna stolića i prostranog ormara. Ormar ima ogledalo u sredini na vratima, a unutar se nalaze police i šipka za vješanje odjeće. Krevet je bez prostora za odlaganje.
Spavaća soba Kami

1.7. Stvorite prostor za pohranu u blizini stropa


Nemojte ništa vješati na zid iznad glave, jer tada možda nećete dobro spavati. No, ako imate visok strop i mogućnost pregradnje, napravite spušteni strop od gipsanih ploča i u njemu napravite prostor za odlaganje sezonskih stvari. Također možete ugraditi glavnu rasvjetu u strop i LED trake u boji uz rubove koje će služiti kao dekorativna rasvjeta koja će stvoriti ugodnu atmosferu u spavaćoj sobi.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka. Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za vaš krevet.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • spavaća soba. Oaza mira i udobnosti

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like